• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402090704676
  • خبرنگار : 50657

پاسخگویی نمایندگان استان قزوین در مجلس به دانشجویان

پاسخگویی نمایندگان استان قزوین در مجلس به دانشجویان

ایسنا/قزوین سالن علامه دهخدا در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) ششم آذر ماه میزبان مجمع نمایندگان قزوین بود تا این بار نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی به مطالبات دانشجویان پاسخ بدهند.

دانشکده علوم انسانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) میزبان مجمع نمایندگان استان قزوین است و همین یک جمله باعث می‌شود دانشجویان در زمان مقرر کم‌کم سالن علامه دهخدا را پر کنند. گویا هیچکس انتظار ندارد برنامه رأس ساعتی که در اعلان‌ها یاد شده، آغاز شود و نشست در نهایت با نیم ساعت تأخیر بالاخره شروع می‌شود.

این نشست به همت انجمن اسلامی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) برگزار شده و میزبان به رسم ادب از نمایندگان درخواست می‌کند هر کدام در قالب پنج دقیقه به توضیح کلیات اقداماتی که در جهت وظیفه خود طی سه سال گذشته انجام داده‌اند بپردازند و در مقابل نمایندگان نیز به پیروی از همین رسم از فاطمه محمدبیگی درخواست می‌کنند که آغازگر سخن باشد.

۳۰ مورد قانون‌گذاری کلیدی در مجلس یازدهم

فاطمه محمدبیگی سخنان خود را با اشاره به هفته بسیج آغاز کرد و گفت: بسیج امروز در یک حرکت جهانی تعریف می‌شود و در حال حاضر شاهد اقدامات بسیجی کشورهای مختلف درخصوص غزه هستیم و از سویی نگاه ما این است که جریان مستمر انقلاب اسلامی و ظهور به زودی بر سراسر دنیا سایه خواهد انداخت و دنیا نگاهی متفاوت به انقلاب اسلامی خواهد داشت.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی برای ایران اسلامی اظهار کرد: امروز مشارکت عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی مهم است چراکه بحران‌های پیش روی نظام از این دریچه حل می‌شود.

این مسئول به دفاع از عملکرد مجلس یازدهم پرداخت و بیان کرد: مجلس یازدهم ۳۰ مورد قانون‌گذاری متقن و کلیدی داشته است که تصویب قانون راهبردی لغو تحریم‌ها در مجلس دریچه دیپلماسی دنیا را به روی جمهوری اسلامی باز کرد. دیپلماسی کشور به ۱+۵ گره خورده بود اما مجلس با قانون لغو راهبردی تحریم‌ها ریل دولت سیزدهم را تغییر داد و کشور را وارد عرصه‌های جهانی کرد.

به دانشجوی سیاسی نیاز داریم

رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان نماینده بعدی است و در آغاز سخنان خود به بیانات رهبر معظم انقلاب و مورد خطاب قرار دادن مجلس یازدهم به عنوان مجلس انقلابی و کلامی از معمار کبیر انقلاب اشاره کرد و گفت: به دستورات مقام معظم رهبری مبنی بر دخالت در انتصابات و امور اجرایی کشور پایبند هستم و تنها نگاه ما این است که استاندار و مدیران اجرایی در امور با نمایندگان که منتخب مردم هستند مشورت کنند و نمایندگان نیز در این حوزه حق اظهار نظر دارند.

وی با اشاره به اینکه دانشجوی سیاسی و منطبق بر چهارچوب قانون اساسی کشور مطالبه‌گری خواهد داشت، گفت: دانشجویان امروز مسئولان و مدیران آینده هستند و چشم‌انداز روشن جمهوری اسلامی به همین دانشجویان بستگی دارد که می‌توانند مکتب سلیمانی را زنده نگه دارند و قطعاً روحیه حق‌طلبی و مطالبه‌گری باید در بین دانشجویان تقویت شود.

قانون جوانی جمعیت افتخار مجلس یازدهم

روح الله عباسپور، نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس از ابتدای سخنانش به نقش قانونگذاری مجلس تأکید کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب مجلس یازدهم را یک مجلس انقلابی و جوانگرا دانستند که تمام تمرکز خود را روی مسائل راهبردی گذاشته و تصمیمات کاملاً آینده‌نگرانه دارد.

وی ضمن اشاره به قانون جوانی جمعیت بیان کرد: بحران جوانی جمعیت یک مسئله جدیست که رهبر معظم انقلاب بارها به آن اشاره کرده بودند اما هیچ یک از نهادها پای کار این مسئله نیامدند و از افتخارات مجلس یازدهم این است که به طور جدی به این مسئله ورود پیدا کرده و قوانین اثرگذاری را در این زمینه به تصویب رسانده است.

قانون کسب و کار یکی از مهمترین اقدامات مجلس

لطف‌الله سیاهکلی هم در این جلسه به سه افق فراملی، ملی و استانی عملکرد مجلس اشاره کرد و گفت: در مجلس یازدهم قانونی تصویب شده است که به مجلس این امکان را می‌دهد که به طور قانونی در برابر اقدامات دشمن بایستد و اگر دشمن تا امروز رئیس جمهور و رهبر این کشور را محکوم می‌کرد، امروز قدرت مجلس را در برابر خود می‌بیند که اقدام هوشمندانه‌ای بوده است.

نماینده مردم قزوین البرز و آبیک یکی از مهمترین اقدامات مجلس در زمینه ملی را تصویب قانون کسب و کار دانست و بیان کرد: با این قانون جلوی روند امضاهای طلایی گرفته شد و نیز قانون کشاورزی که دولت را مکلف می‌کند همه زمین‌های کشاورزی را سنددار کند نیز بسیار مهم است.

وی ضمن اشاره به دیگر دستاوردهای مجلس یازدهم تصریح کرد: پیش از این ما به همه دنیا می‌توانستیم نفت بفروشیم غیر از ایرانی‌ها، در همین مجلس یازدهم قانونی تصویب کردیم که شرکت‌های ایرانی نیز بتوانند نفت کشور را بخرند و در قبال آن کارهای عمرانی انجام دهند.

از دخالت نمایندگان در انتصابات تا شرکت‌های پیش‌فروش خودرو

به گزارش ایسنا، حالا نوبت به پرسش‌های دانشجویی رسیده، پرسش‌هایی که از پشت تریبون خیلی شسته و رفته آغاز شده، رفته رفته به چرخیدن میکروفون بین دانشجویان می‌رسد و در یکی دو مورد هم آن‌هایی که میکروفون را دور دیده‌اند به صدای خود تکیه کرده و مطالبه و سوال خود را فریاد زدند.

سوال‌های خوبی هم پرسیده شد، از موضوع دخالت نمایندگان در انتصابات تا موضوع شفافیت، از قانون افزایش سن بازنشستگی تا رسیدگی به مطالبات مردم مالباخته در پرونده شرکت‌های پیش فروش خودرو، از رد صلاحیت برخی نمایندگان و اثرگذاری یا عدم تأثیر قانون جوانی جمعیت و عدم رضایت در ساخت بیمارستان ١٠٠٠ تخت خوابی همگی در بین سؤالات دانشجویان دیده می‌شد و نمایندگان به تناوب به سؤالات پاسخ دادند.

فاطمه محمدبیگی در پاسخ به یکی از سؤالات طرح شده، توضیح داد: مخالف ساخت بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی نیستم، اما مشکلاتی مانند استفاده از زمین آموزشی برای مصارف غیرآموزشی، نداشتن مجوز پدافند غیرعامل و  نیاز به مجوزها باعث شده که بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی ساخته نشود.

وی ضمن اشاره به این موضوع که  ادامه داد: در استان قزوین ۸۰ پروژه عمرانی در حوزه سلامت داریم و قزوین به پایتخت پروژه‌های عمرانی سلامت در کشور تبدیل شده است؛ در هفته دولت ۳۰ پروژه با اعتبار بیش از ۳ هزار میلیارد تومان در استان قزوین افتتاح شد.

محمدبیگی در پایان ضمن اشاره به این موضوع که نمایندگان در برابر دید همگان قرار دارند و در این حوزه ما به دفعات شفاف‌سازی‌های لازم را انجام داده‌ایم، اظهار کرد: علاوه بر نقدهایی که به مدیریت استان داریم، نکات مثبت آن را نیز قابل تقدیر می‌دانیم و معتقد هستم همه باید به دنبال وحدت باشیم.

لطف‌الله سیاهکلی در این جلسه و در پاسخ به سوالات طرح شده با بیان اینکه مطالبه‌گری برای شفافیت باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شود، درباره حضور یا عدم حضورش در لیست شانا گفت: من به تصمیمات شورای ائتلاف پایبندم واگر هم رأی نیاورم، از کسی که در این شورا مانده حمایت خواهم کرد.

این نماینده مجلس درباره مافیای خودرو در کشور تصریح کرد: برای اولین بار شاهد جمع شدن مافیای خودرو در کشور هستیم و این نتیجه تلاش‌های صورت گرفته برای استیضاح وزیر قبلی صمت است.

وی با اشاره به اینکه در موضوع شرکت‌های پیش‌فروش خودرو نباید مشکل را فقط در قوه قضائیه دانست، خاطرنشان کرد: حوزه اجرایی استان نیز باید در برابر غفاری پاسخگو باشد؛ امروز با ضعف مدیریت در استان روبه‌رو هستیم اما روش برخورد با این ضعف از نظر من متفاوت است و به شیوه دیگری مسائل را پیگیری می‌کنیم.

رجب رحمانی در بین نمایندگان زمان بیشتری را به خود اختصاص داد، او در پاسخ به سؤالات در خصوص شرکت پیش‌فروش خودرو با تأکید بر اینکه من هرگز از کسی که منافع عمومی مردم را لگدمال کرده دفاع نکرده‌ام و نخواهم کرد، گفت: اگر در مورد پرونده شرکت خودرویی معروف به موقع عمل می‌شد، ۲۳ شرکت خودرویی در کنار آن سبز نمی‌شد و امروز با این حجم از مطالبات مردم مواجه نبودیم.

وی ادامه داد: غفاری هم اکنون حدود ۱۴۶ میلیارد تومان مالیات و همچنین حدود ۳۰ میلیارد تومان بدهکار است و این یعنی دارای مجوز بوده که باید مالیات و یا جریمه آن را بدهد. دادستان وقت تاکستان مصاحبه‌ای دارد که تأکید کرده شرکت‌های پیش فروش خودرو باید ظرف ۱۰ روز مدارک خود را برای کار تحویل دستگاه قضا دهند در غیر این صورت پلمب خواهند شد و از آن ۱۰ روز تا دستگیری غفاری یکسال گذشت.

رحمانی تصریح کرد: باید دید چه کسی به این شرکت مجوز داده و چه کسی بر کار این شرکت نظارت کرده؟ برخی افراد در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده و سود کلان برده‌اند و باید اینها بررسی شود. امروز هم معتقدم باید این افراد تحت‌الحفظ آزاد شده و بدهی مردم را بدهند.

وی بیان کرد: اقدامات دولت برای مردم تاکستان باید بررسی و مطالعه شود، تاکستان با مشکلات بسیاری در حوزه بی‌آبی روبه‌رو است و نیاز است مدیریت استان و دولت فکری جدی برای تغییر این وضعیت داشته باشد. برخی‌ها جلوی توسعه شهرستان تاکستان را گرفته‌اند ولی من خود را به دولت و قوه مجریه محدود نمی‌کنم و از هر ابزاری برای خدمت‌رسانی به مردم استفاده خواهم کرد.

روح‌الله عباسپور نیز در مقام پاسخگویی به سؤالات دانشجویان توضیح داد: نمایندگان مجلس یازدهم به طور داوطلبانه به دنبال شفافیت آرا نمایندگان هستند و این قانون در مجلس مصوب شده اما برای تعیین تکلیف در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده نظر مطالبه‌گران باید به این سو جلب شود.

وی ادامه داد: رهبر انقلاب به عدم دخالت نمایندگان در حوزه اجرا و انتصابات تأکید در عین حال مدیران را به استفاده از مشورت دارند نمایندگان توصیه می‌کنند بنابراین باید مرز بین مشورت و دخالت مشخص شود. جریان انقلاب فشار می‌آورد که چرا نا اهلان مسئولیت گرفته‌اند اما اگر همین مطالبه را پیگیری کنیم به دخالت در انتصابات محکوم می‌شویم.

این نماینده مجلس در خصوص قانون افزایش سن بازنشستگی یادآور شد: من به این قانون رأی نداده‌ام اما صندوق حمایت از کارگران دچار مشکل شده است و صندوق باید مورد حمایت واقع شود تا در زمان بازنشستگی بتواند تأمین مالی داشته باشد.

نماینده مردم بوئین‌زهرا و آوج در پایان خاطرنشان کرد: افزایش بودجه استان از ۳۵۰ میلیارد تومان به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نتیجه همدلی مجمع نمایندگان استان است، نتیجه پیگیری سد بالاخانلو یا آب آبیک که توسط مجمع نمایندگان انجام شد نیز به تمام استان خواهد رسید.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه و در خلال آن برخی از دانشجویان با تشویق پاسخ نمایندگان و گاهی با تشویق نماینده دانشجویان اعلام موافقت و یا مخالفت خود را با مباحث مطرح شده نشان می‌دادند اما آنچه توجه مخاطب را در این جلسه گفت و شنود جلب می‌کرد توجه به مسائل کلان از سوی دانشجویان بود و این در حالی است که نظر می‌رسد تا زمانی که مشکلات محلی و استانی رفع نشود نمی‌توان قدم سازنده‌ای در جهت اهداف ملی و فراملی برداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha