به گزارش ایسنا، کایا کالاس، نخست وزیر استونی، در نشست هفته گذشته ناتو به رویترز گفت: ما توافق کردیم این مهلت تعیین شده را یک سال جلو ببریم. بنابراین، در سال ۲۰۲۵، از شبکه برق روسیه جدا میشویم.
کشورهای منطقه بالتیک و همچنین لهستان و کمیسیون اروپا در سال ۲۰۱۸ توافقنامهای را با حمایت مالی ۱.۶ میلیارد یورویی اروپا برای ارتقا زیرساخت خود و جدایی از شبکه برق روسیه تا سال ۲۰۲۵ امضا کردند.
بسیاری از کشورهای غربی همچنان در حال فاصله گرفتن از روسیه هستند. اروپا که بزرگترین مشتری کالاهای انرژی روسیه به خصوص گاز طبیعی بوده است، پس از آغاز عملیات نظامی مسکو در اوکراین، وارداتش را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. صادرات گاز از سوی شرکت گازپروم به سوئیس و اتحادیه اروپا، کاهش ۵۵ درصدی در سال ۲۰۲۲ پیدا کرد. آمریکا هم واردات نفت از روسیه را متوقف کرده اما همچنان عمده اورانیوم غنی شده خود را از روسیه خریداری میکند.
اما خود روسیه برای زیرساخت حیاتی، به همسایگانش وابسته است؛ شرکت گازپروم با وجود ادامه اختلاف ترانزیت با شرکت نفت و گاز اوکراین، همچنان صادرات گاز به اروپا از طریق نقطه سوخرانوفکا را حفظ کرده است. طبق آمار گازپروم، ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین، ثابت مانده و اندکی بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب در روز است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، الکسی میلر، مدیرعامل گازپروم، پیشتر شرکت نفت و گاز اوکراین را که به پیگیری دریافت خسارت برای عدم پرداخت هزینه ترانزیت ادامه میدهد، تهدید کرده بود هدف تحریم قرار میدهد.
انتهای پیام
نظرات