• شنبه / ۷ مهر ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: نانو‌ فناوری
  • کد خبر: 1403070704811
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

ساخت اندام‌های مصنوعی کوچک برای تست داروهای مبتنی بر زهر عنکبوت

ساخت اندام‌های مصنوعی کوچک برای تست داروهای مبتنی بر زهر عنکبوت
عکس تزئینی است

با ساخت اندام‌های مصنوعی بسیار کوچک، مسیر برای تست نوعی دارو که از زهر عنکبوت استخراج شده، هموار می‌شود.

به گزارش ایسنا، محققان انستیتوی مهندسی زیستی و فناوری نانو (AIBN) استرالیا از مغز و قلب مصنوعی برای اثبات اثربخشی داروهای صرع ساخته شده از سم عنکبوت استفاده می‌کنند.

ارنست ولوتانگ، پپتیدهای جدید ساخته شده از زهر یک عنکبوت موسوم به K’Gari Funnel  را آزمایش می کند.

با حمایت از کمک هزینه ۴٫۱ میلیون دلاری صندوق آینده تحقیقات پزشکی (MRFF) این تیم تحقیقاتی که در حوزه فناوری سلول‌های بنیادی و کشف داروهای مبتنی بر زهر تخصص دارد، برای اثبات ایمنی و اثربخشی ترکیبات دارویی جدید از نوعی اندام مصنوعی استفاده می‌کند که بسیار کوچک بوده و به اورگانوئید معروف است.

اورگانوئیدهای مغز تولیدشده توسط پروفسور ارنست ولوتانگ در AIBN اندازه یک عدس است و برای آزمایش پپتیدهای ضد تشنج ساخته شده توسط پروفسور گلن کینگ از انستیتوی زیست شناسی مولکولی (IMB) دانشگاه کوئیزلند استفاده می‌شود.

ایمنی پپتیدهای مبتنی بر زهر پروفسور کینگ نیز در سلول‌های قلب مشتق از بیمار ارزیابی می شود. پروفسور ولوتانگ گفت: این پپتیدهای استخراج شده از زهر عنکبوت اثربخشی بالایی برای انواع خاص صرع ژنتیکی دارد.

با این حال، آزمایش این روش‌های درمانی دقیق روی بیماران پیامدهای اخلاقی و علمی قابل توجهی دارد. برای حل این مشکل، محققان این پروژه معتقدند که اورگانوئیدها گزینه ایده‌آلی هستند.

تعداد فزاینده‌ای از داروهای ضد تشنج مبتنی بر مولکول کوچک به بازار عرضه می‌شود، اما پروفسور ولوتانگ می‌گوید بسیاری از آنها اثربخشی ندارند و می‌توانند منجر به عوارض جانبی قابل توجهی شوند.

به نقل از ستاد نانو، وی می‌گوید اورگانوئیدهای رشد یافته از سلول‌های بنیادی بیماران، بستر منحصر به فردی برای محققان فراهم می‌کند تا درمانی را متناسب با نیازهای خاص هر فرد ایجاد کند.

پروفسور کینگ گفت: همین پپتیدهای حاصل از زهر عنکبوت در تعدیل کانال‌های یونی در بدن اثربخش بوده که می‌تواند برای درمان چندین نوع صرع ژنتیکی استفاده شود. ما معتقدیم که این پپتیدها می‌توانند داروهای بسیار دقیق و شخصی برای بیماران صرع باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha