• چهارشنبه / ۱ دی ۱۳۸۹ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: khouzestan-7822

دكتر عادل سواعدی: كودكان بايد با فلسفه عاشورا آشنا شوند

دكتر عادل سواعدی: 
كودكان بايد با فلسفه عاشورا آشنا شوند

يك كارشناس ادبيات كودك گفت: جاي خالي بيان وقايع قبل و بعد از عاشورا در ادبيات كودك احساس مي‌شود.

 

دكتر عادل سواعدي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان گفت:‌ با توجه به اين ‌كه ادبيات ما در يك كشور اسلامي نوشته مي‌شود طبيعتاً هر نويسنده‌اي در حوزه ادبيات بر خود لازم مي‌داند تا فرهنگ اسلامي را در كل ادبيات رعايت كند.

 

او ادامه داد: ادبيات كودك هم از اين حيث مستثني نيست. به هر حال نويسندگان ادبيات كودك تبليغ كننده فرهنگ اسلامي از جمله فرهنگ عاشورايي هستند. فرهنگي كه جزئي پررنگ و جريان‌پذير است.

 

وي تصريح كرد: شاعران متعددي از جمله مصطفي رحماندوست به اين موضوع پرداختند و در كنار مضامين اخلاقي، توجه خاصي به فرهنگ محرم داشتند. از اين جهت همان‌طور كه در ادبيات بزرگسالان فعاليت‌هايي انجام شد در زمينه ادبيات كودك هم كارهايي انجام شد كه اگر نه خيلي عميق اما حداقل غناي خاص خود را دارند.

 

سواعدي افزود: اين آثار تا حدودي موفق بودند و در زمينه ساده‌سازي اين نوع ادبيات براي كودكان در زمينه شعر كارهاي خوبي انجام شده‌ است. آثار ادبي در حوزه محرم از لحاظ حجمي در زمينه شعر بيش‌تر از نثر هستند و با توجه به اين كه سراسر محرم با احساسات آدمي مرتبط است مي‌توان گفت كه قالب ادبي شعر خيلي موفق‌تر از قالب داستان بوده است. به همين دليل شاعراني كه به محرم پرداختند هم تعداد بيش‌تري دارند و هم آثار خيلي زيادي ارايه دادند.

 

وي تاكيد كرد: در ادبيات كودك بيشتر به خود واقعه عاشورا و درس‌هايي كه مي‌توان از اين واقعه آموخت پرداخته شده است. در واقع ادباي ما حادثه عاشورا را به عنوان زمينه‌اي براي بيان مفاهيم اخلاقي مثل توصيه به صبر تلقي كرده‌ و اين زمينه در ادبيات كودك به خوبي بيان شده است. به عنوان مثال كودكان مي‌توانند از صبر امام حسين (ع) و يا داستان حضرت زينب (س) كه به عنوان يك زن به خوبي در صحنه كربلا مي‌درخشد، بيش‌ترين الگوبرداري را بكنند.

 

او، با بيان اين كه عمر ادبيات كودك ما خيلي جوان است و شايد كمتر از 50 سال از عمر رسمي آن بگذرد، افزود: به نظر من اگر نويسندگان و شاعران در آينده بتوانند به جنبه‌هاي تحليل محرم بپردازند، كودكان و حتي نوجوانان بيش‌تر با فلسفه عاشورا آشنا مي‌شوند تا با وقايع آن. كودكان ما اكنون وقايع را به خوبي مي‌دانند ولي به اعتقاد من اگر فلسفه عاشورا و قيام امام حسين (ع) در ادبيات كودك بيان شود ذهن كودك هم انتزاعي مي‌شود و كودك براي درك مفاهيم دقت بيشتري خواهد كرد.

 

وي يادآوري كرد: بهتر است ادباي ما در كارهاي آتي خود به بيان وقايع قبل و بعد از عاشورا بپردازند چرا كه جاي اين كار در ادبيات كودك خالي است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha