دکتر فاطمه سیاحی اقدام به موقع خانوادهها را برای درمان لکنت زبان کودکانشان در سنین کودکی از طریق گفتار درمانی بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: لکنت در کودکی و معمولا در سنین سه تا هفت سالگی شروع میشود که شدت لکنت در ابتدا کم بوده و به تدریج شدیدتر میشود.
به گفته سیاحی انواع لکنت معمولاً در سه حالت کلی تکرار هجاها(مانند مامامامان)، کشیده گفتن صداها(مانند مااااااااا مان) و قفل در بیان صدا(مانند ممممممممامان) دیده میشود.
وی اظهار داشت: در باورهای قدیمی اعتقاد داشتند که لکنت به دلیل ترس و اضطراب اتفاق می افتد، اما اکنون می دانیم که لکنت به دلیل مشکلاتی در سیستم عصبی حرکتی گفتار اتفاق می افتد و استرس، عصبانیت یا هیجان فقط باعث بدتر شدن لکنت میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، گفتار درمانی را تنها مرجع تخصصی برای تشخیص و درمان لکنت دانست و گفت: نمونه های موفق درمان لکنت در کودکان و بزرگسالان نشان می دهد که با اقدام به موقع گفتار درمانی و پیگیری در انجام تمرینات، این عارضه درمان می شود و این افراد می توانند به راحتی و روانی صحبت کنند.
سیاحی تاکید کرد: با توجه به اینکه لکنت به دلیل ضعف در سیستم عصبی حرکتی اتفاق می افتد و نیازمند تمرینات تخصصی برای بهبود عملکرد این سیستم است، بهتر است خانوادهها از همان ابتدای بروز لکنت در سن کودکی به گفتاردرمانی مراجعه کنند و درمان لکنت را به هیچ عنوان به تاخیر نیندازند.
وی عنوان کرد: در صورتی که درمان لکنت به تاخیر بیفتد و یا از شیوه های درمانی غیرتخصصی استفاده شود، متاسفانه به عنوان یک عادت گفتاری در کودکان تثبیت شده و امکان درمان آن در سنین بزرگتر سخت می شود، بنابراین خانواده ها باید در صورت مشاهده هرگونه ناروانی در گفتار کودکان به مراکز گفتاردرمانی مراجعه کنند تا مشکل کودک در سریعترین زمان ممکن حل شود.
انتهای پیام
نظرات