• یکشنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403032013081
  • خبرنگار : 30057

اجرای «پروژه ماه‌» در دستور کار شرکت دانش‌بنیان دانشگاه تهران

اجرای «پروژه ماه‌» در دستور کار شرکت دانش‌بنیان دانشگاه تهران
عکس تزئینی است

با انتشار فراخوان ماه‌نورد از سوی کشور چین، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه تهران موفق شد رتبه اول را کسب کند و اجرای پروژه‌ای با عنوان ماه‌ شامل ماه‌گرد، ماه‌نشین و مدارگرد را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش ایسنا، دکتر کردی، مجری طرح پروژه ماه‌ دانشگاه تهران در گردهمایی فعالان بخش خصوصی فضایی کشور همراه با پاسداشت زحمات رئیس جمهور شهید که صبح امروز در پژوهشگاه فضایی برگزار شد، گفت: حوزه فعالیت ما در دانشگاه تهران در حوزه خودرو، مکاترونیک و هوافضا است. 

وی افزود: در موضوعات هوایی اتوبوس هیبریدی، طراحی و ساخت پک‌های باتری و طراحی سه‌گانه ماه‌گرد و طراحی و ساخت ماهواره پژوهش از دیگر فعالیت‌های ما به شمار می رود. 

کردی با اشاره به جزئیات پروژه‌ ماه‌نوردی در دنیا، گفت: پروژه آرتمیس با مشارکت ۳۰ کشور بزرگ در دنیا انجام شده است و در این راستا با حمایت سازمان فضایی کشور وارد این پروژه‌ها شدیم.

این محقق ادامه داد: در این راستا کشور چین فراخوانی برای کشورهای در حال توسعه در حوزه ماه‌نوردها منتشر کرد تا از طرح‌های این حوزه برای فرود محموله آنها بر روی کره ماه حمایت کند. 

به گفته وی، این فراخوان از سوی سازمان ملی فضایی چین (China National Space Administration) منتشر شده بود.

وی ادامه داد: ۱۰ کشور در این فراخوان شرکت کردند که از جمله آنها مصر، ترکیه، پاکستان، مکزیک، پرو، سوئد، تایوان، تایلند، چین و ایران بودند که در این فراخوان دانشگاه تهران مقام اول را کسب کرد. 

کردی به بیان جزئیات این طرح فراخوان منتشر شده پرداخت و گفت: پروژه ماه‌ شامل سه بخش مدارگرد، ماه‌نشین و ماه‌گرد است که این ۳ محموله نزدیک به ۱۱۰ کیلوگرم وزن دارد. مدارگرد در مدار ۲۰۰ کیلومتری ماه کار داده‌برداری را انجام می‌دهد. ماه‌نشین شامل آنتن و محموله زیستی است که در سطح ماه می‌نشیند.

وی تاکید کرد: با این پروژه قادریم کار تصویربرداری حرارتی و تصویربرداری اسکن سطح ماه با دوربین‌های اپتیک را انجام دهیم. در واقع مدارگر می‌تواند هم تصویربرداری و اینکه چه مواردی در عمق ماه وجود دارد را انجام دهد. 

کردی گفت: کار ساخت این ماه‌گرد توسط ایران انجام شده و کشور چین فقط کار پرتاب آن را انجام می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha