به گزارش ایسنا به نقل از دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، حسین افشین در سومین نشست شورای سیاستگذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با بیان اینکه برگزیدگان جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد در ۲ محور انتخاب شوند، گفت: ۲ محور «افراد» و «پلتفرم ها» باید برای انتخاب برگزیدگان جایزه روستاآزاد در کانون توجه قرارگیرد.
وی اظهار کرد: اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد باید به جریانسازی منجر شود. علاوه بر جریانسازی، «توجه به بزرگان» نیز در کانون توجه قرار گیرد. در کنار اعطای جایزه به برگزیدگان، میتوان از ایدههای برتر نیز تجلیل کرد.
اعطای جایزه به زنان
متین رمضانخواه، معاون اجتماعی و استانهای معاونت راهبردی ریاستجمهوری در این نشست درباره محورهای چهارگانه حکمرانی گفت: ۴ محور «دانشگاه»، «دستگاه اجرایی»، «جامعه مدنی» و «بخش خصوصی» در عرصه حکمرانی مطرح است و کنشگرانی که در این چهار محور حضور دارند، متفاوت هستند.
وی درباره نامزدهای اعطای جایزه روستاآزاد، خاطرنشان کرد: نامزدهای اعطای جایزه در سه سطح استانی، ملی و بینالمللی درهم آمیخته شدهاند و این سطوح باید از یکدیگر جدا شوند. به طور مثال، یک فرد در یکی از استانهای کشور دست به کاری زده است و به دلیل اینکه به امر مهاجرت دامن نزده است، باید در کانون توجه قرار گیرد.
معاون اجتماعی و استانهای معاونت راهبردی ریاستجمهوری گفت: زنان نیز در کانون توجه قرار گیرند و به عنوان افراد برگزیده معرفی شوند. زنان، ۷۰ درصد دانشآموختگان مقطع دکتری را تشکیل میدهند.
نگاهی ملی به جایزه داشته باشیم
رضا حاتمی، معاون طرحهای کلان ملی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نیز در این نشست گفت: جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد باید به عنوان یک جایزه ملی لحاظ شود. ملی قلمداد کردن جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد یک امر ضروری است.
وی ادامه داد: توجه به همگرایی در ارتباط با جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد یک امر اساسی است. اگر در ارتباط با جایزه همگرایی نداشته باشیم، ارزش جایزه کاهش مییابد.
ضرورت انسجام برگزاری جایزه
سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست اظهار کرد: تجربه سالهای گذشته برای برگزاری جوایز را در کانون توجه قرار دهیم و دلایل انتخاب فرد برگزیده برای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را بیان کنیم.
وی درباره روند برگزاری جایزه خاطرنشان کرد: روند برگزاری جایزه باید از انسجام برخوردار باشد. بنابراین «تعریف عملیاتی» را در کانون توجه قراردهیم تا جایزه از انسجام برخوردار باشد.
محورهای داوری جایزه
سید محمدصادق امامیان، هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف ضمن معرفی نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گفت: «نوآوری، خلاقیت و تحولآفرینی»، «مردمیسازی و جلب مشارکت عمومی»، «اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی»، «شفافسازی و پاسخگویی»، «کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری»، «مشروعیت و وفاق اجتماعی»، «پایدارسازی و تثبیت نهادی»، «نفوذ و رقابتپذیری بینالمللی»، «خدمترسانی عمومی گسترده»، «عدالتمحوری و الگوی ایرانیاسلامی» شاخصهای ۱۰ گانه داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» ۴ حوزه جایزه روستاآزاد هستند.
انتهای پیام
نظرات