به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی عصر امروز - چهارشنبه - در نشست مطبوعاتی مشترک با رانیل ویکر مسینگر رئیس جمهور سریلانکا ضمن ابراز خرسندی از حضور در سریلانکا و بهرهبرداری از ابرپروژه ستودنی و قابل تقدیر طراحی و اجرا شده با علم و دانش و فناوری ایرانی در این کشور گفت: بهرهبرداری از این ابرپروژه چندمنظوره از این جهت باعث خرسندی است که طرحی عادی نیست، بلکه برخوردار از بهروزترین و پیشرفتهترین تکنولوژیها از سوی متخصصین ایرانی است و موجبات رفاه مردم خوب سریلانکا را فراهم کرده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران و سریلانکا بهویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شده و رو به توسعه است، افزود: در گفتوگوهای صورت گرفته میان مقامات عالی دو کشور تاکید شد سطح این همکاریها در بخشهای مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری افزایش یابد.
رئیسی تبادل ظرفیتهای بسیار خوب موجود در ایران و سریلانکا را به نفع دو کشور و دو ملت عنوان کرد و افزود: مقرر شد وزرای امور خارجه دو کشور برگزاری کمیسیون مشترک ایران و سریلانکا را در دستور کار قرار دهند تا هرچه سریعتر سازوکارهای توسعه روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در بخشهای کشاورزی و علم و فناوری را احصاء کنند تا تصمیمات و توافقات صورت گرفته در این سفر سریعاً عملیاتی و اجرایی شوند.
رئیس جمهور در ادامه خطاب به مردم و دولتمردان سریلانکایی با بیان اینکه تهدیدها و تحریمها به هیچوجه موجب توقف یا کُندی پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران نشده بلکه ملت ما را در ادامه این مسیر مصممتر کرده است، افزود: امروز با توجه به پیشرفتها و دستاوردهای چشمگیر مهندسان، متخصصان و دانشمندان ایرانی در عرصههای مختلف میتوان ایران را کشوری پیشرفته و فنآور نامید.
رئیسی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور و انتقال این تجربیات و خدمات فنی و مهندسی جهت توسعه و پیشرفت سریلانکا، افزود: همانند ابرپروژه اجرا شده در حوزه آب و برق در سریلانکا میتوان با تامین مالی از سوی دولت سریلانکا و استفاده از توان فنی و مهندسی جمهوری اسلامی ایران، پروژههای بزرگ دیگری در این کشور اجرایی و عملیاتی کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فلسطین به عنوان مهمترین موضوع جهان و دغدغه اصلی همه ملتها اشاره کرد و گفت: آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه میگذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوالشان این است که چرا سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمیکنند؟
رئیسی با بیان اینکه کودککشی و نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه نه فقط امت اسلامی بلکه پیروان سایر ادیان و مذاهب دنیا را نیز متاسف و متاثر کرده است، تصریح کرد: تاسفبارتر این است که چرا و با چه منطقی این جنایات از سوی آمریکا و کشورهای غربی مورد حمایت قرار میگیرد؟ و چرا سازمان ملل و شورای امنیت از کارایی افتادهاند و اقدام موثری برای جلوگیری از این جنایات انجام نمیدهند؟
رئیس جمهور قطع سریع حملات و جنایات علیه مردم غزه، کمکرسانی فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمکهای بشردوستانه را موضع مشترک دو کشور ایران و سریلانکا عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها اعلام کرده است راهکاری عادلانه، دموکراتیک و مبتنی بر آرای مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی ارائه کرده و معتقد است نباید به رژیم غاصبی که بیش از ۷۵ سال ظلم و جنایت کرده میدان داد بلکه باید از سرزمین غصب شده بیرون و به مجازات رساند.
رئیسی با طرح این پرسش که اگر نظام بینالملل، ظالم و غاصب را به مجازات نرساند چه تضمینی وجود دارد که گروه دیگری نیز همین اقدامات و جنایات را علیه کشور دیگری مرتکب نشود؟، افزود: جلوگیری از تکرار فجایع و جنایات صورت گرفته از سوی این رژیم جنایتکار و غاصب بر علیه دیگر کشورها و ملتها مجازات این رژیم را امری ضروری ساخته است.
رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینهها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات