• سه‌شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1401120806085
  • خبرنگار : 71667

مقصران کاهش سرعت اینترنت در ایران چه کسانی هستند؟

مقصران کاهش سرعت اینترنت در ایران چه کسانی هستند؟

با پیشرفت و گسترش روزافزون فناوری، استفاده و نیاز مردم به اینترنت هم افزایش پیدا کرده است به گونه ای که کندی یا اختلال در این شبکه حتی برای کوتاه مدت هم می‌تواند نارضایتی کاربران را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اینترنت عبارت است مجموعه‌ای بزرگ از شبکه‌های کامپیوتری که توسط خطوط تلفن به یکدیگر وصل می‌شوند و این امکان را برای شرکت‌ها، سازمان‌ها، دولت‌ها، مدارس و حتی اشخاص بوجود آورده است تا اطلاعات خود را با سایر کاربران و استفاده کنندگان مبادله و مورد بهره‌برداری قرار دهند. اما برای این امکان سرعت بالای اینترنت بسیار مهم است و کندی و اختلال در آن نارضایتی کاربران را به دنبال دارد.

در ایران هم گاهی اختلال و کندی در سرعت اینترنت به دلایل مختلف رخ می دهد که هر دفعه علت آن هم اعلام می‌شود. از اواخر شهریورماه که دسترسی به برخی پلتفرم‌های خارجی محدود شد، کاربران ایرانی از کندی سرعت اینترنت هم گلایه داشتند؛ اگرچه بارها از سوی مسئولان اعلام شد که پهنای باند کاهش پیدا نکرده و این موضوع به صورت مستمر رصد می‌شود.‌

در این میان برخی از کاربران علی رغم توصیه کارشناسان و حتی وزیر ارتباطات، مبنی بر عدم استفاده از فیلترشکن یا وی پی ان، از آن استفاده می‌کنند.

درواقع تقریبا از همان زمان که اینترنت به ایران وارد شد و گسترش یافت، موضوع فیلترینگ با هدف جلوگیری از دسترسی کاربران به وبگاه‌های مغایر با قوانین و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران و از سوی دیگر رواج VPN و فیلترشکن‌ نیز مطرح شد، اما این موضوع زمانی شکل جدی‌تری به خود گرفت که شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌هایی مانند فیس‌بوک، یوتیوب و توییتر فیلتر شدند.

برخی فیلترشکن‌ها یا همان مجموعه‌هایی از روش‌ها و نرم‌افزارهای مختلف که برای عبور از فیلتر از آن استفاده می‌شود کاربرد امنیتی هم دارند، یعنی با عوض‌کردن آی‌پی آدرس فرد موردنظر، جلوی هک شدن را می‌گیرند اما از طرفی بعضی از نرم‌افزارهایی که در قالب فیلترشکن عرضه می‌شوند، بدافزارهایی هستند که توسط مجرمان سایبری و جهت سوءاستفاده از کاربران ارائه شده‌اند.

از سوی دیگر در کنار اینکه استفاده از فیلترشکن می تواند سبب سهولت در دسترسی به سایت یا شبکه های اجتماعی فیلترشده باشد، آسیب‌هایی را هم می تواند به دنبال داشته باشد و راه رخنه هکرها به گوشی مردم را تسهیل کند و کاهش سرعت اینترنت را به دنبال داشته باشد، براین اساس از سوی کارشناسان، توصیه می شود تاجایی که می شود نباید از وی پی ان استفاده کرد.

بنابراین یکی از دلایل کندی سرعت اینترنت، استفاده از فیلترشکن اعلام شده، مسئله ای که چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به آن اشاره کرد و گفت بخشی از تجربه کاربری نامناسب هموطنان در استفاده از اینترنت مربوط به روشن کردن فیلترشکن‌هاست که باعث کاهش سرعت و حتی ایجاد اختلال در استفاده از خدمات داخلی می شود.

اما مسئله دیگری که می تواند دلیل کندی سرعت اینترت باشد حمله‌های سایبری است. طی هفته های گذشته چندین بار اختلال موقت در اینترنت و حتی قطع کامل اینترنت برای دقایقی رخ داد که پس از آن اعلام شد بررسی‌ها حاکی از آن بود که حمله سنگین سایبری اتفاق افتاده که سبب کاهش و افت ترافیک شد و به سرعت هم بر طرف شد.

باوجود همه این موارد گفته شده مسئولان تاکید دارند تمام تلاششان این است که یک شبکه پر سرعت، با کیفیت و امن را برای استفاده همه مردم فراهم کنند و در این زمینه هم اقدامات مهمی را از جمله فیبر نوری و تحت پوشش قرار گرفتن خانه ها در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۰۷:۵۶

از وزارت ارتباطات سوال شود.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۰۸:۳۵

ایسنا خبر دارای پایگاه های علمی بین المللی ما رو تحریم کردن- پایگاه هایی که نه جایگزین داخلی دارن و تو سطح بین الملل تک هستن الان هم از داخل تحریمیم هم از خارج برای کارهای علمی و دسترسی به منابع علمی نیز باید از فیلترشکن استفاده کنیم که وضعیت اسف باری است- همین جوری پیش بره دیگه فقط برخی از خبرگزارهای داخلی بدون فیلترشکن باز میشن خواستی اسامی پایگاههای علمی رو که الان اساتید دانشگاهی ما در سطح ارشد دارن آنها رو تدریس میکنند و جدید ایران و تحریم کردن برات بفرستم -همه که دنبال فیلم پ... نیستن وضعیت خرابتر از این چیزاست- مقاله سطحی و غیر کارشناسی ننویسید

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۰۹:۰۱

به این میگن توجیه و ماله کشی فنی. وقتی مخابرات سرعت را کم میکنه و بیشتر سایتها را فیلتر کرده، اینجا فیلتر شکن شد متهم ردیف یک.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۰۹:۵۹

. انسان آزاد هستند و حق دسترسی به هرنوع اطلاعاتی رو دارند

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۱۱:۴۲

چون تو ایران هستیم این وضعیت اسف بار همیشه خواهد بود. آقا تقریبا تموم سایتهای مهندسی مکانیک فیلتره. شبکه های اجتماعی بین المللی. تموم سایتهای مالی و تریدینگ. یک موضوعی که به تازگی مد شده اون سایتایی که قیمت الان دلار رو 43هزار نشون میدن فیلتر نیستن ولی اونایی که قیمت واقعی رو نشون میدن فیلتره. اینا حوزه هاییه که شخصا باهاشون درگیرم. بقیه رو شما تصور کنین. قوانین باید تغییر کنن عزیز من

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۱۱:۴۳

راحت میگفتی مردم شما دلیل کندی اینترنت هستنید .🤣🤣

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۲۱:۴۵

ایشالله که اینستا‌وتگرام وشبکه های مبتذل قطع بشن که زندگی همه رو بهم ریخته

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۹ ۲۳:۲۱

سوال کردن نداره. طبق معمول مردم مقصر هستند

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۰ ۰۰:۲۲

ایسنا لطفا سامانه‌های ۴۰۳ آنلاین و رادار گیم رو تست کنید. اگر واقعا کار کرد دیگه من به عنوان برنامه نویس دیگه vpn استفاده نمی کنم. ولی کار نمی کنه! اینم مثل سامانه شکن و ... کار نمی کنه. در نتیجه مجبور هستیم فیلترشکن یا vpn استفاده کنیم.

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۰ ۰۶:۴۹

خودشون فیلتر کردن و لعنت به فیلترشکن می فرستند!!! بقول مردم: کار خودشونه

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۱۱ ۱۵:۲۰

لطفا از اون کسی که مسئول هست پرسیده شود، وقتی برخی سایت ها تحریم هست و نه فیلتر و دوما، سرویسی مثل کلاد فلر (که الان خیلی از سایتها از امکانات cdn اون استفاده میکنند و در صورت عدم دسترسی به سرویسهاش، تقریبا نصف اینترنت در دسترس نیست)، فیلتر شده، دقیقا چکار انجام بدیم؟ شعور خیلی چیز خوبیه