• شنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402103021430
  • خبرنگار : 71631

کشف مقبره گمشده

کشف مقبره گمشده

بقایای یک مقبره گمشده متعلق به «عصر برنز» در ایرلند کشف شد.

به گزارش ایسنا، بقایای یک مقبره «عصر برنز» که پیش‌تر گمان می‌رفت در گذر زمان نابود شده باشد، در شهرستان «کری» واقع در ایرلند کشف شد.

«گاردین» در گزارشی نوشت این مقبره که در ایرلند با نام «Altóir na Gréine» به معنای «محراب خورشید» شناخته می‌شود، ‌ حدود ۴۰۰۰ سال روی تپه‌ای خارج از دهکده «بلی‌فریتر» (Ballyferriter ) قرار داشت تا اینکه در اواسط قرن ۱۹ میلادی ناپدید شد.

«جورجیانا چترتون» اشراف‌زاده و سیاح انگلستانی بود که از محل این مقبره بازدید کرده و تصویر آن را در سال ۱۸۳۸ میلادی طراحی کرده بود، اما ۱۴ سال بعد بود که یک عتیقه‌شناس به نام «ریچارد هیچکاک» ‌ گزارش کرد این مقبره شکسته شده است و احتمالا برای استفاده در ساخت‌وساز به مکان دیگر منتقل شده است.

کشف مقبره گمشده

«بیلی مگ فلویین»، یک متخصص افسانه‌های قومی و اجدادی، اخیراً از این مکان بازدید و فیلمبرداری کرده است. او هنگام تبدیل ویدئو به یک اسکن سه‌بعدی، متوجه شد که سنگی در زیر درختان شبیه سنگی است که در طراحی دوران ویکتوریایی «چترتون» دیده می‌شود.

او این مطلب را به سازمان ملی آثار تاریخی «دوبلین» ارسال کرد و به این ترتیب یک باستان‌شناس به محل اعزام شد و تایید کرد که بقایای موجود به مقبره‌ای تعلق دارد که قدمت آن به اوایل عصر برنز یعنی ۲۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پیش از میلاد بازمی‌گردد.

کارشناسان اعلام کردند اکنون یک سنگ قبر و چندین سنگ عمودی بزرگ وجود دارد که حدود یک‌چهارم از مقبره اصلی را تشکیل می‌دهد. این درحالی است که مردم تصور می‌کردند همه بخش‌های مقبره نابود شده است.

این مقبره اکنون به فهرست بناهای تاریخی ملی ایرلند اضافه شده است.

در ایرلند چندصد مقبره مشابه وجود دارد که توسط مردم عصر برنز برای دفن اجساد و اجرای آیین‌ها تشریفاتی ساخته شده بود.

مشخص نیست که چه کسی و چرا مقبره را در هم شکسته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۱۲:۴۱

کشاورزان در همه کشورهای جهان دشمنان سرسخت آثار باستانی هستند ..و از کوچکترین فرصتی برای تخریب و تصرف زمین نهایت سواستفاده را میکنند ...و از همه بیشتر به دنبال زیرخاکی ها هستند و بسیار مرموزانه کار میکنند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۱۸:۴۷

دقیقا موافقم و قصه تلخ خیلی از موارد دقیقا همین جایی هست که جنابعالی اشاره کردید.ونمیشه زیاد باز کرد ...

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۱ ۱۴:۱۸

اگه کشاورز بیچاره گنج پیدا میکرد تا حالا همه روستاها خالی از سکنه شده بود و تو خوش گذرانی خود بودن نه اینکه سختی روستا را تحمل کنن

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۲ ۰۲:۳۱

گنج واقعی نفت وگاز وآب و جنگلها وموادمعدنی هستند که توسط سیستم های حاکم روبه پایان هستند زیرخاکی فلزات بی ارزشی هستند که ما انسانها براشون ارزش الکی گذاشتیم واگربگذارند بیرون بیاند وخودشون بخرن ودر موزه ها نگهداری بشند هم دوتا بدبخت وبه نون ونوا میرسونندهم باعث ترویج گردشگری میشند

avatar
۱۴۰۲-۱۱-۰۲ ۲۲:۱۲

از سبک ساخت تشابه دارد با استون هنج و کاربرد آن نیز ساعت خورشید محراب خورشید است..گمان من اینست که آئین مهرپرستی در آنجا رواج داشته است