به گزارش ایسنا، سینمای فراگیر آیفایر(iFire) که توسط مرکز تحقیقات آیسینما(iCinema) در دانشگاه نیو ساوث ولز استرالیا توسعه یافته است، یک تجربه مجازی نزدیک به واقعیت از مبارزه با آتش را برای آتش نشانان فراهم میکند.
با تشدید خطر آتشسوزی در بوتهزارها و جنگلها، آتشنشانان با چالشهای بیسابقهای مواجه میشوند. اکنون برای آمادهسازی بهتر آنها برای این حوادث شدید، یک ابزار آموزشی جدید توسعه داده شده است.
سینمای iFire که توسط مرکز تحقیقات iCinema در دانشگاه نیو ساوث ولز توسعه یافته است، یک تجربه مجازی نزدیک به واقعیت از مبارزه با آتش را برای آتش نشانان فراهم میکند.
محققان میگویند تغییرات آب و هوایی باعث تشدید آتش سوزیهای جنگلی در استرالیا میشود. اکنون این بلایا بزرگتر و سوزانتر شدهاند و با سرعت بیشتری مشتعل میشوند. خطر آتش سوزی در جنگلها به ویژه در طول تابستان افزایش مییابد.
آتش نشانان با وجود خطرات فزاینده، شجاعانه با این آتش سوزیها مقابله میکنند. با این حال، بسیاری از آنها فاقد آموزش کافی برای مقابله با آتش سوزیهای غیر قابل پیشبینی و شدید هستند که این میتواند منجر به صدمات، مرگ و میر و تصمیمگیریهای ضعیف شود.
با استفاده از سینمای همهجانبه iFire که آتشسوزیهای واقعی را بازسازی میکند، آتشنشانان میتوانند تصمیمگیری و آگاهی از موقعیت خود را در یک محیط کنترلشده تمرین کنند.
محققان میگویند میزان حوادث آتش سوزی شدید در دهه گذشته دو برابر شده است. این آتشسوزیها میتوانند با جو ترکیب شوند و سیستمهای آب و هوایی خود را تولید کنند و جبهههای آتش متعدد را ایجاد کنند و با ادامه گرم شدن سیاره ما، این وضعیت بدتر نیز خواهد شد.
استفاده iFire از هوش مصنوعی
به تازگی تحقیقات فزایندهای برای درک خطر آتش سوزیها صورت گرفته است. با این حال، این به تنهایی کافی نیست. بینشهای مبتنی بر داده یا نظری نمیتوانند به طور موثر آتش نشانها را برای آتش سوزیهای شدید و غیر قابل پیشبینی آماده کنند.
هدف iFire حل این مشکل است. این ابزار جدید بر اساس سیستم آموزش همهجانبه برای کارگران معدن که برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ ایجاد شد، توسعه یافته است.
این سیستم با شبیهسازی خطرات احتمالی به معدنکاران و برنامهریزان آموزش داده است و منجر به کاهش قابل توجه جراحات جدی و نجات جان افراد بیشماری در معدنهای استرالیا شده است.
سیستم iFire مدلهای ریاضی آتشسوزیهای واقعی، تجسم خلاقانه و هوش مصنوعی را برای بازسازی شبیهسازیهای همهجانبه ترکیب میکند. این سیستم به شکل ویژه سه مورد آتش سوزی را در دنیای واقعی شبیهسازی میکند.
این سیستم با استفاده از سناریوهای سینمایی فراگیر، آتشنشانان را در مرکز این آتشسوزیهای شبیهسازی شده قرار میدهد و آنها احساس میکنند که از نظر فیزیکی در میان یک آتش سوزی حضور دارند. آنها میتوانند آتش را از هر منظری(هوایی یا زمینی) در هر نقطه از زمان تجربه کنند و به صورت تعاملی با آن درگیر شوند.
شبیه سازیهای iFire به گونهای طراحی شدهاند که سازگار و تعاملی باشند.
گفتنی است که آتش نشانان میتوانند عوامل مختلفی را در این شبیهسازیها نظیر دمای هوا یا جهت باد تغییر دهند.
آنها با تغییر این متغیرها میتوانند نحوه تغییر رفتار آتش را در لحظه مشاهده کنند. این کار به آنها اجازه میدهد تا درک کنند که چگونه شرایط مختلف میتواند بر گسترش و شدت آتش تأثیر بگذارد.
سیستم iFire اکنون توسط آتش نشانان در آکادمی خدمات اضطراری NSW در شهر سیدنی مورد استفاده قرار میگیرد که در یک سالن سینمایی ۱۳۰ درجه سه بعدی نصب شده است.
در همین حال، تیم توسعه iFire به اصلاح آن ادامه میدهد. آنها در حال توسعه یک سیستم هوش مصنوعی پیچیدهتر هستند که بتواند الگوهای پنهان رفتار آتش را شناسایی و پیشبینی کند. این نسخه پیشرفته میتواند منجر به شبیهسازیهای دقیقتر از این آتش سوزیهای غیرقابل پیشبینی شود.
انتهای پیام
نظرات