معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان همدان به ایسنا گفت: معلولین جسمی حرکتی بیشترین فراوانی نوع معلولیت را با ۴۰ تا ۵۰ درصد به خود اختصاص میدهند همچنین معلولیت صوت و گفتار کمترین نوع معلولیت را به خود اختصاص میدهند.
سیاوش رهبر افزود: در مجموع در کل دنیا ۶۰۰ میلیون معلول وجود دارد که در کشور یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر معلول در مجموعه بهزیستی وجود دارد بنابراین آمار معلولین بیش از این رقم است چرا که برخی افراد معلول تا کنون اقدامی برای تشکیل پرونده نکرده بنابراین آمار معلولین بیش از این رقم است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی از هر ۱۰ کودک متولد شده یک کودک معلول به دنیا میآید و یا در آینده معلول میشوند بنابراین باید برای مناسب سازی داخل و خارج از منزل برای این قشر توجه ویژه شود.
رهبر با بیان اینکه دو تا دو و نیم درصد از جمعیت معلولین از خدمات بهزیستی استفاده میکنند؛ تصریح کرد: معلولین شامل معلولین ذهنی، حرکتی، جسمی، روانی، ناشنوایی، نابینایی، کم بینایی، صوت و گفتار است که کمترین معلولیت به صوت و گفتار اختصاص داشته و بیشترین فراوانی معلولین مربوط به معلولین جسمی حرکتی است.
وی گفت: معلولیت نابینایی نزدیک به ۱۳ درصد و ناشنوایی ۱۵ درصد از معلولیتهای استان را به خود اختصاص میدهد.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۴۵ هزار و ۵۳۰ پرونده مربو به جامعه معلولین در استان داریم، اظهار کرد: از این تعداد پرونده ۳۱ هزار و ۷۸۰ پرونده فعال است که در این روز جهانی باید به مناسبسازی داخل و خارج از منزل توجه کنیم.
وی گفت: مناسبسازی داخل منزل برای زیست بهتر آنها شامل نصب توالت فرنگی، نصب دستگیره هایی برای حرکت بهتر معلولین در منزل همچنین نصب آسانسور، مناسب سازی مبلمان معلول برای تحرک بهتر معلول و نصب زنگ هشدار برای سالمند یا معلول که بتواند از این طریق اطرافیان را در صورت نیاز برای کمک رسانی درخواست کند.
معاون توانبخشی بهزیستی تصریح کرد: استفاده از سرعت گیرها در زیر فرش برای خانه معلولین و سالمندان بسیار مفید است چرا که از بروز حادثه برای آنها جلوگیری میشود همچنین باید برای معلولین شماره های ضروری را در دسترس قرار داد تا معلولین بتوانند در صورت نیاز اقدام به در خواست کمک کنند.
رهبر خاطرنشان کرد: برای معلولین حرکتی و سالمندان باید کلید و پریزها به گونهای تعبیه شود که آنها بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند همچنین برای استحمام آنها از ویلچرها مخصوص حمام استفاده شود.
این مقام مسئول به ایمن سازی منزل برای معلولین و سالمندان تاکید کرد و گفت: اطرافیان این افراد باید منزل این گونه افراد را از خط آتش سوزی، گازگرفتگی و سایر حوادث ایمن سازی کنند.
وی با بیان اینکه افراد معلول و سالمند باید در طول روز قرص مصرف کنند، گفت: مراقبین این افراد باید به نحوه چیدمان قرصهای مصرفی آنها توجه کنند چراکه برخی داروها برای این افراد حیاتی است.
وی استفاده از تختهای مناسب برای افراد معلول را ضروری خواند و گفت: برخی از افراد معلول در صورت عدم استفاده از تخت مناسب ممکن است به زخم بستر مبتلا شوند در حالیکه اگر مراقبین این افراد به اسکان معلولین توجه کنند، آنها زندگی راحتتری خواهند داشت و معلولیت موجب عدم لذت بردن آنها از زندگی نخواهد شد.
رهبر با بیان اینکه برخی خانوادهها توان مالی خوبی برای تامین نیازهای اولیه معلولین و مناسب سازی منزل برای معلولین را ندارند، گفت: یکی از مشکلات عدم آگاهی از وسایل و تجهیزات موجود در بازار است که هزینه آنچنانی ندارد و باید مراقبین نسبت به اسکان معلولین در منزل توجه کنند تا سالمند یا معلول راحتتر زندگی کند.
انتهای پیام