• سه‌شنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401111813767
  • خبرنگار : 30057

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد

ساخت ماهواره‌های دقیق‌تر سنجشی در دستور کار سازمان‌ فضایی/حرکت از نمونه‌سازی به صنعتی‌سازی

ساخت ماهواره‌های دقیق‌تر سنجشی در دستور کار سازمان‌ فضایی/حرکت از نمونه‌سازی به صنعتی‌سازی

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: به‌زودی قدم به عرصه‌های جدید طراحی و ساخت ماهواره‌های دقیق‌تر سنجشی، راداری، مخابراتی و پرتابگرهای سنگین‌تر به منظور رسیدن به جایگاه کشور و رسیدن به حق طبیعی خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن سالاریه امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی که در محل موزه ارتباطات در حال برگزاری است، با بیان اینکه در سالروز صنعت فضایی یعنی پرتاب موفق ماهواره «امید» میزبان محققان و دست اندرکاران و بهره برداری صنعت فضا هستیم، افزود: امروز جشن سال نو فضایی کشور محسوب می‌شود و فرصت طلایی برای جمع شدن دور هم و مرور دستاوردهای یک ساله فضایی است تا  نقاط ضعف و قوت در این حوزه مورد بررسی قرار گیرد.

وی صنعت فضایی کشور را یک صنعت بومی و بر خود متکی توصیف کرد و ادامه داد: در حوزه صنعت فضایی در بخش‌های بالادستی، میان‌دستی و پایین دستی از طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره‌بر تا ارائه داده‌های فضایی دستاوردهای ارزنده‌ای ارائه شده است. 

سالاریه اظهار کرد:  در طراحی و ساخت ماهواره‌های جرمی کمتر از ۲۰۰ کیلوگرم در حوزه مخابراتی و سنجش از دور و همچنین در ساخت پرتابگرهای اجرام سبک تا جرم کمتر از ۲۰۰ کیلوگرم تا مدار ارتفاع پایین تجربیات خوبی داریم که نیازمند تست و افزایش قابلیت اطمینان هستند.

رئیس سازمان فضایی خاطر نشان کرد: به‌زودی قدم به عرصه‌های جدید طراحی و ساخت ماهواره‌های دقیق‌تر سنجشی، راداری، مخابراتی و پرتابگرهای سنگین‌تر به منظور رسیدن به جایگاه کشور و رسیدن به حق طبیعی خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: همچنین توسعه زیست فضایی در مسیر نیاز محور در حال رشد و نمو هستیم. همچنین در زمینه توسعه کاربردهای داده‌های مبتنی بر فضا  در حوزه‌های مختلف از،کشاورزی و منابع طبیعی گرفته تا نقشه برداری و پایش منابع ابی،پیشرفت های خوبی صورت گرقته است. 

رییس سازمان فضایی تاکید کرد: با این وجود لازم است بیش از همیشه به توسعه اقتصاد فضا یا به عبارت دیگر کسب درآمد و افزایش بهره‌وری و بهره‌وری در صنایع مختلف با کمک گرفتن از ظرفیت‌های داده‌های فضایی توجه شود.

وی یادآور شد: در این عرصه نیاز است به توسعه اپراتورهای مخابراتی، سنجشی به صورت خصوصی، فکر کنیم و مسیر را برای بخش خصوصی هموار کنیم تا فضا عرصه تاخت و تاز شرکت‌های خصوصی به معنای واقعی باشد.

سالاریه افزود: بر این اساس در چشم‌انداز سند فضایی کشور در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۱۰ که یک ماه قبل در شورای عالی فضایی، مصوب و توسط رئیس‌جمهوری ابلاغ شد، در کنار اهمیت دادن به توسعه بومی، به توسعه کسب و کارها و بهره‌مندی شهروندان از خدمات فصایی تاکید دارد.

وی تاکید کرد: در جای جای احکام سند فضایی کشور در کنار ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی به فراهم کردن عرصه در زمینه ورود به رفع موانع فنی و اجرایی پرداخته شده است. 

سالاریه، حرکت از نمونه‌سازی و تک‌سازی به سمت انبوه‌سازی و صنعتی‌سازی این حوزه را از ضروریات در این صنعت عنوان کرد و یادآور شد: تحقق اهدافی چون توسعه منظومه ماهواره‌ای و اقتصادی کردن پرتاب‌ها و توسعه فناوری‌های سنجش از دور، ارتباطات و انتقال داده‌ها و در دسترس مردم قرار دادن، بدون توجه به بخش خصوصی میسر نیست.

وی، سرعت جذب نخبگان را با کمک بخش خصوصی امکان‌پذیر دانست و گفت: مناقصه‌های اخیر سازمان فضایی نمونه‌ای از این دست خدمات است که از سوی سازمان فضایی اجرایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha