• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۶:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401111108102
  • خبرنگار : 71214

همه چیز درباره نرخ‌های جدید سود بانکی و شرط سپرده‌گذاری

همه چیز درباره نرخ‌های جدید سود بانکی و شرط سپرده‌گذاری

نرخ سود بانکی از امروز بر اساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار افزایش یافت؛ براین اساس، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلند مدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد و نرخ سود تسهیلات هم ۲۳ درصد تعیین‌ شده که افزایش پنج درصدی دارد.

به گزارش ایسنا، پیش از این، آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار مربوط به تیر ماه سال ۱۳۹۹ بود که در آن نرخ سود سپرده‌ سرمایه‌گذاری کوتاه‌ مدت و بلند مدت ۱۰ درصد تا ۱۸ درصد تعریف شده بود. اما این نرخ در مصوبه شورای پول و اعتبار که شب گذشته ابلاغ شد از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد اعلام شد.

سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی، سپرده‌هایی هستند که به صورت ماه شمار بوده و واریز و برداشت از آن محدودیتی از نظر زمانی ندارند. نرخ سود این سپرده‌ها تا شب گذشته ۱۰ درصد بود و تنها این نوع از سپرده‌ها با کاهش نرخ سود مواجه شدند و به نصف یعنی پنج درصد رسید.

نرخ سود سپرده کوتاه مدت سه ماهه هم که در مصوبه دو سال گذشته شورای پول و اعتبار ۱۲  درصد تعیین شده بود، بدون تغییر باقی ماند و همین نرخ در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. اما سود سپرده‌های کوتاه مدت شش ماهه با افزایش سه درصدی مواجه شد و از ۱۴ درصد به ۱۷ درصد رسید.

افزایش ۴.۵ درصدی نرخ سود سپرده بلند مدت یکساله یکی دیگر از بندهای مصوبه شورای پول و اعتبار است. یعنی از امروز به سپرده‌های بلند مدت یکساله مردم ۲۰.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد که البته طبق همین مصوبه نباید هیچ برداشتی از آن صورت بگیرد.

نرخ سود سپرده بلند مدت دو ساله تا شب گذشته ۱۸ درصد بود که از امروز به ۲۱.۵ درصد رسید و به سپرده‌های بلند مدت سه ساله هم طبق مصوبه جدید سود ۲۲.۵ درصدی تعلق خواهد گرفت که این مسئله نشان دهنده سیاست‌گذاری برای سوق دادن نقدینگی به سمت سپرده‌های بلند مدت است.

سود وام‌های بانکی ۵ درصد بیشتر شد

البته نرخ سود تسهیلات بانکی که ۱۸ درصد بود به ۲۳ درصد افزایش یافت، یعنی اگر از بانک وامی دریافت کنید باید پنج درصد بیشتر از گذشته به بانک سود پرداخت کنید.

مصوبه شب گذشته البته تفاوت‌ها بسیاری با مصوبه‌های قبلی دارد و آن اینکه بخشنامه‌های تفصیلی برای سپرده‌گذاری و تسهیلات دارد.

یکی از این بخشنامه‌ها این است که اگر برداشت از حساب سپرده‌های مدت‌دار پیش از سررسید انجام شود، یک درصد از سود آن کم می‌شود. یعنی به عنوان مثال اگر یک نفر از سپرده کوتاه مدت یکساله خود قبل از سررسید آن برداشت کند، نرخ سود آن از ۲۰.۵ درصد به ۱۹.۰۵ درصد می‌رسد.

اما نرخ سود سپرده‌های مدت‌دار بسته به ماندگاری سپرده و نرخ سودی که برای آن مصوب شده تغییر خواهد کرد و این به معنی این است که همه سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت در صورت ماندگاری کمتر از سه ماه تنها مشمول چهار درصد سود، یعنی یک درصد کمتر از سود سپرده کوتاه مدت عادی خواهد شد.

به سپرده کوتاه مدت شش ماهه و انواع سپرده‌های بلند مدت که از سه ماه تا شش ماه ماندگاری داشته باشند ۱۱ درصد سود تعلق می‌گیرد. سپرده‌های بلند مدت یکسال، دو سال و سه سال اگر بین شش ماه تا یکسال ماندگاری داشته باشند، ۱۶ درصد سود دریافت خواهند کرد.

سود سپرده‌های دو ساله و سه ساله هم که بین یک سال تا دو سال ماندگاری داشته باشند، ۱۹.۵ درصد خواهد بود و نهایتا نرخ سود سپرده بلند مدت سه ساله که بیشتر از دو سال و کمتر از سه سال ماندگاری داشته باشد، ۲۰.۵ درصد است.

دیگر بندهای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مربوط به تخلفاتی است که بعضا برخی بانک‌های در سال‌های گذشته درباره همین نرخ سود و رعایت نکردن و دور زدن مصوبات قبلی داشتند. بنابراین در همین مصوبه تاکید شده است که به هیچ وجه و روشی بانک‌ها نباید از این نرخ سود تخطی کنند و در انواع تبلیغات خود نباید به چیزی غیر از مصوبه مذکور اشاره داشته باشند.

به عنوان مثال واریز هر گونه وجه به حساب‌های مختلف سپرده گذاری، تحت عنوان سود مازاد ممنوع شده است چرا که بعضا بانک‌ها این کار را انجام داده تا از سوی توسط بانک مرکزی و بازرسان آن شناسایی و مواخذه نشوند و از سوی دیگر بتوانند سپرده‌های بیشتری جذب کنند.

شرط سپرده‌گذاری جدید

البته اگر هم اکنون سپرده‌ای نزد بانک دارید که مربوط به قبل از این مصوبه است، تا رسیدن سررسید، مشمول نرخ سود جدید نخواهد شد و در این مصوبه آمده است که اگر مردم می‌خواهند با نرخ سود جدید سپرده‌گذاری کنند باید ابتدا حساب سپرده قبلی خود را با قبول نرخ شکست سود، ببندند و دوباره سپرده‌گذاری کنند.

برخورد، رد تاییدیه صلاحیت و عزل مدیران بانکی از جمله هشدارهای بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در مصوبه اخیر برای بانک‌هایی که نرخ سود مصوب را رعایت نکنند.

اما برای تسهیلات بانکی یک مورد به این مصوبه اشاره شده است و آن اینکه دریافت هر گونه وثیقه نقدی قبل یا بعد از اعطای تسهیلات یا مسدود شدن بخشی از تسهیلات اعطایی به هر نحو توسط بانک‌ها ممنوع است.

البته در سال‌های گذشته این ممنوعیت وجود داشته است اما برخی بانک‌ها برای اعطای وام به مردم همواره از این روش استفاده کرده و می‌کنند و باید دید در ادامه چه تصمیمی برای جلوگیری از این تخلف گرفته خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۰۷:۵۸

هرگونه سپرده گذاری با توجه به تورم رو به فزونی چیزی غیر از کاهش ارزش پول به همراه نخواهد داشت و اصولا اشتباه میباشد مگر از روی ناچاری

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۰:۰۱

تا زمانی که سود و بهره بانکی در کشوری رایج و روز بروز بر سود بانکی اضافه می‌شود،  تورم افسارگسیخته اقتصاد را بشدت آزار میدهد پس تنها ره رهایی از تورم افسارگسیخته  ، به صفر رساندن سود و بهره بانکی است،  چون در این زمان پولی از بانک‌ها خارج نمی‌شود، فقط از این بانک به آن بانک واریز می‌گردد،  و رباخوران بطور تصنعی عنوان می‌کنند که پولها از بانک ها دارد خارج می‌شود  ، و این یک اشتباه محض است و همین دلیل غیر موجهی برای بالا بردن نزول بانکی ست، معمولا کشورهایی که تورم پولی ندارند کشورهایی هستند که سود و بهره بانکی در حدود صفر است ، ولی در ایران اینطور نیست سوره مبارکه بقره آیه 275. . کسانی که ربا می‌خورند، (در قیامت) برنمی‌خیزند مگر مانند کسی که بر اثر تماسّ شیطان، دیوانه شده (و نمی‌تواند تعادل خود را حفظ کند؛ گاهی زمین می‌خورد، گاهی بپا می‌خیزد). این، به خاطر آن است که گفتند: «داد و ستد هم مانند ربا است (و تفاوتی میان آن دو نیست.)» در حالی که خدا بیع را حلال کرده، و ربا را حرام! (زیرا فرق میان این دو، بسیار است.) و اگر کسی اندرز الهی به او رسد، و (از رباخواری) خودداری کند، سودهایی که در سابق [= قبل از نزول حکم تحریم‌] به دست آورده، مال اوست؛ (و این حکم، گذشته را شامل نمی‌گردد؛) و کار او به خدا واگذار می‌شود؛ (و گذشته او را خواهد بخشید.) امّا کسانی که بازگردند (و بار دیگر مرتکب این گناه شوند)، اهل آتشند؛ و همیشه در آن می‌مانند.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۱۰

واقعا چرت وپرت میگی

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۳:۵۰

نظر درستی هست و کاملا کارشناسی البته وقتی سود سپرده صفر شود باید تسهیلات هدفمند و با نرخ سود های شناور در سه جامعه هدف توزیع شود یارانه ای برای ازدواج و تولید ده رصد نیمه یارانه ای برای بهبود کسب کار بیست درصد آزاد برای صاحبان سرمایه سی تا پنجاه رصد نرخ تاخیر تادیه هم ده درصد اعلام شود ضمنا بانک ها از بنگاه داری منع قانونی شوند تحول عظیمی در نظام بانک داری اتفاق خواهد افتاد

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۰:۱۲

هیچوقت خبرخوشی جهت خوشیه جیب مردم ندارید فقط راههای جدیده.....رو بیشتر وراحت ترکردید.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۰۱

.۶۰درصدسود۲۰درصدهرکی پول تو بانک بزاره عقل نداره

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۳۸

سلام الان کسی بخواد مقداری پول سالانه سپرده گزاری کن چنددرصد میده

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۰۲

مگه ... که پول تو بانک بذارن

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۱۲

.. منی که سه ماه هست پول خوابوندم تو حساب که وام بگیرم امروز رفتم میگه طرح عوض شده باید ۲۳ درصد بگیری .

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۱:۱۸

یک.. فقط میتونه پولشو تو بانک بزاره سه ساله بیست و دو نیم درصد .خجالت اوره .این تصمیم هیچ مشکلی رو حل نخواهد کرد .سه سال دیگه با این تورم ارزش پول میشه یک سوم یعنی یک میلیارد شما میشه سیصد میلیون .واقعا احمقانه است پول تو بانک گذاشتن

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۸

بااین نرخ سود هیچ تاثیری در خروج پول ازبانک که نداره هیچ بازم به ورود پول به بازاردلالی کمک خواهدکرد بایک یا دودرصد فکرمیکنیدچه تغییری بوجودمیاداونم باشرط و شروطی که میزارین وقتی تورم توکشور۵۰درصده حداقل سود سی درصدی هم بازبیست درصدزیرنرخ تورمه اما مسئولای بانک مرکزی گویا نمیخوان بازاردلالی رو خراب کنن

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۰۹

اون زمانی ۱۸درصد بود نرخ وام بیست و خورده ای در می آمد حال که مجوز دادید۲۳ حتما۳۰ درصد میشه .

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۳:۳۱

لایک

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۱۵

بسیار عالی و این افزایش سود دهی امر درست و صحیحی است و کمک به همه هست.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۳:۲۸

کسی پول میزاره تو بانک برای سود که نمیتونه با پولش کاسبی کنه پول لازمم هست پولشو بده دست نزول خور خوبه چی میگی تو

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۲۰

بااین مصوبه فقط بانکها سود بیشتری می برندواینکه بالاخره معلوم نشد این سودی که بانکهاازمردم می گیرندبارباچه تفاوتی دارد؟

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۲:۳۵

واقعا تعجب می‌کنم کیا تصمیم گیرنده هستند که اصلا توجهی به تورم و وضعیت مالی مردم ندارند آیا دیگه کسی پول سپرده می‌کند. والله خیر. وام‌ گیرنده بدبخت چطوری باید ۵درصد سود بیشتر بدهد این یعنی عین تورم ونابسامانی لطفا تصمیم غلط خودتون درست کنید

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۳:۰۸

خوب دویاسه درصدسود چه دردی ازمامردم دوا میکنه وقتی همه چی ۱۰برابرگران شده. باید حداقل۳۰درصد بزارن سود دهی رو ۳۰درصد وسلام

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۳:۱۷

این که بدتر شد ،قبلا راحتر و بهتر بود

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۴:۲۹

کوتاه مدت رو کم کردن من که پولم رو برمیدارم از بانک

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۵:۱۳

سپرده گذاری در بانگها کاملا اشتباه است .اینکارو انجام ندهید اگه به مبلغ پولی که توی بانگ میزارید کالا بخرید انبار کنید بعد چند ماه پولتان چند برابر میشه .بانگها با پولهای شما ملت سودهای کلانی میکنه .پولتان بعد یکسال ارزشی نداره حتی نمی تونید یک متر زمین بخرید .گول بانگها را نخورید

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۵:۳۹

چون بیشتر سپرده های مردم کوتاه مدت هست این یکی رو نصف کردن که سود کمتری بدن. همه تلاششون اینه که کمتر بدن و بیشتر بگیرن.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۷:۲۳

وضعیت گواهی سپرده ها چی میشه

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۱ ۱۷:۳۶

سلام. بسیارخوب . مگر اینکه نظارت خاص بشه تا دزدیهای کلان نشه.تشکر

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۰۲:۵۲

طلا و دلار بخری تا سال دیگه سودت به جای 20 درصد هزار درصد میره بالا

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۰۶:۱۰

خخخ سود وام شد 23 ب.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۱:۲۸

جا داره تشکر وقدردانی کنم ولی کاشکی سود تسهیلات که از ۱۸ به ۲۳ درصد شده ۲۷ درصد میکردند خیلی بهتر میشد

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۵:۴۰

افرین به این چی میگن ؟؟؟وام بگیری ۲۳ درصد سود ازت میگیرن .سپرده کنی ۵درصد بهت میدن ..بانک داری اسلامی اینا کجای دنیا هستن که این تصمیم های میگیرن.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۲ ۱۵:۵۴

اینکه تصمیم در دولت مداران ما شبانه است یعنی همین یک بیچاره ای ده تومان وامی میخواهد باید ۲۳درصد سود دهد ولی افراد پولدارهیچ وقت وام ۲۳درصدی نمیگیردپول دار پولی در حساب میریزد و وام دو درصد میگیرد انچه بلا است بر سر فقیر مردم فرود می اید اخه یک مرتبه پنج درصدشبنه که تورم زا نیست ولی حقوق یک کارمندوبازنشسته چه کشوری وچه لشکری تورم ایجاد میکند ای داد وبیداد از این دولت مداران ما

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۳ ۰۰:۴۱

باسلام:افزایش درصد سود سپرده توسط بانک قبل از خبرجدید افزایش درصد سود سپرده گذاری خلاف قانون است؟اگربانکی این تغییر را درسود سپرده گذار انجام ندهد باید پی گیری نمود؟مبلغ سپرده آیا تاثیری تغییر درسود سپرده دارد؟

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۳ ۰۰:۴۸

بانکهایی که سپرده گذار جهت افزایش درصد سود اقدام میکند اجازه خارج نمودن مبلغ سپرده و کسر نمودن مبلغی ازموجودی دارند؟خلاف قانون نیست این عمل قبل از تاریخ 11/11/1401

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۱۳ ۰۰:۵۵

به روز رسانی تاریخ تغییر سود سپرده ازطریق پیامک های بانک امکان پذیراست؟