حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام ۲۵ خردادماه در خطبههای نماز جمعه شهرکرد با توصیه نمازگزاران به تقوای عبادی، اجتماعی و سیاسی و با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر(ع)، اظهار کرد: در ساحت تقوای سیاسی همه مؤمنان را به مسئله انتخابات ریاست جمهوری توجه میدهم که این روزها با تبلیغات انتخاباتی مواجه هستیم و وظایفی را هم نامزدها و هم طرفداران آنها بر دوش دارند؛ باید مراقب بود که این تبلیغات سالم باشد و رقبا و افراد و گروهها را زیر سؤال نبریم.
وی با بیان اینکه در این برهه دقت در انتخاب رئیسجمهور و توجه به ویژگیهای انتخاب اصلح از مصادیق تقوای سیاسی است، ادامه داد: ما قرار است حداقل چهار سال زمام امورمان را به فرد منتخب بسپاریم و تقوا اقتضا میکند که این مهم را به انسانی توانمند بسپاریم که بتواند از شهید رئیسی عزیز سرمشق بگیرد و راه خدمت او را ادامه دهد.
نکونام برخی ویژگیهای انتخاب اصلح را برای ریاست جمهوری یادآور شد و توضیح داد: رئیسجمهور در حوزه سیاست خارجی باید دارای نگاه عقلانی همراه با عزتمندی و در نظر داشتن توانمندیها باشد؛ او باید خاصه در روابط خارجی بتواند عزت جامعه دینی را حفظ کند و این مسیری بود که شهید جمهور پیمود و راه را با عقلانیت، دقت و درایت برای ارتباطات خارجی گشود و از این طریق بسیاری از مسائل و مشکلات کشور را حل کرد.
امامجمعه شهرکرد تصریح کرد: رئیسجمهور همچنین باید پرکار و تلاشگر، باورمند به داشتههای درون و تلاش میدانی و جهادی برای فعالسازی توانمندیها و ظرفیتها، باورمند به خرد جمعی و آماده شنیدن و اندیشیدن باشد. او باید دارای قدرت تشخیص و انتخاب مدیران توانا با توجه به منافع کشور باشد و مانند شهیدان رجایی و رئیسی به ارزشهای ولایی و انقلابی و اسلامی باور داشته باشد.
نکونام با تأکید بر اینکه رئیسجمهور منتخب باید حاکم خادم و پایبند به ارزشهای قرآنی و معنوی باشد، افزود: او باید اخلاص در عمل داشته باشد و برای خدا به میدان بیاید، مانند شهید رئیسی عزیز که خداوند به برکت همین اخلاص درجات او را بالا برد و در جایگاه رفیع قرار داد.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور منتخب نباید رأی مردم را ابزاری برای اهداف خود قرار دهد، تصریح کرد: وی باید باور قلبی و عمقی به مردم داشته باشد و نظرات مردم را بر نظر خود ارجح بداند؛ او همچنین نباید ساختارشکن و قانونستیز باشد.
امامجمعه شهرکرد «وحدت» را مهمترین موضوع در مسئله انتخابات عنوان کرد و توضیح داد: هم کاندیداها و هم طرفداران و آحاد مردم هر چه بتوانند باید با هم متحد و همگرا شوند؛ ما یک بار به علت قدر ندانستن شهید رئیسی تنبیه شدیم و خداوند این نعمت را از ما سلب کرد، مراقب باشیم که بار دیگر چوب اختلافات را نخوریم زیرا اگر خدای ناکره وحدت محقق نشود، آنچه خواهد شد که نباید بشود و مملکت آسیب میبیند.
نکونام با تأکید بر اینکه وحدت مثالزدنی در حج مرهون عنایت حضرت امام باقر(ع) است، تصریح کرد: علمای اسلام و مسلمانان در بسیاری از اعمال اختلافاتی دارند اما در مسئله حج، اختلافی وجود ندارد و در میقاتها، مشعر، منا، سعی صفا و مروه، طواف و ... همه مسلمانان مشترک عمل میکنند. تصور کنید اگر مسلمانان هر یک از این مناسک را به طریقی انجام میدادند چه وضعیتی ایجاد میشد اما میبینیم که همگی در این مناسک متحد هستند.
وی در پایان گفت: امام باقر(ع) حدیثی از قول جابر و به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) روایت میکنند که همان مناسکی است که امروز نیز برگزار میشود و وحدتبخش است.
انتهای پیام
نظرات