• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۲:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403111409700
  • خبرنگار : 71567

/نیم قرن خدمت رسانی صندوق رفاه به دانشجویان/

افزایش ۱۶ برابری آمار دانشجویان پس از انقلاب/پیش‌بینی پرداخت ۱۸۰۰ میلیارد تومان وام تا پایان سال

افزایش ۱۶ برابری آمار دانشجویان پس از انقلاب/پیش‌بینی پرداخت ۱۸۰۰ میلیارد تومان وام تا پایان سال

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از افزایش ۱۶ برابری آمار دانشجویان پس از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: آمار دانشجویان ما از حدود ۲۰۰ هزار نفر قبل از انقلاب به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

 مسعود گنجی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۵۰ سال از عمر تأسیس صندوق رفاه دانشجویان گذشته است، اظهار کرد: این صندوق قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یعنی سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و امسال در پنجاهمین سال تأسیس این صندوق قرار داریم. در این ۵۰ سال اقدامات قابل‌توجه رفاهی و دانشجویی به دانشگاه‌ها ارائه شده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی داشتند که تعداد شهدای دانشجو در سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۵۶ موید این موضوع است و دانشجویان عزیز، ضمن اینکه نقش مهمی در پیروزی جنگ تحمیلی هم داشتند؛ در هرکجا که کشور برای سازندگی به وجود آنها نیاز داشته باشد، در آنجا حضور می‌یابند و سعی می‌کنند حلال مشکلات باشند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان ضمن اشاره به وظایف دانشگاه‌ها در کلام مقام معظم رهبری مبنی بر «تربیت عالم، تولید علم و جهت‌دهی سالم به تربیت عالم و تولید علم» گفت: برای رسیدن به این سه وظیفه اصلی دانشگاه‌ها، وظیفه ما ازبین‌بردن دغدغه معیشتی و رفاهی دانشجویان است؛ به‌طوری که دانشجویان دراین‌رابطه با خیال راحت به وظیفه اصلی خود بپردازند.

وی در ادامه با بیان اینکه مبلغ وام‌های دانشجویی تا سال‌های گذشته رقم بسیار پایینی بود؛ به‌طوری‌ که در زندگی دانشجویان چندان تاثیر نداشت، اظهار کرد: افزایش چند صددرصدی مبلغ وام‌های پرداختی، تأثیرات زیادی در زندگی دانشجویی دارند؛ به‌طوری‌که در حال حاضر ۴ نوع وام شامل تحصیلی، شهریه، ضروری و ودیعه مسکن را به دانشجویان ارائه می‌دهیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با تأکید بر اینکه امسال در مجموع بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان وام به دانشجویان دادیم، تأکید کرد: درحالی‌که در سال گذشته این مبلغ ۹۸۲ میلیارد تومان طی دو ترم تحصیلی اول و دوم به دانشجویان بود؛ اما میزان ۱۶۰۰ میلیارد تومان وامی که امسال به دانشجویان داده شد تا تاریخ ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ بود و برآورد ما این است که این مبلغ تا پایان سال به بیش از ۱۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد که در مقایسه با سال گذشته با افزایش دو برابری وام‌های دانشجویی مواجه هستیم.

گنجی اظهار کرد: تعداد دانشجویان کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر بود است؛ درصورتی‌که امروز بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو در دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند که این تعداد، افزایش ۱۶ برابری را نشان می‌دهد که حدود ۲۰۰ هزار نفر آنها در حوزه علوم پزشکی تحصیل می‌کنند.

به گفته وی؛ بیشترین تقاضای دانشجویان برای دریافت وام تحصیلی، سپس وام ضروری و در مرحله سوم وام ودیعه مسکن است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با تأکید بر اینکه دریافت وام مشمول دانشجویانی که سنوات تحصیلی خود را سپری کرده‌اند، نمی‌شود، افزود: سنوات مجاز برای درخواست وام برای دانشجویان کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی‌ارشد ناپیوسته، ۴ نیمسال تحصیلی؛ برای دانشجویان کارشناسی پیوسته، دکتری تخصصی ناپیوسته ۸ نیمسال تحصیلی است.

 گنجی اظهار کرد: دومین برنامه رفاهی که از طریق صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان داده می‌شود، خوابگاه‌ها هستند. حدود ۲۲۴ هزار نفر در خوابگاه‌های دانشجویی سکونت دارند و نتوانستیم همه متقاضیان را در خوابگاه‌های دولتی اسکان دهیم.

 این مقام مسئول با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان برای ساخت خوابگاه‌ها نمی‌تواند کمکی به دانشگاه‌ها داشته باشد، افزود: دانشگاه‌ها خودشان باید برنامه‌ای برای این موضوع داشته باشند. باتوجه‌ به اینکه همه دانشگاه‌ها به دنبال جذب دانشجویان باکیفیت هستند، تلاش می‌کنند امکانات بهتر و بیشتری در اختیار دانشجویان خود قرار دهند که ساخت خوابگاه‌ها نیز از جمله این برنامه‌هاست؛ اما صندوق رفاه در ساخت این مراکز نقشی ندارد و صرفاً برای تجهیز و راه‌اندازی خوابگاه‌ها می‌تواند کمک کند.

 وی با بیان اینکه قیمت نرخ خوابگاه‌ها و تغذیه دانشجویان در نیم‌سال دوم تحصیلی افزایش نمی‌یابد، گفت: صندوق رفاه دانشجویان صرفاً در تابستان هر سال با تصویب هیات‌ امنای این صندوق مجاز به تعیین نرخ اجاره‌بها، وام‌ها و تغذیه دانشجویان است.

 گنجی با بیان اینکه وام تحصیلی صرفاً به دانشجویان دوره روزانه دانشگاه‌ها پرداخت می‌شود، اظهار کرد: وام شهریه نیز به دانشجویان شهریه‌پرداز همچنین وام ضروری و ودیعه مسکن نیز برای دانشجویان تحت پوشش وزارت علوم پرداخت می‌شود.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha