به گزارش ایسنا، مجله آنلاین «ریسپانسیبل استیتکرفت» در گزارشی نوشت: نشست کمپ دیوید با پیشنهاد یون سوک یول، رئیسجمهوری کره جنوبی برگزار شد و این رئیسجمهور که زنگ خطر را نسبت به برنامههای موشکی و تسلیحات هستهای کره شمالی به صدا درآورد و نسبت به رشد اقتصادی و حضور نظامی چین ابراز نگرانی کرد، تصمیم گرفت که برای ارتقاء منافع امنیتی کشورش، روابط با ژاپن را تقویت کند و این اقدام را «ضروری» میداند.
این نشریه آنلاین آمریکایی میگوید: نتایج حاصل از نشست کمپ دیوید، بازدارندگی و همکاری سهجانبه میان سه کشور ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی را جهت مقابله با بحرانهای منطقهای افزایش خواهد داد. همچنین ابتکارات جدید همکاری دفاع موشکی میتواند کمبودهای کره جنوبی و ژاپن را از طریق روشهای موثر برطرف کند. این همکاریها نیز باعث بهبود توانایی آنها برای رهگیری موشکهای پیشرفته کره شمالی در یک موقعیت بحرانی خواهد شد.
اما با این حال، تقویت همکاریهای نظامی سهجانبه میان اعضای نشست مذکور، خطرات و نقصهایی به همراه خواهد داشت. تقویت همکاری امنیتی سهجانبه یک «شکاف تحریکآمیزی» را تشدید میکند. در یک سو آمریکا، کره جنوبی و ژاپن هستند و در سمت دیگر چین، کره شمالی و روسیه.
همزمان با رشد همکاریهای امنیتی سهجانبه آمریکا، کره جنوبی و ژاپن بهویژه در حوزه دفاع موشکی و سایر ابعاد استراتژیک نظامی، شرایط و نگرانیهای امنیتی را برای کره شمالی و چین بدتر میکند و همین مسئله موجب میشود تا این دو کشور آسیایی روابط امنیتی خود را با روسیه تحکیم و تقویت کنند. بدین ترتیب، پیونگیانگ، پکن و مسکو در نهایت میتوانند رزمایشهای مشترکی را آغاز کنند و مشارکت و هماهنگیهای نظامی خود را تعمیق ببخشند.
پیگیری همکاریهای سهجانبه واشنگتن، توکیو و سئول باید به دنبال کاهش بیثباتی باشد اما گسترش همکاریهای نظامی وضعیت امنیت منطقه را بهتر نمیکند که هیچ، تازه بدتر هم میکند. نشست کمپ دیوید احتمالا بر همکاریهای امنیتی سهجانبه تمرکز خواهد کرد و درخصوص جبهه دیپلماسی منطقهای چنگی به دل نخواهد زد. «دیپلماسی جمعی» باید رکن مهم این مشارکت سهجانبه و همچنین دفاع جمعی باشد.
در حالی که ایالات متحده ممکن است بهطور فزایندهای وسوسه شود که ژاپن و کره جنوبی را به طرف خود در برابر چین نزدیکتر کند اما چنین اقدامی تشدید تنش و شکاف را در این شراکت سهجانبه به دنبال دارد و بنابراین باید از آن خودداری شود. تلاش برای تبدیل این شراکت سهجانبه به یک ائتلاف ضدچینی، منافع واشنگتن را در رابطه با توسعه مشارکت سالم با توکیو و سئول محقق نخواهد کرد.
نشریه آنلاین «ریسپانسیبل استیتکرفت» در پایان تاکید میکند: بسیاری از افراد در کره جنوبی و ژاپن خواستار مواجه و رویارویی با چین نیستند زیرا هرگونه درگیری نظامی با چین برای کره جنوبی و ژاپن «طاقتفرسا و غیرقابل تحمل» خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات