• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402042717336
  • خبرنگار : 71567

وزیر علوم:

نظام جمهوری اسلامی، در میدان دادن به بانوان و استفاده از ظرفیت‌های آنان«ویژه» عمل کرده است

نظام جمهوری اسلامی، در میدان دادن به بانوان و استفاده از ظرفیت‌های آنان«ویژه» عمل کرده است

وزیر علوم با تشریح رشد تحصیلات و حضور زنان در عرصه‌های مختلف پس از انقلاب اسلامی، بر لزوم جهاد تبیین در این حوزه تاکید کرد و گفت: علیرغم رشد و تحولات صورت گرفته، جمهوری اسلامی در این حوزه مظلوم واقع شده و باید تلاش شود تا واقعیت‌های این حوزه بیان شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل در نشست مشاوران امور زنان و خانواده در دانشگاه‌ها،‌ پژوهشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، گفت: باید قدردان خداوند باشیم که این توفیق را پیدا کردیم که بتوانیم در دانشگاه خدمت کنیم و هر روز بر دامنه آگاهی خود بیفزاییم و از سوی دیگر هر روز با نسل جوان سر و کار داریم که برترین استعدادهای کشور هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید برای شغلی معلمی خودمان و فعالیت در دانشگاه شاکر خداوند باشیم،‌ اظهار داشت: معلمان دانشگاه جزو قدرتمندترین انسان‌ها هستند که آینده‌سازان نه تنها کشور بلکه بشریت در دستان معلمان دانشگاه است؛ چون دانشمندان و اندیشمندان و متفکران در مرزهای جغرافیایی محدود نمی‌شوند بلکه به کل جامعه بشریت تعلق دارند. 

وزیر علوم افزود: دلیل قدرتمند بودن معلمان در این است که با یک آفرین گفتن به یک دانشجو، مسیر زندگی دانشجو می‌تواند تغییر کند و گاهی اوقات با یک وقت گذاشتن و دادن  یک مشاوره درست، یک رفتار پدرانه و مادرانه و خالصانه، مسیر یک انسان را تغییر می‌دهند و یک انسان را رشد می‌دهند و این قدرت بزرگی است که به ما دانشگاهیان داده شده است. ما باید از این بابت نیز سپاسگزار خداوند باشیم که با جوانانی سرو کار داریم که رهبران آینده، وزرا، اندیشمندان و تعیین‌کنندگان آینده کشور ما هستند.  

وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: یادمان باشد وقتی در دانشگاه قدم می‌زنیم و با دانشجویان سروکار داریم همیشه خداوند را شاکر باشیم که این توفیق بزرگ را نصیب ما کرده است که به آینده‌سازان کشور خدمت کنیم و یادمان باشد باید احترام خاصی برای دانشجویان قائل باشیم و به حرمت دانشجو از پشت میزمان بلند شویم چون این دانشجویان انسان‌های بزرگی هستند که مردم به عنوان امانت در اختیار ما قرار داده‌اند.

وی خطاب به مشاوران در امور زنان و خانواده دانشگاه‌های کشور گفت: شما بانوان فرهیخته جزو قدرتمندترین انسان‌ها هستید چون شما خانواده خودتان را گسترش دادید و به یک دانشگاه بزرگ تبدیل کردید. 

دکتر زلفی گل افزود:‌ وقتی ما وارد دانشگاه می‌شویم خانواده ما خیلی گسترش پیدا کرده و ما با دانشجویانی سروکار داریم که آنها هم اعضای خانواده ما هستند حتی یاوران علمی و اعضای هیات علمی و ما با یک رفتار و برخورد صحیح می‌توانیم در اصلاح و پیشرفت جامعه خودمان نقش داشته باشیم. تفاوت شما با سایر اقشار این است که شما توانسته‌اید خانواده خودتان را گسترش بدهید و اثربخشی اجتماعی خودتان را ارتقا بدهید.

دکتر زلفی گل با بیان اینکه مشاوران و بانوان فرهیخته در دانشگاه اثربخشی بسیاری دارند،‌ گفت: خوشبختانه نظام مقدس جمهوری اسلامی  علیرغم شیطنت‌ها و بدخواهی‌های دشمنان ما، در میدان دادن و ‌استفاده از ظرفیت و استعداد بانوان کشور ‌ویژه عمل کرده‌ است.

وزیر علوم با اشاره به تعداد دانشجویان دختر و پذیرفته‌شدگان دختر در آزمون سراسری،‌ اظهار داشت: به لطف خداوند، بانوان ما توانسته‌اند که حضور جدی در اثربخشی اجتماعی داشته باشند و کمتر کشوری در دنیاست که این اندازه بانوان برای تحصیل و دانایی هزینه کنند و علاقه نشان بدهند و حضور جدی در این عرصه داشته باشند.

وی با تاکید بر بحث جهاد تبیین در این حوزه گفت: جمهوری اسلامی در این حوزه مظلوم واقع شده و شما بانوان باید تلاش کنید که این مظلومیت جمهوری اسلامی را با بیان واقعیت‌های موجود برطرف کنید.

زلفی گل ضمن ضمن قدردانی از زحمات دکتر نصیری مشاور وزیر در امور خانواده و زنان و همچنین خانم دکتر یزدیان، مشاور رئیس دانشگاه تهران و رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران، بر تداوم برگزاری این گونه نشست‌ها تاکید و گفت: لازم است این جلسات بیشتر برگزار شود تا در این جلسات انتقال تجربه صورت بگیرد و دانشگاه‌ها از تجارب یکدیگر استفاده کنند. 

وزیر علوم در ادامه سخنان خود با تاکید بر اثربخشی برنامه‌های مشاوران در امور زنان و خانواده در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: شما می توانید ‌نقش بانوان دانشگاهی را برجسته‌تر بکنید و این را بخشی از سیاست خود قرار دهید و این اثربخشی را باید در تمام برنامه‌های خود لحاظ کنید.

وی کمک به پیشرفت یکدیگر و هم‌افزایی را یکی از راه‌های اثربخشی دانست و افزود: باید  با شبکه‌سازی به انجام کارهای گروهی بپردازید و توان و ظرفیت مجموعه‌ها در اختیار همه قرار دهید.

وزیر علوم گفت: یک مشاور بانوان موفق کسی است که تک تک بانوان اعضای علمی و یاوران علمی دانشگاه خود را بشناسد و توانمندی‌های آنها را شناسایی کند که اگر بتواند این کار را انجام دهد، می‌تواند یک ‌وحدت ایجاد کند که منجر به همکاری بیشتر و اثربخشی و هم‌افزایی ‌شود. 

وی در پایان با تاکید بر توجه بر قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، گفت: در مواردی که نیاز به تدوین شیوه‌نامه‌ای برای بانوان اجساس شود، حتما اقدامات لازم صورت گیرد.

9 درصد دانشگاه‌ها از وجود مشاور امور بانوان بی‌بهره هستند

به گزارش ایسنا، فخرالسادات نصیری مشاور وزیر علوم در امور بانوان نیز در نشست سراسری مشاوران امور بانوان و خانواده رؤسای دانشگاه‌ها با تاکید بر نقش‌آفرینی مشاوران امور بانوان و خانواده رؤسای دانشگاه‌ها در زمینه ارائه راه‌حل‌های خلاقانه برای رفع مشکلات یا پیشگیری از آنها در حوزه بانوان و خانواده در دانشگاه‌ها، گفت: مشاوران امور بانوان و خانواده رؤسای دانشگاه‌ها به صورت موضوع‌محور، مسئله‌محور و بر اساس اطلاعات روز مشورت دهند.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بانوان، از کمک به توسعه درک و شناخت عمیق‌تر مدیران دانشگاه نسبت به مسائل حوزه بانوان و خانواده، کمک به ایجاد نگرش چند بعدی و نگاه سیستمی، کمک به شناسایی و تحلیل نقاط قوت و ضعف سازمان و تشخیص حوزه‌های بهبود، مشاوره برای مدیریت دقیق‌تر منابع انسانی و ارائه مشورت در پذیرش تغییرات و پیشنهاد آموزش‌های مدنظر را به عنوان مهمترین مأموریت‌های مورد انتظار از مشاوران امور بانوان و خانواده دانشگاه‌ها نام برد.

دکتر نصیری با اشاره به ابلاغ آئین‌نامه وظایف امور بانوان و خانواده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تاکید کرد: اصلی‌ترین انتظار از مشاوران امور بانوان و خانواده وزارت علوم، توجه به ارائه راه‌حل‌های خلاقانه و نوآورانه در حوزه بانوان و خانواده است.

وی با تاکید بر فعالیت مؤثر مشاوران امور بانوان و خانواده دانشگاه‌ها برای بازشناسی هویت زن ایرانی اسلامی و تقویت جایگاه آن در عرصه‌های تصمیم‌گیری، افزود: کمک به افزایش مشارکت فعال زنان آموزش عالی در توسعه علمی کشور و کمک به بهبود کیفیت زندگی و ایجاد بالندگی فردی و اجتماعی زنان آموزش عالی، از مهمترین کارکردهای مورد انتظار از مشاوران امور بانوان و خانواده در دانشگاه‌ها است.

دکتر نصیری با اشاره به اینکه وزارت علوم جزو دستگاه‌های فعال در زمینه فعالیت مشاوران امور زنان و خانواده است، بر اهتمام رؤسای دانشگاه‌ها برای هر چه پررنگ‌تر شدن نقش این مشاوران تاکید کرد و گفت: حدود ۹ درصد دانشگاه‌ها از وجود مشاور امور بانوان و خانواده بی‌بهره هستند. لازم است است رؤسای این دانشگاه‌ها در زمینه انتصاب مشاور سریع‌تر تصمیم‌گیری نمایند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وی، نگاه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به مأموریت‌ها و نقش‌های مشاور امور بانوان و خانواده را نگاهی راهبردی و موسع خواند و افزود: وزیر علوم در جلسه‌ای تاکید کردند که مشاوران را چشم و گوش خود می‌دانند.

مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به همپوشانی بخشی از فعالیت‌های حوزه مشاوران بانوان و خانواده با معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها، تصریح کرد: به رؤسای دانشگاه‌ها تاکید می‌شود که مشاور امور بانوان و خانواده حتماً در شوراهای مرتبط با امور فرهنگی دانشگاه عضو شوند تا در جریان برنامه‌های فرهنگی قرار گیرند و با استفاده از مشورت آنها هم‌افزایی در زمینه فعالیت‌های فرهنگی بانوان دانشگاهی صورت گیرد. از جمله اینکه مشاوران امور بانوان و خانواده رؤسای دانشگاه‌ها حتماً لازم است در شورای عفاف و حجاب دانشگاه‌ها دعوت شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha