به گزارش ایسنا، حسین افشین در چهاردهمین همایش ملی نخبگان که صبح امروز سهشنبه، ۱۰ مهر با حضور رئیس جمهور در محل اجلاس سران برگزار شد، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سیدحسن نصرالله به نامگذاری روز دهم مهرماه به عنوان «روز ملی نخبگان» اشاره کرد و دلیل این نامگذاری را تولد شهید مصطفی چمران از نخبگان علمی عنوان کرد.
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان با هدف کشف و شناسایی استعدادهای برتر با توجه به مناطق محروم، با ابتکار رهبر انقلاب شکل گرفته است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: وقتی یک ورزشکار به مدال میرسد بعد از پایان دوره خود، قهرمانی او به پایان میرسد، ولی با شناسایی نخبگان و کشف استعدادهای آنها مسیر نخبگی آغاز میشود و این مسیر، یک مسیر صعودی است.
افشین با تاکید بر اینکه مسیر نخبگی از زمان کودکی آغاز میشود و تا پایان عمر نخبه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: از این رو برنامههای پرورش نخبگان برنامهای است که از زمان کودکی شروع میشود و در آن زمینه خلاقیت در کودکان شکوفا میشود و تا دانشگاه ادامه مییابد.
معاون علمی رئیسجمهور تاکید کرد: البته شناسایی نخبگان کافی نیست، چرا که اگر مسیر نخبگان روشن نباشد، استعدادهای نخبگان بالفعل نخواهد شد؛ از این رو باید مسیر آموزشی آنها را به گونهای برنامهریزی کنیم که از مدرسه تا دانشگاه تصور کنند در حال ساختن خود و جامعه هستند.
وی با تاکید بر اینکه این روند موجب میشود که دانشجو احساس کند در مسیر توسعه کشور گام برمیدارد، اظهار کرد: پژوهشهای دانش آموزی و دانشجویی باید با نیازهای صنعت گره بخورد، ما در پزشکی و رشتههای پزشکی تجربیات موفقی داریم، چرا که در کنار دانشگاههای علوم پزشکی یک بیمارستان آموزشی قرار دارد و دانشجویان در کنار دانش، تجربه کسب میکنند؛ اما این روند در رشتههای مهندسی فنی و علوم انسانی وجود ندارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: ما باید در کنار آموزش به نخبگان فرصت کسب تجربه را برای آنها فراهم کنیم و بپذیریم که هزینههای تبدیل ایده به محصول توسط دولت تامین میشود و طرحهای تحقیقاتی را به گونهای تعریف کنیم که نخبگان در مسیر نخبگی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: اگر نخبگان احساس امنیت مالی نداشته باشند، چگونه میتوان انتظار داشت که آنها در مسیر رشد کشور قرار گیرند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغههای نخبگان، مسکن نخبگان است، خطاب به رئیس جمهور گفت: آقای رئیس جمهور من با وام بنیاد ملی نخبگان خانهدار شدم که ۸۰ درصد قیمت یک خانه بود، اما امروز وام مسکن نخبگان با درصد سود بالا پرداخت میشود که ماهانه ۴۰ میلیون تومان بازپرداخت آن است.
وی ادامه داد: در سفرهای استانی که اخیراً داشتم، از استانداران و شهرداران تقاضا کردم زمینهای اضافی در اختیار نخبگان قرار بگیرد که در تهران و اصفهان در حال انجام است و قم نیز در حال واگذاری است.
افشین گفت: ما به دنبال جامعه مبتنی بر علم و فناوری هستیم، امروز کشورها با منابع طبیعی پیشرفت نمیکنند، اما اگر ما قدرت داشته باشیم، باید مسیر نخبگی را به درستی تعریف کنیم. معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای این مسیر برنامهریزی میکند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: ما میتوانیم نیروهای لازم را برای اداره و حکمرانی کشور تربیت کنیم. فناوری و دانش بدون سرمایهگذاری دولت به جایی نخواهد رسید و ما با تمام توان در این مسیر گام برمیداریم.
انتهای پیام
نظرات