• شنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403041610765
  • خبرنگار : 30057

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

کاهش ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی مصرف گاز و برق با سیستم هوشمند موتورخانه

کاهش ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی مصرف گاز و برق با سیستم هوشمند موتورخانه

مهندسان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی تجهیزات کنترل هوشمند موتورخانه‌ها، مرغداری‌ها و گلخانه‌ها را به تولید رساندند که به گفته آنها بهره‌گیری از این سیستم موجب کاهش ۵۰ درصدی مصرف گاز و کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق می‌شود.

مهدی کارگر از محققان این شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تمرکز ما طراحی و ساخت سیستم  کنترل هوشمند مانیتورینگ ساختمان و موتورخانه است. سیستم کنترل هوشمند ساختمان و موتورخانه، سیستم کنترل هوشمند اتاق سرور، سیستم کنترل هوشمند مرغداری و سیستم کنترل هوشمند گلخانه از دستاوردهای ما به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه این شرکت در زمینه سیستم کنترل هوشمند موتورخانه، موفق به مجوز دانش‌بنیانی شد، اظهار کرد: مزایای این سیستم حذف کاربر و خطای انسانی، دسترسی آسان و گسترده به کلیه تجهیزات و کنترل و مدیریت تجهیزات سنگین موتورخانه مانند چیلر یا تراکمی به صورت اتومات با پارامترهای حیاتی بوده است.

کارگر با اشاره به اهمیت این سیستم‌ها خاطر نشان کرد: بروز خطا و آسیب به این نوع سیستم‌ها می‌تواند ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان به کاربر خسارت وارد کند، ولی با بهره‌گیری از این تجهیزات جلوی این آسیب‌ها گرفته می‌شود.

این محقق، کاهش مصرف انرژی را از دیگر مزایای این نوع سیستم‌های کنترل هوشمند ذکر کرد و یادآور شد: این سیستم‌ها تا ۵۰ درصد موجب ذخیره گاز و ۳۰ درصد کاهش مصرف برق خواهد شد.

وی در خصوص توانایی این تجهیزات در کاهش مصرف انرژی، توضیح داد: در برخی از مناطق کشور مانند استان خراسان جنوبی دمای شب و روز اختلاف زیادی دارد و زمانی که تاسیساتی برای بدترین ظرفیت ساختمان طراحی می‌شود، این سیستم‌ها به طور معمول در شرایط دمای روز و شب تغییر ظرفیت نمی‌دهند؛ از این رو این سیستم‌ها قادرند با توجه به دمای بیرون و داخل ساختمان، تنظیمات را تغییر دهند.

کارگر تاکید کرد: این روش هم موجب کاهش استهلاک تجهیزات خواهد شد و هم مصرف انرژی در حوزه برق و گاز قابل توجه باشد. علاوه بر اینها، توانستیم عمر مفید تجهیزات خود را تا ۳۰ درصد افزایش دهیم.

وی مانیتورینگ و ذخیره و عیب یابی کلیه تجهیزات موتورخانه وتشخیص و رفع خطاهای بوجود آمده، کنترل کلیه تجهیزات از فاصله یک کیلومتری و قابلیت مانیتور و کنترل تجهیزات از طریق اینترنت و ارتباط و کنترل به وسیله بستر پیامک، ذخیره‌سازی اطلاعات و تغییرات سیستم در فایل اکسل در فلش مموری و همچنین کاهش چشمگیر استهلاک تجهیزات را از مزایای سیستم‌های موتورخانه این شرکت دانست.

وی با بیان اینکه این سیستم‌ها در استان خراسان در ۲۰ پروژه مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: ۱۴ پروژه را در حوزه سیستم‌های کنترل هوشمند موتورخانه اجرایی کردیم.

کارگر با اشاره به سیستم‌های کنترل هوشمند گلخانه‌ها و مرغداری‌های این شرکت با تاکید بر اینکه کاربرد این سیستم موجب افزایش راندمان در گلخانه‌ها شده است، یادآور شد: از آنجایی که این تجهیزات قادر به کنترل هوشمند شرایط رشد گیاهان و جوجه‌ها، مرغ تخم‌گذار و گوشتی در مراغداری‌ها است و تنشی برای محیط ایجاد نمی‌کند، یکنواختی گله و افزایش راندمان در گلخانه‌ها ایجاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha