آخرین وضعیت ساماندهی مراکز آموزشی از زبان وزیر علوم/ مساحت زیاد دانشگاه معیار توسعه نیست

وزیر علوم از آمادگی این وزارتخانه برای اجرای کامل طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی کشور خبر داد و گفت: وزارت علوم از سال‌ها قبل موضوع را در دستور کار داشت و در این خصوص گزارش‌هایی جمع آوری و تدوین کرد و چنانچه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور دستور دهند، متولی‌گری این بخش را به عهده بگیرد و یا حداقل به موضوع ورود جدی پیدا کند تا با آمادگی کامل بتواند وظیفه خودش را در این خصوص انجام دهد. 

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در جلسه ۱۴۹ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، ضمن بیان این مطلب، تاریخچه مختصری از تصویب طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی کشور ارائه کرد و افزود: مصوبه ساماندهی در اسفند ۱۳۹۴ تصویب، در تیرماه ۱۳۹۵ ابلاغ شد و تقریبا دو ماه بعد هم توسط وزارت علوم به دانشگاه‌های کشور ابلاغ شده است. در آن زمان بندهای نخست این ابلاغیه مورد توجه قرار گرفت و تعاملات منطقه‌ای (مناطق دانشگاهی) شکل گرفت و سپس به سراغ اجرایی شدن سایر بندها رفتیم. از سال ۱۳۹۷ هم این برنامه جزو اولویت های وزارت علوم قرار گرفت که تا به امروز هم ادامه داشته است. 

وزیر علوم در خصوص مساحت زیاد دانشگاه و مد نظر نبودن آن برای گسترش دانشگاه‌ها گفت: هم‌اکنون داشتن زمین زیاد به عنوان یک معیار خوب در نظر گرفته نمی‌شود چرا که هزینه‌ها و حواشی خاص خود را دارد. بنابراین داشتن زمین زیاد و مساحت بالا از این پس به عنوان معیار توسعه یک مرکز لحاظ نمی شود.

وی همچنین در مورد وضعیت فعلی بعضی دانشگاه‌ها نیز اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی ۶۰۰ مرکز غیردولتی بدون بودجه دولت تحت اساسنامه مستند به تعهدات موسسین دارد که ساماندهی آن صورت گرفته است. دانشگاه پیام‌نور هم به خوبی ساماندهی شده و هم دانشجو و هم کارمند و استاد و بسیاری از ساختمان‌های خالی هم برای مرکز رشد علم و فناوری در نظر گرفته شده اند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: بهترین دوره تعامل با دانشگاه آزاد و وزارت علوم در همین دوره بوده است که امیدوارم ساماندهی در این دانشگاه هم به خوبی پیش برود. دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز که از وزارت آموزش و پرورش تحویل گرفته شد به شدت ضعیف بود اما با بودجه‌های فراوان تجهیز شد و مورد استفاده قرار گرفته است.

دکتر غلامی همچنین گفت: نکته بعدی در مورد اشتغال دانش‌آموختگان است. در این زمینه و با رصد اشتغال از سال ۱۳۹۲ ، از طریق کد ملی و مطابقت آن با کد بیمه متوجه شدیم که بسیاری از این دانش‌آموختگان مشغول به کار هستند و گرچه تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله زیاد است اما باید برای وضعیت مطلوب تلاش کرد. 

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400031711634
  • خبرنگار : 71567