• شنبه / ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۱۵
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402052516256
  • خبرنگار : 71469

عملکرد ایران در تمامی یونیورسیادها/ افت کیفی و رشد کمی مدال‌های ایران

عملکرد ایران در تمامی یونیورسیادها/ افت کیفی و رشد کمی مدال‌های ایران

در تاریخ حضور ایران در مسابقات دانشجویان جهانی (یونیورسیاد) دو عنوان نهمی به عنوان بهترین نتیجه طی سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ به چشم می‌خورد.

به گزارش ایسنا، سی‌ویکمین دوره مسابقات تابستانی دانشجویان جهان (یونیورسیاد) ابتدا قرار بود سال ۲۰۲۱ برگزار شود که به تعویق افتاد و در نهایت تصمیم بر این شد که مسابقات از ۲۶ ژوئن تا ۷ ژوییه سال ۲۰۲۲ (۵ تا ۱۶ تیر ۱۴۰۱) برگزار شود اما باز هم به دلیل همه‌گیری کرونا برای بار دوم لغو شد که در نهایت فیزو تصمیم گرفته است در تاریخ ۶ تا ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ در چنگدوی چین و در ۱۸ رشته ورزشی این دوره از مسابقات را برگزار کند.

عملکرد ایران در تمامی یونیورسیادها/ افت کیفی و رشد کمی مدال‌های ایران

درباره یونیورسیاد

یونیورسیاد دانشجویان همانند بازی‌های المپیک یک رویداد بزرگ‌ و مهم‌ در ورزش جهان به شمار می‌آید که هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود و این بازی‌ها گامی مؤثر در اعتلا و ارتقاء سطح ورزش دانشجویی کشورهای عضو فیزو (فدراسیون بین المللی ورزش های دانشگاهی) و زمینه‌ای برای تقویت و گسترش مراودات بین کشورها است. این بازی‌ها تحت نظارت FISU در رشته‌های ثابت و رشته‌های انتخابی به درخواست کشور میزبان در یکی از کشورهای متقاضی عضو فیزو برگزار می‌شود.

حضور دانشجویان ایران در این رویداد ورزشی، عاملی برای ایجاد انگیزه در بدنه ورزش دانشگاهی، توسعه ورزش همگانی و گامی در جهت رشد ورزش قهرمانی کشور به‌ صورت اصولی و علمی به شمار می‌رود و خوشبختانه طی سال‌های گذشته مقدمات ادامه تحصیل مدال‌آوران یونیورسیاد در دانشگاه‌ها فراهم شده است که این امر سبب ارتقاء سطح کیفی ورزش کشور خواهد شد.

سی‌امین دوره رقابت‌های یونیورسیاد دانشجویان جهان در سال ۲۰۱۹ در ناپل ایتالیا با حضور بیش از ۸۵۰۰ ورزشکار از ۱۲۷ کشور در ۱۸ رشته ورزشی برگزار شد و با نگاهی به ادوار برگزاری یونیورسیاد و تاریخچه حضور ایران، کاروان ورزش کشور در این دوره از رقابت‌ها با حضور ۴۱ ورزشکار در ۴ رشته ورزشی با کسب ۱۷ مدال شامل ۷ طلا، ۳ نقره و ۷ برنز و ایستادن در رتبه نهم، بهترین نتیجه را کسب کرد.  

پیش از این در سال ۲۰۱۵ نیز کاروان کشورمان با ۸۲ ورزشکار در ۸ رشته ورزشی با کسب ۱۵ مدال شامل ۷ مدال طلا، ۲ نقره و ۶ برنز باز هم در رتبه نهم قرار گرفته بود هر چند از نظر تعداد مدال در سال ۲۰۱۷ و رقابت‌های چین تایپه ایران ۲۳ مدال شامل ۸ طلا، ۴ نقره و ۱۱ برنز کسب و رکوردشکنی کرد اما جایگاه دهم را در جدول مدالی به خود اختصاص داد.  

سی‌ویکمین دوره بازی‌های یونیورسیاد

اما سی‌ویکمین دوره بازی‌های یونیورسیاد دانشجویان جهان در چنگدوی چین به پایان رسید و تکلیف رده‌بندی مدالی کشورها مشخص شد که در پایان این رقابت‌ها، ایران با کسب ۲۳ مدال و شکستن رکورد تعداد مدال‌های دوره قبل و با وجود کسب ۶ مدال بیش‌تر با ایستادن در رده یازدهم بازی‌ها به کار خود پایان داد چرا که ایران در این دوره 2 مدال طلا کمتر از دوره قبل بدست آورد. کاروان ایران تحت عنوان «علمداران» با حضور ۸۸ ورزشکار در ۱۱ رشته ورزشی در بازی‌های دانشجویان جهان حضور پیدا کرد و در مجموع ۵ طلا، ۶ نقره و ۱۲ برنز به دست آورد.

در جدول توزیع مدال‌ها، چین به عنوان کشور میزبان با ۱۷۸ مدال شامل ۱۰۳ طلا، ۴۰ نقره و ۳۵ برنز در رده اول ایستاد، ژاپن با ۹۳ مدال شامل ۲۱ طلا، ۲۹ نقره و ۴۳ برنز در رده دوم قرار گرفت و کره جنوبی نیز با کسب ۵۸ مدال شامل ۱۷ طلا، ۱۸ نقره و ۲۳ برنز در رده سوم ایستاد؛ ایتالیا، هلند، ترکیه، هند، چین تایپه، لیتوانی و فرانسه نیز در رده‌های چهارم تا دهم قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید:

ایران در یونیورسیاد چین؛ ۴۴ ورزشکار بیش‌تر، ۲ پله پایین‌تر!

عملکرد ایران در تمامی یونیورسیادها/ افت کیفی و رشد کمی مدال‌های ایران

تاریخچه حضور ایران در ادوار یونیورسیاد دانشجویان جهان

۱۹۷۳ شوروی

۴ نقره  و کسب رتبه ۱۸

۱۹۷۷ سوئد

یک برنز  و کسب رتبه ۲۲

بیست و دومین دوره سال ۲۰۰۳، (دائگو کره جنوبی)

۲ نقره، ۲ برنز و کسب رتبه ۳۲ 

بیست و سومین دوره سال ۲۰۰۵ (ازمیر ترکیه)  

۲ طلا، ۶ نقره، ۴ برنز و کسب رتبه ۱۹ 

بیست و چهارمین دوره سال ۲۰۰۷ (بانکوک تایلند)

۴ طلا، یک نقره، ۴ برنز و کسب رتبه ۱۳ 

بیست و پنجمین دوره سال ۲۰۰۹ (بلگراد صربستان)  

۵ طلا، ۲ نقره، یک برنز و کسب رتبه ۱۱ 

بیست و ششمین دوره سال ۲۰۱۱ (شنزن چین)

یک طلا، ۴ نقره، ۳ برنز و کسب رتبه ۳۳ 

بیست و هفتمین دوره سال ۲۰۱۳ (کازان روسیه)

یک طلا، ۵ نقره، ۳ برنز و کسب رتبه ۳۲ 

بیست و هشتمین دوره سال ۲۰۱۵ (گوانگجو کره جنوبی)

۷ طلا، ۲ نقره، ۶ برنز و کسب رتبه نهم 

بیست و نهمین دوره سال ۲۰۱۷ (چین تایپه)

۸ طلا، ۴ نقره، ۱۱ برنز و رتبه دهم 

سی‌امین دوره سال ۲۰۱۹ (ناپل ایتالیا)

۷ طلا، ۳ نقره، ۷ برنز و رتبه نهم

سی‌ویکمین دوره سال ۲۰۲۳ (چنگدو چین)

۵ طلا، ۶ نقره و ۱۲ برنز و کسب رتبه یازدهم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha