• چهارشنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: khouzestan-23378

علی حیاتی: فیلم كوتاه فقط در جشنواره‌ها قابل دیدن است سینمای اختصاصی برای نمایش فیلم كوتاه بايد در نظر گرفته شود

علی حیاتی: 
فیلم كوتاه فقط در جشنواره‌ها قابل دیدن است 
سینمای اختصاصی برای نمایش فیلم كوتاه بايد در نظر گرفته شود

یك فیلم‌ساز گفت: باید سینمایی مستقل برای نمایش فیلم كوتاه از میان سینماها در نظر گرفته شود تا استقلال فیلم كوتاه حفظ شود و تماشاگری كه به سینما می‌رود فقط برای دیدن فیلم كوتاه برود. 
 

علی حیاتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خوزستان اظهار داشت: فیلم‌های كوتاه در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشته است و من در این چند سال فیلم‌های كوتاهی را دیدم كه از لحاظ كیفی در سطح بالایی بودند و شگفت‌زده شدم چراكه همه عناصر در آن‌ها درست و به جا بود.

 

وی افزود: فیلم‌های كمی نداریم كه از لحاظ استانداردهای فنی و محتوایی در حد بسیار خوبی باشند ولی متاسفانه هنوز فیلم كوتاه فقط در جشنواره‌ها برای مخاطب خاص قابل دیدن است. یعنی اگر بخواهیم فیلم كوتاهی را ببینیم فقط باید روی پرده جشنواره‌ها دید.

 

او ادامه داد: بزرگترین خدمتی كه می‌تواند به فیلم كوتاه شود خدمتی است كه صدا و سیما می‌تواند انجام دهد. به این شكل كه یك شبكه اختصاصی برای نمایش فیلم‌های مستند و كوتاه راه‌اندازی ‌شود. اخیرا شبكه مستندی راه‌اندازی شد كه فیلم‌های مستند فیلم‌سازان كشور را نمایش می‌دهد. ولی در زمینه فیلم كوتاه داستانی هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است و هیچ شبكه‌ای به این آثار اختصاص داده نشده تا این آثار را نمایش و ارایه دهد.

 

حیاتی خاطرنشان كرد: كارهای جسته و گریخته‌ای صورت گرفته است. شبكه‌های یك و سه برنامه‌های نیم ساعته‌ای درباره فیلم كوتاه دارند ولی شبكه‌ای كه اختصاصا به فیلم كوتاه داستانی بپردازد نداریم. خیلی از اماكن فرهنگی و هنری مانند ارشاد و حوزه هنری می‌توانند سینمایی را در سطح كشور فقط و فقط اختصاص دهند به پخش فیلم كوتاه و مستند هر چند كه در این زمینه هم كارهایی صورت گرفته و شنیده‌ام كه سینما سپیده تهران از طرف حوزه هنری كشور به نمایش فیلم كوتاه و مستند اختصاص داده شده است ولی یك سینما كم است و این اتفاق باید خیلی فراگیرتر بیفتد.

 

این فیلم‌ساز بیان كرد: برخی فكر می‌كنند فیلم كوتاه پله‌ای برای رسیدن به سینمای بلند است و آن را مجالی برای تجربه‌اندوزی می‌دانند و زمینه‌ای برای كسب مهارت‌های لازم برای این كه بتوانند در آینده فیلم بلند بسازند. برخی دیگر اختصاصا فقط و فقط به فیلم كوتاه می‌پردازند و هدف آنها فقط فیلم كوتاه است و اصلا به فیلم بلند فكر نمی‌كنند و این مقوله را از فیلم بلند كاملا جدا می‌دانند و آدم‌های زیادی هستند كه به رغم سن بالا فقط فیلم كوتاه كار می‌كنند. من به هر دو نگرش و دیدگاه احترام می‌گذارم.

 

وی اظهار كرد: به خاطر استقبال بیش از حد جوانان از فیلم كوتاه كه خیلی طبیعی است فكر می‌كنم كه تمام فیلم‌سازان كوتاه جوان هستند.

 

حیاتی در مورد راه‌های نمایش فیلم كوتاه گفت: باید آسیب‌شناسی شود كه چه راه‌هایی برای نمایش فیلم كوتاه وجود دارد ولی نمایش خانگی، پخش در تلویزیون و پخش در سینماها هر سه در كنار هم می‌توانند مفید باشند.

 

وی افزود: نمایش فیلم كوتاه در سینماها قبل از نمایش فیلم‌های بلند می‌تواند اتفاق خوبی باشد اما با این كار استقلال فیلم كوتاه از بین می‌رود. به فیلم كوتاه باید مستقل نگاه كرد و به همین دلیل است كه گفتم باید یك سینمای مستقل برای نمایش فیلم كوتاه در سینماها در نظر گرفته شود تا استقلال فیلم كوتاه حفظ شود و تماشاگری كه به سینما می‌رود فقط برای دیدن فیلم كوتاه برود و مخاطب فیلم كوتاه هم از سینمای بلند مستقل باشد. یعنی این گونه نباشد كه تماشاگر به بهانه دیدن فیلم بلند در كنار آ‌ن هم فیلم كوتاهی ببیند و این همان اهمیتی است كه باید به فیلم كوتاه داده شود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha