به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی مینویسد: «همزمان با اینکه محمولههای اولیه تسلیحات از جمله گلولههای توپخانه، موشکهای دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین میرسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کییف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»
یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمکهای آمریکا به اوکراینی فرصتی میدهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و همچنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»
روزنامه واشنگتن پست تاکید میکند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیهای را که در میدان نبرد داشتند، از دست دادهاند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبههایی گفتهاند که زلنسکی (رئیسجمهور اوکراین) جهت بازپسگیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»
«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد میکند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حلوفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»
کییف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیسجمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، میگفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او میگوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کمتر» است.
روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع مینویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالشهای سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید میکند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و همچنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»
این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین میخواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته میکند.
واشنگتن پست مینویسد: «مقامات آمریکایی نیاز میبینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مینگذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مینهای ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینیها باشد.»
دولت «جو بایدن» با توجه به کمکهایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی میخواهد اما در عین حال میداند که کمبود نیروهای این کشور جنگزده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کییف میگوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیتهای دفاعیاش را افزایش دهد.»
انتهای پیام
نظرات