• شنبه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402061106919
  • منبع : نمایندگی خوزستان

یک نویسنده:

کتاب‌های زرد و پرفروش را می‌توان جزو ادبیات رسمی کشور قرار داد

کتاب‌های زرد و پرفروش را می‌توان جزو ادبیات رسمی کشور قرار داد

ایسنا/خوزستان یک نویسنده گفت: می‌توان کتاب‌های زرد و پرفروش را جزو ادبیات رسمی کشور قرار داد چون برخی افراد به واسطه این کتاب‌ها کتاب‌خوان می‌شوند.

آتوسا حصارکی در گفت و گو با ایسنا، گفت: مخاطب کتاب‌های پرفروش بیشتر افراد قشر متوسط و تحصیلکرده و خانه‌دارهایی هستند که تمایل دارند در اوقات فراغت خود درمورد خود و دنیای خود بیشتر بدانند.

وی با اشاره به تفاوت میان کتاب‌های پرفروش با کتاب‌های زرد اظهار کرد: کتاب‌های پرفروش تعریف خاصی دارد و کتاب‌های زرد هم تعریف و طرفدارهای مخصوص خود را دارند؛ کتاب‌های پرفروش مانند «دنیای سوفی» اثر یوستین گُردر یا «کمونیسم رفت، ما ماندیم و حتی خندیدیم»، شامل مجموعه مقالاتی از اسلاونکا دراکولیچ، جزو کتاب‌های سنگین و پرفروشی هستند که بسیاری از افراد آن را مطالعه کرده و علاقه‌مندان خاص خود را دارند.

وی با بیان اینکه اغلب مردم طرفدار کتاب‌های پرفروش هستند، ادامه داد: رمان «بیگانه» اثر آلبر کامو فروش بسیاری دارد و اغلب طرفدارهای آن قشر متوسطی هستند که تحلیل می‌کنند. بیشترین مخاطب‌های کتاب‌های پرفروش قشر متوسط و کارمند هستند که به سمت کتاب می‌روند. قشر مرفه دنبال کتاب خواندن نمی‌رود و قشر ضعیف هم به علت هزینه کتاب‌ کاری با دنیای کتاب ندارد.

حصارکی با بیان این‌که برخی افراد به واسطه نشر در کانال تلگرامی کتاب‌های دست دوم می‌فروشند گفت: برخی افراد در کانال تلگرامی کتاب شخصی فرد دیگری را خریداری می‌کنند که آمار آن در اطلاعات کتاب‌فروشی‌ها ثبت نمی‌شود. به همین علت اکنون بازار کتاب نشان نمی‌دهد که چه کتاب‌هایی خوانده می‌شود.

در گفت‌وگو با آتوسا حصارکی:

اعتماد مخاطبان به آثار تالیفی کم شده است

برابری حقوق زن و مرد دغدغه‌ مهم زنان داستان نویس است

این داستان‌نویس همچنین خاطرنشان کرد: اغلب کتاب‌های پرفروش  قابلیت خوانده شدن را دارند و آمار مخاطب‌هایی که با کتاب‌ها ارتباط برقرار می‌کنند متغیر است. ممکن است افرادی که به سمت کتاب‌های پرفروش می‌روند خانم‌هایی باشند که به خود واقف نیستند و می‌خواهند در مورد خود و افراد و کشورهای دیگر بیشتر بدانند.

گردآورنده مجموعه داستان «سیاه و سفید» افزود: برخی دوستان یا مترجم‌هایی که کارگاه داستان‌نویسی دارند و از اساتید دانشگاه‌ها هستند به واسطه افرادی که در دانشگاه‌ها هستند کتاب‌هایی چاپ می‌کنند که پرفروش می‌شوند.

حصارکی گفت: من اقبال جدیدی به سمت کتاب‌های صوتی آورده‌ام و به همین خاطر کتاب خریداری نمی‌کنم و معتقدم مشتری‌های کتاب هم‌چنان ثابت هستند ولی از کتاب‌فروشی‌ها خریداری نمی‌کنند.

این داستان‌نویس با اشاره به کتاب‌های زرد تصریح کرد: خانم فهیمه رحیمی کتاب‌های زرد زیادی نوشته و افراد زیادی آن را مطالعه کرده‌اند. ما نمی‌توانیم او را از حافظه جمعی حذف کنیم. ممکن است خواننده با کتاب‌های خانم فهیمه رحیمی شروع کرده و به سمت کتاب‌های خانم زویا پیرزاد آمده باشد.

وی ادامه داد: کتاب‌های «ملت عشق» اثر الیف شاکاف، «بیگانه» اثر آلبر کامو و «شازده کوچولو» اثر آنتوان دوسنت اگزوپری جزو کتاب‌های پرفروش و سطحی هستند که می‌توانند در حافظه جوانان قرار بگیرند. بنابراین کتاب‌های پرفروش اهمیت بسیاری دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha