• دوشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۷:۲۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1401112418714
  • خبرنگار : 30165

تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه‌بندی وبومتریکس کاهش یافت

تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه‌بندی وبومتریکس کاهش یافت

بررسی روند سالانه تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات ایرانی حاضر در نظام رتبه‌بندی وبومتریکس حاکی از آن است که تعداد این مؤسسات از ۴۶۲ مؤسسه به ۴۵۷ مؤسسه رسیده است.

به گزارش ایسنا،  بر اساس آخرین ویرایش رتبه‌بندی «وبومتریکس» (یا رتبه‌بندی وب دانشگاه‌ها) در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۴۵۷ مؤسسه ایرانی در لیست ۳۰ هزار مؤسسه‌ این نظام رتبه‌بندی حضور دارند.  

در آمار پیشین وبومتریکس که در مرداد ماه سال جاری (ژوئیه ۲۰۲۲) منتشر شد، تعداد مؤسسات ایرانی در فهرست وبومتریکس کاهش چشمگیر بیش از ۳۳ درصدی داشت و این کاهش با شیب کم‌تر؛ در آخرین آمار اعلامی نیز ادامه دارد. در آمار پیشین اعلام شده؛ ۴۶۲ مؤسسه ایرانی در فهرست این نظام رتبه‌بندی حضور داشتند.  

تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه‌بندی وبومتریکس کاهش یافت

دکتر محمد حسن‌زاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) درباره آخرین آمار نظام رتبه‌بندی وبومتریکس اعلام کرد: بر پایه ویرایش ژانویه سامانه رتبه‌بندی «وبومتریکس» (یا رتبه‌بندی وب دانشگاه‌ها) در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۴۵۷ مؤسسه ایرانی در سیاهه ۳۰ هزار مؤسسه‌ این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند. «دانشگاه تهران» مؤسسه برتر ایرانی است که در این سیاهه در رتبه ۲۹۳ جهان و نخست ملی جای گرفته است. پس از این، دانشگاه‌های «علوم پزشکی تهران»، «علوم پزشکی شهید بهشتی»، «صنعتی شریف»، «صنعتی امیرکبیر»، «علوم پزشکی تبریز»، «علم و صنعت ایران»، «علوم پزشکی اصفهان»، «علوم پزشکی مشهد» و «فردوسی مشهد» در رتبه‌های دوم تا دهم ملی هستند.

به گفته این استاد دانشگاه تربیت مدرس، هدف کلیدی از انتشار «وبومتریکس»، نه تنها رتبه‌بندی وبگاه‌ها، بلکه بهبود انتشارات وبی است. آزمایشگاه «سایبرمتریکس» سالانه دو ویرایش از نظام «وبومتریکس» در ماه‌های ژانویه و ژوئیه منتشر می‌کند. پشتیبانی از دسترسی آزاد، دسترسی الکترونیکی به انتشارات علمی و دسترسی به دیگر منابع دانشگاهی از نخستین هدف‌های این نظام رتبه‌بندی است. تأثیر (یا رؤیت‌پذیری)، دسترسی (یا شفافیت/ باز بودن)، و سرآمدی (پژوهش) سنجه‌هایی هستند که «وبومتریکس» برای ارزیابی وبگاه مؤسسه‌ها به کار می‌برد.

در جدول یک، رتبه ملی و جهانی ۱۰ مؤسسه برتر ایرانی و رتبه جهانی آن‌ها در سنجه‌های گوناگون این نظام رتبه‌بندی گزارش شده است:

تعداد مؤسسات ایرانی در رتبه‌بندی وبومتریکس کاهش یافت

سیاهه همه مؤسسه‌های ایرانی با جایگاهی که به دست آورده‌اند نیز در از طریق لینک زیر، در دسترس است:

مؤسسه‌های ایرانی در فهرست برترین‌های وبومتریکس

به گفته دکتر حسن زاده، بر پایه گزارش رتبه‌بندی «وبومتریکس» در ژانویۀ ۲۰۲۳ میلادی، «دانشگاه هاروارد» با بیشترین امتیاز پیشگام است و پس از آن «دانشگاه استنفورد»،  «انستیتو تکنولوژی ماساچوست»، «دانشگاه برکلی کالیفرنیا»، «دانشگاه آکسفورد»، «دانشگاه میشیگان»، «دانشگاه واشنگتن»،   «دانشگاه کرنل»، «دانشگاه کلمبیای نیویورک» و «دانشگاه جان‌هاپکینز» در جایگاه دوم تا دهم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha