• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۲۳:۰۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402070906116
  • خبرنگار : 71660

سایه سنگین مشاجره‌های سیاسی آمریکا بر میدان‌های جنگ اوکراین

سایه سنگین مشاجره‌های سیاسی آمریکا بر میدان‌های جنگ اوکراین

مشاجره‌های سیاسی آمریکا و لفاظی‌های کارزارهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری این کشور بر میدان‌های نبرد اوکراین سایه افکنده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: عملکرد نیروهای اوکراینی در برابر روسیه به تجهیزات، آموزش و اطلاعات آمریکا بستگی دارد. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک کارزار جهانی را در راستای حمایت از اوکراین و اعمال تحریم‌ها علیه روسیه رهبری کرده است.

اکنون تعداد زیادی از سیاستمداران آمریکایی، عمدتا جمهوری‌خواهان که توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا رهبری می‌شوند، از حمایت‌های ایالات متحده به اوکراین انتقاد می‌کنند. مجلس نمایندگان آمریکا مشاجره‌هایی در رابطه با تعطیلی دولت آمریکا داشته‌ و در حین این کشمکش‌ها، کمک‌های واشنگتن به کی‌یف «هسته اصلی» این موضوع بوده است.

وال استریت ژورنال می‌گوید: چنین بحث و درگیری‌هایی درخصوص احتمال کناره‌گیری واشنگتن از نقش رهبری‌اش، نگرانی‌هایی را میان متحدان آمریکایی ایجاد می‌کند؛ متحدانی که اکثرا کمک به اوکراین برای دفاع از خود را مسئله‌ای «حیاتی برای امنیت جهان» می‌دانند.

جو بایدن شامگاه شنبه قانون بودجه موقت برای جلوگیری از تعطیلی دولت تا ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان) را بدون تخصیص کمک به اوکراین امضا کرد.

«گابریلیوس لندسبرگیس» وزیر امور خارجه لیتوانی گفت: غرب به لطف رهبری آمریکا در برابر روسیه ایستاده اما برای پیروزی، مقیاس و سرعت کمک‌های نظامی هم تاثیرگذار است. مقامات اروپایی استدلال می‌کنند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه از اختلاف میان متحدان غربی منفعت خواهد برد. همه ما بسیار سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و باید این کار را با تضمین پیروزی اوکراین تمام کنیم.

«ناتالیا گالیبارنکو» نماینده اوکراین در ائتلاف نظامی ناتو بیان کرد: دولت ما تحولات در واشنگتن را رصد می‌کند و تاکنون هیچ تغییری در کمک‌ها ندیده‌ام.

اگرچه تحویل تسلیحات به اوکراین هم‌اکنون روند ثابتی دارد اما این کشور و متحدان آمریکا نسبت به جریان‌های سیاسی نگران هستند. نظرسنجی روزنامه وال استریت ژورنال در ماه اوت نشان داد، ۶۲ درصد از رای‌دهندگان جمهوری‌خواه فکر می‌کنند که آمریکا کمک «بیش از اندازه‌ای» به اوکراین ارسال کرده و این رقم نسبت به ماه آوریل (۵۶ درصد) با روندی افزایشی همراه بوده است.

 وال استریت ژورنال اشاره می‌کند که در قانون بودجه موقتی که بایدن آن را به امضا رساند، کنگره بحث تخصیص کمک به اوکراین را در این قانون نگنجاند؛ اتفاقی که برای قانونگذاران حامی اوکراین به یک «مشکل عمده» بدل شد.

«چاک شومر» رهبر اکثریت مجلس سنا و «میچ مک‌کانل» رهبر اقلیت سنای آمریکا در تلاش بودند تا ۶ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص دهد اما با امضای این قانون اخیر که بدون کمک به اوکراین امضا شد، تلاششان ناکام ماند.

سایه سنگین مشاجره‌های سیاسی آمریکا بر میدان‌های جنگ اوکراین
«چاک شومر» رهبر اکثریت مجلس سنا

شومر در این خصوص گفت: من و مک‌کانل از تلاش‌های اوکراین برای دفاع از حاکمیتش حمایت می‌کنیم. ما توافق کردیم که با مبارزه و تلاش برای کمک‌های امنیتی و اقتصادی بیشتر به اوکراین را ادامه دهیم.

مک‌کانل نیز به نوبه خود تصریح کرد: مطمئنم که مجلس سنا تا اواخر سال جاری میلادی کمک‌های بیشتر به اوکراین تصویب کند.

دونالد ترامپ، نامزد و چهره پیشتاز جمهوری‌خواهان برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا هم بارها گفته که قادر است به جنگ اوکراین طی ۲۴ ساعت پایان دهد اما این رئیس‌جمهوری سابق اشاره نکرده که دقیقا چگونه دست به این اقدام خواهد زد.

«جان ناگل» سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده که اکنون در کالج جنگ ارتش این کشور تدریس می‌کند، گفت: تا زمانی که آمریکا به تعهدات دفاعی خود پایبند بماند، اوکراین شکست نخواهد خورد. اوکراین اکنون با بزرگترین تهدید مواجه است؛ البته نه به خاطر روسیه بلکه به خاطر عملکرد نادرست سیاسی در واشنگتن.

مقامات دولت بایدن می‌گویند، یکی از جنبه‌های اصلی سیاست خارجی آن‌ها بهره‌برداری از اقتصاد و سیتسم سیاسی پایدار در داخل کشور برای مقابله با نفوذ روسیه و چین است. بن‌بست‌های مربوط به کنگره و دعواهای انتخاباتی می‌تواند به رقبای بین‌المللی امکان ترسیم تصویر بسیار متفاوتی از ایالات متحده آمریکا ارائه دهد.

روزنامه وال استریت ژورنال در پایان می‌نویسد: اگرچه کنگره بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک نظامی، مالی و بشردوستانه از آغاز جنگ اوکراین به این کشور اختصاص داده اما عدم قطعیت درباره تعهدات واشنگتن به اوکراین در ادامه مسیر در حال افزایش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha