• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۳
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1402091107671
  • خبرنگار : 30057

توسعه صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر، راهبرد جدی صندوق نوآوری است

توسعه صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر، راهبرد جدی صندوق نوآوری است

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اگر توسعه صنعت سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) را به عنوان یک راهبرد و برنامه جدی در صندوق نوآوری و انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران مدنظر داشته باشیم، باید اقتضائات، ابزار و نیازهای این حوزه را طراحی کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشست با اعضای انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران، تأکید کرد: این انجمن رشد خوبی را طی کرده و مانند سایر اجزای دیگر اکوسیستم فناوری و نوآوری ایران، درحال رشد است و حضورش می‌تواند برای کشور مؤثر و بابرکت باشد.

 وی، انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران را بازوی فکری، مشورتی و اجرایی دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری عنوان و تاکید کرد: فعالیت این دبیرخانه باید توسعه پیدا کند. به نظرم با کمک شما می‌توانیم وظایف و مأموریت‌های دبیرخانه را پیش ببریم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم، نظام ارزیابی و رتبه‌بندی صندوق‌های پژوهش و فناوری است که با جدیت آن را پیگیری می‌کنیم، تصریح کرد: بحث نظام رتبه‌بندی، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و اگر این کار را انجام ندهیم، کل اکوسیستم ضربه می‌بیند. نظرات انجمن در این زمینه می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود، چون شما واقعا درگیر کار هستید؛ به این شرط که از این نگاه بخشی و صنفی فاصله بگیرید.

خیاطیان اظهار کرد: در عین حال، سرمایه‌گذاری خطرپذیر (venture capital) هنوز در کشور با خلأهایی مواجه بوده و این موضوع در صندوق‌های پژوهش و فناوری هم مغفول مانده است. برنامه جدی برای توسعه حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر داریم و به کمک انجمن در این بخش نیاز داریم؛ اما لازمه آن این است که صندوق‌های پژوهش و فناوری همگام با سایر بازیگران خود را آماده کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع اکوسیستم‌سازی برای حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر، گفت: اگر توسعه صنعت VC را به عنوان یک راهبرد و برنامه جدی در صندوق نوآوری و شکوفایی و انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران مدنظر داشته باشیم، باید اقتضائات، ابزارها و نیازهای این حوزه را طراحی کنیم. از لحاظ قانونی، خلأ چندانی در این حوزه نداریم، اما فکر نکنید که با بازار بسیار بزرگی در این بخش روبرو هستید؛ باید بسیار آرام و پله‌پله پیش برویم. باید اثرات محدود آن دیده شود تا بتوانیم اتفاقات بزرگ را رقم بزنیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ مبنی بر اعطای تسهیلات قرض ‌الحسنه با هدف ایجاد اشتغال در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز گفت: امسال تدبیر خوبی اندیشیده شده و امیدواریم تحقق آن به بیش از ۵۰ درصد برسد.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، خیاطیان در پایان با اشاره به موضوع بورسی شدن شرکت‌های دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: این موضوع از محورهای جدی همکاری ما با سازمان بورس است که باید در تعامل با یکدیگر، شاخص‌هایی را تعیین کنیم؛ به عنوان مثال باید هدف‌گذاری کنیم که ظرف مدت دو سال، ۱۵-۱۰ شرکت‌ دانش‌بنیان که عملکرد قابل قبولی دارند، بورسی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha