با گسترش دامنه اعتراضات

برپایی چادرهای تحصن به استان‌های مختلف عراق رسید

دامنه اعتراضات به نتایج انتخابات پارلمانی عراق که طی چند روز گذشته محدود به تظاهرات پراکنده بود، امروز (چهارشنبه) در استان‌های مختلف کشور گسترش یافت و معترضان چادرهای تحصن برپا کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، معترضان خشمگین از نتایج انتخابات پارلمانی، به نصب اولین چادر تحصن مقابل دفتر کمیسیون انتخابات در شهر السماوه مرکز استان المثنی اقدام کرده و با سردادن شعارهایی خواستار بازشماری و شمارش دستی همه آرای مردم شدند.

به گزارش شفق‌نیوز، اعتراضات مشابه در استان ذی قار هم تکرار شد؛ جایی که معترضان مقابل دفتر کمیسیون انتخابات چادرهای تحصن برپا کرده و خواستار بازشماری و شمارش دستی نتایج انتخابات شدند.

معترضان در استان بصره نیز این نوع از اعتراضات را به نمایش گذاشتند و با تحصن مقابل دفتر کمیسیون انتخابات، درخواست‌های مشابهی را مطرح کردند.

شفق‌نیوز در ادامه گزارش خود نوشت: با این حال، روز چهارشنبه بیشترین فشار روی بغداد بود که شاهد نصب تعداد زیادی از چادرهای تحصن مقابل ورودی‌های منطقه سبز بوده است.

علاوه برآن، مناطق جداگانه‌ای از شهرهای مرکز و جنوب عراق امروز شاهد برگزاری تظاهراتی بودند که توسط ده‌ها تن از طرفداران ائتلاف الفتح در اعتراض به نتایج انتخابات، سازماندهی شده بود.

«هادی العامری» رئیس ائتلاف «الفتح» عراق امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای از کمیسیون عالی انتخابات درخواست کرد تا «تمام شکایات ارائه شده در مورد نتایج انتخابات را که شاهد شکست بزرگ ائتلاف پیروز انتخابات گذشته بود، به طور جدی مورد بررسی قرار دهد».

العامری اعلام کرد که «قانون اساسی عراق به طور مسالمت آمیز و متمدنانه حقوق را تضمین می‌کند. از معترضان به نتایج انتخابات می‌خواهیم به صلح پایبند باشند و هر چه زودتر به سوزندان لاستیک‌ها و بستن جاده‌ها پایان دهند».

«قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل حق هم با صدور بیانیه‌ای ضمن تشکر از معترضانی که نتایج انتخابات اخیر پارلمان را نپذیرفتند، از آنها خواست تا به تظاهرات مسالمت آمیز خود ادامه دهند.

کمیسیون انتخابات عراق در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: تعداد شکایت‌ها علیه نتایج انتخابات پارلمانی عراق به ۳۷۹ مورد رسید که ۳۶۱ مورد آن علیه نتایج رأی گیری عمومی و ۲۷ مورد علیه رأی گیری گروه‌های ویژه و ۹ مورد درباره شمارش دستی آرا بود.

گروهی از احزاب و ائتلاف‌های شرکت کننده در انتخابات به نتایج اعتراض کردند و از وجود تقلب در نتایج انتخابات خبر دادند.

طبق نتایج اولیه و تقریبا قطعی انتخابات پارلمانی عراق، حزب مقتدی صدر با کسب ۷۳ کرسی، بزرگترین برنده این انتخابات اعلام شد و تأثیر بسزایی در تشکیل دولت خواهد داشت.

ائتلاف نوری مالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق با کسب ۳۷ کرسی، پس از جریان صدر بیشترین کرسی‌های پارلمان در میان احزاب شیعه را از آن خود کرد؛ اما ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری نسبت به سال ۲۰۱۸ کرسی‌های کمتری در پارلمان به دست آورد. احزاب کُرد هم ۶۱ کرسی به دست آوردند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ مهر ۱۴۰۰ / ۲۲:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400072820949
  • خبرنگار : 71659