• یکشنبه / ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403032012899
  • خبرنگار : 71660

تایم: آمریکا باید اسکله نظامی برای کمک به غزه را برچیند

تایم: آمریکا باید اسکله نظامی برای کمک به غزه را برچیند

در بحبوحه انتقادات شدید از رویکرد دولت آمریکا در قبال جنگ غزه، «جو بایدن» در اوایل سال جاری میلادی از ساخت اسکله‌ای نظامی جهت انتقال کمک‌ها به این باریکه خبر داد اما این اسکله ۲۳۰ میلیون دلاری که تقریبا دو هفته پیش به دلیل شرایط آب‌وهوایی شکسته شد و ظاهرا قرار است مجددا فعالیت خود را از سر بگیرد، ثابت کرد که مفید واقع نشده و شاید به زودی به فاجعه‌ای بدل شود.

به گزارش ایسنا، این اسکله نظامی از ابتدا با مشکلاتی مواجه بوده است. پس از فروریختن بخشی از این اسکله موقت در اثر امواج شدید، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به «سنتکام» اعلام کرد که چهار کشتی متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده که در یک ماموریت پشتیبانی بشردوستانه در سواحل غزه مستقر بودند، بر اثر شرایط جوی ناپایدار و امواج شدید دچار آسیب شدند. هم‌چنین کمک‌ها در این اسکله یا بعضا غارت شدند و یا مقدار محدودی از آنها به دست مردم غزه رسید.

مجله تایم در گزارشی می‌نویسد: «اگر این اسکله مجددا شروع به کار کند، همین مشکلات و شاید مشکلات بیشتری مجددا ظاهر خواهند شد و از جمله مشکلات بالقوه می‌توان به از دست رفتن جان آمریکایی‌ها و یا حتی بدتر مانند درگیری عمیق‌تر در جنگ اسرائیل-حماس اشاره کرد؛ بنابراین اگر بایدن واقعا می‌خواهد کمکی به خاتمه رنج و درد ناشی از این جنگ بکند و منافع ایالات متحده را تامین سازد، باید دست از سر این اسکله بردارد، نیروهای نظامی ایالات متحده و کشتی‌ها را از غزه دور کند و اسرائیل را مجبور به برقراری آتش‌بس نماید.»

این نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به روند ارسال این کمک‌ها تاکید می‌کند: «کمک‌رسانی از طریق اسکله نظامی مراحل زیادی را شامل می‌شود. ابتدا محموله به قبرس می‌رسد، سپس توسط کشتی‌های تجاری بزرگ به یک سکوی شناور در نزدیکی غزه فرستاده می‌شود و در آنجا به کشتی‌های کوچکتر جهت ارسال به اسکله منتقل می‌یابد و هم‌چنین سازمان ملل تحویل کمک‌ها را در ساحل مدیریت می‌کند. اگرچه رسما اعلام شده که آمریکا هیچ نیرویی در غزه ندارد، اما یک سیستم ضدراکتی این کشور که احتمالا پرسنل آمریکایی آن را هدایت می‌کند، در این اسکله حضور دارد. ملوانان آمریکایی نیز ماه گذشته مدتی را در کشتی‌های مستقر در ساحل در غزه سپری کردند.»

تایم: آمریکا باید اسکله نظامی برای کمک به غزه را برچیند
کمک‌های ارسالی به نوار غزه

تایم در ادامه این گزارش ادعا می‌کند که حضور نیروهای آمریکایی در غزه آنها را به «اهدافی آسان» برای جنبش حماس که از دست حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی خشمگین هستند، تبدیل می‌کند. همین «خطر» کار را برای آمریکا که به فکر محافظت و مدیریت این اسکله نظامی است، پیچیده‌تر می‌کند.

مجله تایم می‌افزاید: «به طور خلاصه، هزینه‌ها و خطرات اسکله بیشتر از مزایای آن است. ایالات متحده هیچ چیز استراتژیکی از این اسکله به دست نمی‌آورد و با بهره‌برداری کامل، تنها بخشی از کمک‌های روزانه مورد نیاز غزه تامین می‌شود که آن هم به شدت ناکافی است.»

این رسانه آمریکایی در پایان این گزارش می‌نویسد: «بنابراین بایدن اکنون چه باید بکند؟ در گام اول، او باید اسکله را به اسرائیل بدهد و نیروها و کشتی‌های جنگی آمریکا را از غزه دور کند. اسرائیل باعث فاجعه انسانی در غزه شده و آنها باید این خطر را بپذیرند. واشنگتن هم‌چنین باید از اهرم‌های قابل‌توجه خود از جمله فروش تسلیحات و پوشش دیپلماتیک برای اعمال فشار بر اسرائیل برای موافقت با آتش‌بس استفاده کند. این بهترین راه برای تامین منافع ایالات متحده و پایان دادن به بحران انسانی است. چنین فشاری احتمالا مستلزم قطع تسلیحات به اسرائیل می‌باشد. در نهایت، پایان این جنگ می‌تواند تنش‌های منطقه‌ای را کاهش دهد؛ تنش‌هایی که موجب ایجاد تلفات آمریکایی، به خطر انداختن نیروهای این کشور شده و واشنگتن را وارد درگیری‌هایی کرده که هیچ ارزش راهبردی ندارد. این اسکله صرفا یک حواس‌پرتی ساده از این اتفاقات است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha