• شنبه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402051408038
  • خبرنگار : 90057

عمران خان به ۳ سال حبس محکوم و بازداشت شد

عمران خان به ۳ سال حبس محکوم و بازداشت شد

دادگاه اسلام‌آباد امروز (شنبه) عمران خان، رئیس حزب «تحریک انصاف پاکستان» (PTI) را در پرونده «توشه‌خانه» محکوم و به سه سال زندان محکوم کرد.

به گزارش ایسنا رویترز اعلام کرد که پلیس پاکستان عمران خان نخست وزیر سابق را در لاهور دستگیر کرد، وکیل خان نیز گفته است که او در لاهور دستگیر شده است.

روزنامه داون پاکستان گزارش داد نخست وزیر سابق و وکلای وی هنگام صدور حکم در دادگاه حضور نداشتند.

پس از صدور این حکم، گوهر خان، وکیل نخست وزیر سابق، تصمیم دادگاه را محکوم کرد و آن را «قتل عدالت» خواند. او گفت: "حتی به ما فرصت داده نشد. حتی اجازه نداشتیم سوال کنیم، در دفاع چیزی بگوییم یا استدلال خود را انجام دهیم. من قبلاً چنین بی‌عدالتی ندیده بودم."

انصاف پاکستان تصمیم به زندانی کردن عمران خان را بسیار مغرضانه و نقطه سیاهی بر پیشانی عدالت دانست. این جنبش گفته است: این اقدام انتقام سیاسی و تلاشی مذبوحانه برای دستیابی به اهداف شرم آور با دستور کار مشخص است. مردم توطئه و تلاش برای انتقام از عمران خان را نمی پذیرند.

این بازیکن ۷۰ ساله کریکت که به سیاستمدار تبدیل شده بود متهم به سوء استفاده از مقام نخست وزیری خود برای خرید و فروش هدایایی در اختیار دولت بود که در سفرهای خارجی به ارزش بیش از ۱۴۰ میلیون روپیه پاکستان (۴۹۰۰۰۰ دلار) به وی اهدا شده است.

قاضی همایون دلاور با رد دادخواست خان مبنی بر عدم پذیرش این پرونده، نخست وزیر سابق را به سه سال حبس محکوم کرد.

قاضی در حکم خود گفت: اتهامات اظهار نادرست دارایی علیه رئیس تحریک انصاف محرز شده است. او سپس خان را به سه سال زندان همراه با جریمه ۱۰۰۰۰۰ روپیه‌ای محکوم کرد و در عین حال حکم بازداشت فوری او را صادر کرد. قاضی گفت: متهم با اظهار و انتشار اظهارات نادرست نسبت به دارایی‌هایی که از طریق هدایای توشه‌خانه به دست آورده مرتکب جرم فساد شده است. او همچنین در حین ارائه اطلاعات در مورد هدایایی که از توشه‌خانه به دست آورده بود، تقلب کرده است.

تیم حقوقی خان گفت که آنها فورا درخواست تجدید نظر خواهند داد. کارشناسان حقوقی می‌گویند محکومیت در این پرونده می‌تواند به شانس خان برای شرکت در انتخابات ملی آینده پایان دهد.

بنابراین، اتهام متهم با موفقیت ثابت شده است که نخست وزیر پیشین اتهامات پرونده توشاخانا را در جلسات متعددی از جمله دادگاه عالی و دادگاه عالی اسلام آباد (IHC) به چالش کشیده بود. دادگاه بدوی، خان را به عنوان شخصی امروز (شنبه) برای جلسه رسیدگی به پرونده توشاخانا پس از رد درخواست های او در مورد به چالش کشیدن حکم نگهداری از سوی دادگاه عالی احضار کرد. روز جمعه، IHC همچنین درخواست خان برای انتقال پرونده به دادگاه دیگر را رد کرد و قاضی دیلاور را به ادامه رسیدگی به پرونده هدایت کرد.

عمران خان تنها نخست وزیر در تاریخ پاکستان است که دولت او با رای عدم اعتماد سرنگون شد، زیرا با پرونده‌های زیادی از جمله «تروریسم» و «پولشویی» علیه خود مواجه است.

همزمان با خبر بازداشت عمران خان، هواداران او و حزب تحریک انصاف برای اعتراض به این حکم به خیابان‌های شهر «پیشاور» آمدند.

توشه‌خانه یک اداره تحت کنترل بخش کابینه پاکستان است که مسئول نگهداری هدایا و سایر اقلام گران قیمتی است که به مقامات دولتی داده می شود و طبق قوانین آن، مقامات باید این هدایا را به بخش کابینه گزارش دهند.

براساس قوانین پاکستان، در حالی که نخست‌وزیر یا روسای جمهور می‌توانند هدایایی را که هزینه کمتر از ۳۰۰۰۰ پوند را دارند برای خود نگه دارند، و در برخی موارد آن‌ها می‌توانند هدایای گران‌قیمت‌تر را با کسب تخفیف دوباره خریداری کنند. طبق قانون پاکستان هدایای گران‌تر باید در توشه خانه نگهداری شوند.

پرونده توشه‌خانه

عمران خان بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شد

در ۲۱ اکتبر ۲۰۲۲، کمیسیون انتخابات پاکستان (ECP) مدعی شد که نخست وزیر سابق "اظهارات نادرست " را در مورد هدایا بیان کرده و او را بر اساس ماده ۶۳(۱)(p) قانون اساسی رد صلاحیت کرد. متعاقباً، ناظر انتخابات دادگاهی را در پایتخت فدرال برپا کرد و به دنبال رسیدگی کیفری علیه رئیس PTI به اتهام گمراه کردن ECP در مورد هدایای دریافتی از مقامات خارجی در زمان حضور وی بود.

دادگاه بدوی در ۱۰ مه علیه رئیس تحریک انصاف کیفرخواست صادر کرد و دادخواست وی برای اعلام غیرقابل پذیرش این پرونده را رد کرد. در ۴ ژوئیه، دادگاه عالی حکم دادگاه بدوی را لغو کرد و آن را به بازخوانی خواهان و تصمیم گیری در مورد این موضوع طی هفت روز هدایت کرد.

در ۸ ژوئیه، قاضی همایون دلاور پرونده توشه‌خانه علیه خان را قابل خوانش مجدد اعلام کرد. در جریان محاکمه، وکلای خان همچنین قاضی دادگاه را بر اساس پست‌های فیس‌بوک خود به تعصب متهم کردند و خواستار انتقال پرونده شدند.

در ۲ اوت، دادگاه بدوی لیست شهود ارائه شده توسط رئیس تحریک انصاف را رد کرد و اظهار داشت که وی نتوانست "ارتباط" آنها را در دادرسی کیفری علیه خود ثابت کند. در دادگاه عالی نیز مورد اعتراض قرار گرفت. با این حال، رئیس حزب تحریک انصاف مجدداً دادگاه عالی را به دنبال توقف و انتقال پرونده به دادگاه دیگری منتقل کرد.

در ۴ اوت، عامر فاروق، رئیس دادگاه عالی موضوع را به دادگاه بدوی ارجاع داد تا صلاحیت و هرگونه خطای رویه در طرح شکایت توسط کمیسیون انتخابات بررسی شود. رئیس قاضی در مورد چهار دادخواست توسط عمران خان علیه صلاحیت قضایی، شکایت ناقص، انتقال پرونده و پست‌های جنجالی قاضی در فیس بوک تصمیم گرفت.

امروز، زمانی که قاضی همایون دلاور جلسه استماع را از سر گرفت، هیچ نماینده ای از رئیس تحریک انصاف در مقابل او حاضر نشد. سپس دادگاه چندین بار جلسه را به تعویق انداخت و پس از اینکه هیچ کس از تیم دفاعی حاضر نشد، رأی را محفوظ نگه داشت. بعداً قاضی حکم را اعلام کرد و گفت که رئیس حزب تحریک انصاف به اتهام فساد اداری مجرم شناخته شده و او را به سه سال زندان محکوم کرده است.

پرونده توشه‌خانه چیست؟

بر اساس قوانین حاکم بر توشه‌خانه مقامات دولتی می توانند هدایایی را در صورتی که دارایی پایینی داشته باشند نگه دارند، در حالی که باید برای اقلام گران قیمت به طور چشمگیری هزینه‌ای به دولت پرداخت کنند.

توشه‌خانه گفته است، خان هدایایی را که به عنوان نخست‌وزیر دریافت کرده بود، با مبالغ بسیار پایین خریداری کرده و در بازار آزاد با سودهای سرسام‌آور فروخته است.

به گفته مقامات دولتی، این هدایا شامل ساعت‌هایی بود که توسط یک خانواده سلطنتی به خان داده شده بود. علاوه بر این، هفت ساعت مچی، شش ساعت رولکس، و گران‌ترین آن یک  ساعت "مستر گراف" نادر به ارزش ۸۵ میلیون روپیه پاکستان (۳۸۵۰۰۰ دلار) نیز در میان هدایا بود.

عمران خان بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شد

عمران خان بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شد

عمران خان بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شد

عمران خان بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۵-۱۴ ۱۲:۲۶

کار آمریکا است