اکبر فتحی با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب در کشور به آذربایجان شرقی اختصاص دارد، اظهار کرد: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن میباشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پائیزه شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک ، ۱۴۳ هزار تن درجه دو و ۷۲ هزار تن درجه سه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سیب مصرفی آذربایجان شرقی را حدود ۱۱۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: ۳۸ درصد سیب برداشت شده را رقم گلدن ، ۶۰ درصد مربوط به رقم رد و دو درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد و غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم رد و رقم گلدن میباشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی است.
وی گفت: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجان شرقی به ارقام تابستانه مانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود دو درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه ) و شامل ارقام فوجی ، دلبار استار (دورنگ فرانسوی) ، گالا، گلاب ، رد استارکینک ، برابرن بصورت پراکنده وجود دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰هزار تن و اهر با ۹۳هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند.
انتهای پیام