• یکشنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1403031309173
  • خبرنگار : 71282

معاون اشتغال وزیر کار:

سامانه «جست و جوی شغل» یادگار شهید رئیسی است

سامانه «جست و جوی شغل» یادگار شهید رئیسی است

معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه جست و جوی شغل را یادگار شهید آیت الله رئیسی دانست و گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه اشتغال روستاها، شهرها و شهرک‌های صنعتی پرداخت شد و انقلاب بزرگی در حوزه مشاغل خانگی صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، محمود کریمی بیرانوند در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان امور دانشجویان اظهار کرد:در پایان اسفند ۱۴۰۰ شهید آیت الله رئیسی از ستاد نظارت وزارت کار بازدید کردند و در حوزه اشتغال به ایشان گزارش دادیم. ایشان گفتند که آیا سامانه‌ای هست که کارجو و کارفرما را به هم متصل کند؟ ما اعلام کردیم این سامانه هست اما سامانه کارآمدی نیست و ایشان دستور دادند که سامانه آب راه اندازی شود تا عموم مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: در کمتر از ۴ ماه نسخه جدید و به روز شده و بهبود یافته‌ای تحت عنوان سامانه جست و جوی شغل راه‌اندازی شد که در تیر ماه ۱۴۰۲ رسماً رونمایی شد. در کمتر از ۱۰ ماه ۴۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کارفرمایان و مراکز کاریابی روی سامانه بارگذاری شده و نزدیک به ۵۰ هزار نفر به کارگماری طی این مدت در سامانه اتفاق افتاده ولی سامانه جستجوی شغل فقط هدفش به کارگماری نیست بلکه شفافیت و نظارت بر بازار کار نیز از ویژگی‌های آن به شمار می‌رود.

معاون اشتغال وزیر کار تصریح کرد: یکی از شعارهای دولت سیزدهم ایجاد شفافیت بود و امروز در حوزه صدور مجوزها و آمارهای اشتغال و شفاف سازی سامانه‌ای ایجاد شده که حاصل تلاش دولت شهید رئیسی است.

کریمی بیرانوند ادامه داد: در حوزه اشتغال و بازار کار در کمتر از ۳ سال آمار و ارقام و عملکردی را از خود به جای گذاشت که در ۸ سال دولت قبل اتفاق نیفتاد. دولت کمتر از ۳ سال به نرخ بیکاری تک رقمی رسید و نرخ بیکاری به شکل مستمر کاهشی شد، همچنین نرخ بیکاری زنان در کمتر از سه سال به پایین‌ترین حد خود رسید و نرخ مشارکت اقتصادی هم اندکی افزایش داشت ولی در هیچ فصلی کاهشی نبود.

وی تمرکز اصلی وزارت کار در سال جاری بیکاری فارغ التحصیلان است، گفت: امسال برای اولین بار در دولت شهید رئیسی تصمیم بر این شد که ۲۵ درصد از سهم اشتغال ایجاد در کل کشور مختص فارغ التحصیلان باشد.

معاون وزیر کار تصریح کرد: سال گذشته خالص اشتغال ایجادی کشور ۷۷۵ هزار نفر بود و نرخ بیکاری در ۲۵ استان کشور کاهشی شد. در سال گذشته ۱۰ درصد کاهش در تعدیل نیروی کار داشتیم و تعداد بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی به بیش از ۹۰۰ هزار نفر رسید.

وی تاکید کرد: طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ توانستیم به وعده ایجاد یک میلیون شغل عمل کنیم و در طی این سه سال با انجام اقداماتی نظیر تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، انقلاب بزرگی در حوزه مشاغل خانگی صورت گرفت.

کریمی بیرانوند ادامه داد: سامانه جامع اطلاعات بازار کار را که از سال ۱۳۹۰ در سیاست‌های اشتغال ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بر زمین مانده بود در دولت شهید رئیسی با همکاری همه مجموعه وزارت کار به مرحله راه‌اندازی رساندیم و خوشبختانه در بحث احیای بنگاه‌های راکد و نیمه فعال نیز دولت سیزدهم اقدام انقلابی صورت داد.

به گفته وی در دولت سیزدهم بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات فقط در حوزه اشتغال روستاها، شهرها و شهرک‌های صنعتی پرداخت شد.

معاون اشتغال وزارت کار با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با سازمان امور دانشجویان گفت: با امضای تفاهم نامه بخشی از دانشجویان و مخاطبان از طریق سامانه به کارگیری خواهند شد. اقدامی که سال ها به شکل غیرشفاف و با هزینه زیاد انجام می‌شد با امضای این تفاهم نامه به شکل جدید انجام می شود و دانشجو تشخیص می‌دهد که قصد فک تعهد دارد. این فرایند توسط هر ۲ وزارتخانه  به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. در کنار اینها ممکن است دانشجویانی که به این سامانه مراجعه می‌کنند بتوانند حتی درخواست خود را برای جستجوی شغل ثبت کنند.

هاشم داداش پور  - معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان - نیز در این مراسم اظهار کرد: ما بورس صنعت و مشاغل را طراحی کردیم که خروجی‌اش این است که دانشگاه‌های کشور دانشجویانی تربیت می‌کنند که عمدتا نخبه هستند و بنگاه‌هایی هستند که نیاز به این نخبگان دارند ولی نه شرکت‌ها و نه نهاد آموزش عالی فرایندی را طی نمی‌کرد که این‌ها را به هم متصل کند.

وی افزود: در راستای بورس صنعت نظام آموزش عالی ۳۸ واحد از ۱۴۰ واحد کارشناسی را بر مبنای مهارت طراحی کرده و این کار بر اساس نیاز صنعت صورت گرفته است.

معاون وزیر علوم تصریح کرد: در پروژه مهارت افزایی دانشجو باید هر هفته در شرکت مربوطه حضور پیدا کند تا مهارت افزایی او تقویت شود مسأله بعد احیای بحث مهارت آفرینی و کارآفرینی است که ما جشنواره‌ای را تحت عنوان دانشجویان اشتغال آفرین طراحی کردیم که دانشجویانی که در راستای اشتغال عمل می‌کنند برای مهارت‌های آینده آماده شوند.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha