• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 8711-00395.86492

*تشريح اجراي اصل 44 در صنعت پتروشيمي* آقاجاني خبر داد: واگذاري شركت‌ها با توجه به كشش بازار واگذاري تعداد زيادي از شركت‌هاي پتروشيمي از طريق مزايده

*تشريح اجراي اصل 44 در صنعت پتروشيمي* 
آقاجاني خبر داد:
واگذاري شركت‌ها با توجه به كشش بازار 
واگذاري تعداد زيادي از شركت‌هاي پتروشيمي از طريق مزايده

مدير امور مالي شركت ملي صنايع پتروشيمي امروز در نشست خبري با خبرنگاران به تشريح موضوع خصوصي سازي و اجراي اصل 44 قانون اساسي در صنعت پتروشيمي پرداخت.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مهندس مهدي آقاجاني ـ مدير امور مالي شركت ملي صنايع پتروشيمي ـ گفت: در برنامه اول توسعه در شركت ملي صنايع پتروشيمي شركت‌هايي مانند شركت پتروشيمي اراك و شركت سرمايه‌گذاري پتروشيمي و در برنامه دوم توسعه پتروشيمي آبادان، فارابي و پازارگاد خصوصي شد و به موازات آن طرح‌هاي با مشاركت بخش خصوصي نيز آغاز گرديد.

وي افزود: در برنامه سوم نيز پتروشيمي خارك، اراك، اصفهان اميركبير از طريق بورس و مزايده واگذار شد همچنين طرح‌هاي شهيد تندگويان،‌ فناوران و اميركبير با مشاركت بخش خصوصي آغاز شد.

وي خاطرنشان كرد: در برنامه چهارم نيز همه طرح‌ها با مشاركت بخش خصوصي آغاز شد و شركت پتروشيمي اميركبير، زاگرس، اروند، مرواريد، غدير، كاويان و باختر خصوصي شد.

وي يادآور شد: در سال 68 ميزان توليدات پتروشيمي 4/2 ميليون تن بود كه اين ميزان در سال 86 به 24 ميليون تن رسيد و با تكميل طرح‌هاي در دست اقدام در سال 87 به 35 ميليون تن خواهد رسيد.

رئيس ستاد اصل 44 شركت ملي صنايع پتروشيمي واگذاري هلدينگي شركت‌هاي پتروشيمي را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان كرد: سازمان خصوصي‌سازي مايل بود شركت‌هاي پتروشيمي را به صورت تك‌تك واگذار كند ولي شركت پتروشيمي به دنبال هدف‌هاي توسعه بود كه براي رسيدن به اين منظور به يك مركزيت نياز داشت. بنابراين با جلسات متعدد سازمان خصوصي سازي را قانع كرديم تا 18 شركت از مجموعه شركت‌هاي پتروشيمي به صورت تك‌تك واگذار و يك هلدينگ كه صنعت پتروشيمي در راس آن قرار دارد تشكيل شود. بنابراين در 6 آذر ماه با تشكيل هلدينگ پتروشيمي موافقت شد.

آقاجاني با بيان اينكه شركت ملي صنايع پتروشيمي در راس هلدينگ قرار دارد اظهار كرد: 45درصد پتروشيمي بندر امام (ره)، 34درصد پتروشيمي بوعلي‌سينا، 34 درصد پتروشيمي فجر، 20 درصد پتروشيمي خوزستان، 34 درصد پتروشيمي مبين، 30 درصد پتروشيمي مارون، 24 درصد تندگويان، 100 درصد سازمان منطقه ويژه اقتصادي، 100 درصد پتروشيمي بين‌المللي، 100 درصد پايانه‌ها و مخازن پتروشيمي، 49 درصد پتروشيمي ايران، 34 درصد پتروشيمي برزويه و 49 درصد پتروشيمي پارس در هلدينگ باقي مانده و بقيه‌ي درصدها واگذار مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه شركت‌هاي زيرمجموعه پتروشيمي با توجه به كشش بازار واگذار مي‌شوند عنوان كرد: ابتدا درصدهايي كه خارج از هلدينگ قرار دارند و درصدهاي باقيمانده واگذار شده و بعد از آن شركت‌ها به صورت هلدينگي واگذار مي‌شوند كه اين روند از سال آينده آغاز مي‌شود.

آقاجاني با بيان اينكه اقدامات لازم براي واگذاري شركت‌هاي پتروشيمي به عهده سازمان خصوصي است عنوان كرد: در حال حاضر شركت‌هايي كه مشمول واگذاري هستند تشريفات قانوني آنها در حال انجام است كه برخي از شركت‌هاي سودآور از طريق بورس واگذار خواهند شد ولي تعداد زيادي از شركت‌هاي پتروشيمي از طريق مزايده واگذار شوند. همچنين سازمان خصوصي سازي در نظر دارد براي تسريع در واگذاري شركت‌هاي پتروشيمي شركت‌هايي كه قرار است به صورت تك‌تك واگذار شوند را به صورت مزايده واگذار كند.

مدير امور مالي شركت‌ ملي صنايع پتروشيمي به اسامي شركت‌هايي كه قرار است به صورت تك‌تك واگذار شوند اشاره كرد و افزود: طبق برنامه قرار است 18 شركت به صورت تك‌تك واگذار شوند كه شامل ره‌آوران فنون پتروشيمي، پتروشيمي تبريز، اروميه، راه‌بران پتروشيمي، عمليات غير صنعتي پتروشيمي، سرمايه‌گذاري پتروشيمي، كالاي پتروشيمي، عمليات غير صنعتي پازارگاد، پتروشيمي خراسان (كل آن بابت رد ديون دولت واگذار شد)، پتروشيمي هگمتانه، شيراز، شركت خدمات كيفيت آريا SGS، شركت گسترش خدمات پايين دستي، شركت توسعه صنايع پايين دستي پتروشيمي، پتروشيمي بيستون، مديريت توسعه صنايع پتروشيمي، پتروشيمي جم، شركت بازرگاني پتروشيمي بين‌الملل و شركت پژوهش و فناوري پتروشيمي به صورت مجزا واگذار مي‌شود.

وي با بيان اينكه شركت ملي صنايع پتروشيمي با واگذاري پژوهش و فناوري پتروشيمي به صورت مجزا مخالف بود عنوان كرد: هدف از تشكيل هلدينگ اين است كه شركت‌هاي پتروشيمي قادر باشند در زمينه‌ي فن‌آوري جديد فعاليت كنند. كه اين امر به كمك شركت پژوهش و فناوري محقق مي‌شود بنابراين به دنبال اين هستيم كه اين شركت به هلدينگ برگردد از سوي ديگر طبق تبصره دو ماده سه قانون اصل 44 فعاليت حوزه‌هاي آموزش تحقيقات و فرهنگ، مشمول اين قانون نيستند.

آقاجاني در ادامه اين نشست در مورد زمان واگذاري شركت‌هاي پتروشيمي عنوان كرد: ما همكاري‌هاي لازم را انجام داده و همه‌ي اطلاعات را به سازمان خصوصي سازي ارائه كرديم بنابراين زمان واگذاري به نظر سازمان و به شرايط بازار بستگي دارد.

وي با بيان اينكه با واگذاري هلدينگي و تك‌تك شركت‌ها از حجم مجموعه NPC كاسته مي‌شود افزود: ادامه شركت‌هاي باقيمانده نيز به صندوق بازنشستگي و سهام عدالت و رد ديون واگذار شده و باقي نيز به مردم عرضه مي شود.

وي با بيان اينكه شركت ملي صنايع پتروشيمي در10 پروژه با كشورهاي مختلف مشاركت دارد تاكيد كرد: سازمان خصوصي سازي بايد به دنبال آن باشد كه ايرانيان مقيم خارج و يا خارجيان را وارد گود كرده و از منابع آنها استفاده كند.

آقاجاني افزود: از 18 شركتي كه قرار است به صورت مجزا و تك‌تك واگذار شوند تاكنون قيمت پايه‌ي هشت شركت توسط سازمان خصوصي سازي مشخص شده است كه اين سازمان با توجه به شرايط بازار و تشخيص خود آنها را اعلام مي‌كند.

وي ارزش واگذاري‌هاي انجام شده در شركت ملي صنايع پتروشيمي را مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: در طي 10 سال اخير ارزش واگذاري شركت‌ها 14 هزار ميليارد ريال بوده است و امسال نيز شركت‌هاي پتروشيمي فناوران رازي و اميركبير واگذار شدند.

وي يادآور شد: دو شركت پتروشيمي شامل پايانه‌ها و مخازن و سازمان منطقه‌ي ويژه اقتصادي و وظايف حاكميتي دارند كه صددرصد آنها در هلدينگ باقي مي‌مانند ولي وظايف حاكميتي آنها بايد به وزارت خانه‌ها واگذار شود.

وي در ادامه وضعيت عرضه محصولات كشاورزي در بورس كالا را مورد توجه قرار داد و بيان كرد: در حال حاضر غير از كودهاي شيميايي اكثر محصولات پتروشيمي در بورس كالا عرضه مي‌شود و قيمت آن نيز براساس قيمت فوب خليج فارس منهاي پنج درصد تعيين مي‌شود.

مديرمالي شركت پتروشيمي ميزان منابع مالي جذب شده‌ي شركت‌ را مورد اشاره قرار دارد و عنوان كرد: در برنامه اول و دوم حدود 31 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري كرديم كه در حال حاضر كمتر از 10 ميليارد دلار از سهم بدهي‌ها باقي مانده است و علت آن اين است كه سررسيد آن هنوز فرا نرسيده است.

وي يادآور شد: تاكنون تمامي‌ اقساط در بانك‌هاي خارجي به موقع پرداخت شده واين امر اعتبار بالايي را براي شركت كسب كرده است تا شركت ملي صنايع پتروشيمي بتواند بدون ضمانت بانك مركزي و دولت در چند ماه گذشته 10 ميليارد دلار و بيشتر فاينانس داشته باشد.

وي يادآور شد: از سرمايه‌گذاري 31 ميليارد دلاري در برنامه اول و دوم 20 ميليارد دلار آن از منابع داخلي بوده است و 18 ميليارد پروژه هم از طريق فاينانس در دست اقدام داريم كه با اين حساب سالي 2 تا 5/2 ميليارد دلار ذخيره جذب كرد.

وي به اثر بحران اقتصادي و تاثير آن در شركت پتروشيمي پرداخت و اعلام كرد: به علت بحران اقتصادي از نظر مقدار با كاهش مواجه نشديم ولي ارزش محصولات كاهش يافته است و به يك سوم اوايل سال رسيده است.

آقاجاني گفت: طبق پيش‌بيني‌ها قرار بود در سال جاري 10 ميليارد دلار صادرات داشته باشيم كه در شش ماه‌ي اول سال پنج ميليارد دلار آن محقق شد ولي در شش ماهه دوم سال به دليل وقوع بحران دو ميليارد دلار آن محقق شده و باقي به علت كاهش قيمت‌ها محقق نخواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha