• شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402020904939
  • خبرنگار : 80001

برنامه ساخت شش شهر جدید در جنوب ایران

برنامه ساخت شش شهر جدید در جنوب ایران

در راستای ارتقای توان اقتصادی مردم جنوب کشور و توسعه اقتصاد دریامحور، هم‌اکنون شش نقطه از نوار ساحلی جنوب برای ساخت شهرهای جدید انتخاب شده که از آن جمله می‌توان به شهرهای جدید مکران، کوشک، خلیج فارس و مناطق طولا و شیب دراز قشم اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، از بین ۲۱ شهر جدید ۱۲ شهر در جنوب کشور موجود، در حال احداث یا در مرحله مطالعه قرار دارند که شش شهر ساحلی و شش شهر پس‌کرانه است. شهرهای ساحلی شامل «تیس» در چابهار، «مکران»، «کوشک»، «خلیج فارس» و «قشم» در استان هرمزگان و «پارس» در منطقه‌ی پارس جنوبی قرار دارند.

شهرهای «علوی» در هرمزگان، «عالیشهر» در  بوشهر، «شیرین‌شهر» و «رامین» در خوزستان، «تابناک» در جنوب فارس و «چاه مبارک» عسلویه بوشهر نیز از شهرهای پس‌کرانه محسوب می‌شوند.

بنا به  گفته علیرضا جعفری ـ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در حال حاضر شهر جدید خلیج فارس در مرحله تصویب استانی، شهر جدید مکران در مرحله بررسی و تصویب نهایی طرح جامع در استان، شهر جدید کوشک در مرحله تصویب نهایی طرح جامع و تطبیق مکانی با استان قرار دارد. هم‌چنین مناطق طولا و شیب دراز قشم نیز در مراحل برنامه ریزی و بازنگری شرایط متقاضیان و تمهید اقدامات اجرایی هستند.

جعفری با تأکید بر اهمیت استراتژی فعلی دولت در گسترش اقتصاد دریا محور و سواحل جنوبی گفت: با توجه به تاکیداتی که در حوزه اقتصاد دریامحور وجود دارد و با هدف بالفعل کردن فرصت های بالقوه کشور در نوار ساحلی، وزیر راه و شهرسازی دستور مطالعه و امکان سنجی را صادر کرده اند که با انجام آن، موقعیت های مناسب در نوار ساحلی جنوب برای تعریف شهرهای سکونتگاهی یا شهرک های تخصصی تعیین و روند صدور مجوزهای استانی نیز تسریع می شود.

وی با اشاره به اینکه توسعه مناطق جنوبی کشور علاوه بر ارتقای توان اقتصادی مردم این نواحی می‌تواند آن را به جذاب‌ترین حوزه خاورمیانه در تولید ثروت تبدیل کند؛ خاطرنشان کرد: نگاه ما این است که بتوانیم هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی، عملکرد متفاوتی در حوزه بهره‎وری نوار ساحلی داشته باشیم و با آغاز ساخت این شهرها و شهرک ها، در تولید مسکن و سایر حوزه های مورد نیاز شهری نیز رونق ایجاد کنیم.

بنابراین گزارش از اواخر سال ۱۴۰۰ هدف‌گذاری احداث ۱۸ شهر و ۴۰ شهرک علاوه بر ۱۸ شهر جدید فعال موجود در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت. ذیل این برنامه، سه شهرک و یک شهر جدید در اطراف تهران ساخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۹ ۲۲:۲۸

انتقال پایتخت خیلی مهمه برای کاهش الودگی هوا ، ترافیک و ارزان شدن مسکن و ....... اونجا دولت ، مجلس ، وزارت خونه ها ، سفارتخونه ها همه باید منتقل بشه پایتخت جدید حداقل یک میلیون نفر باید مهاجرت کنن در مرحله نخست

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۹ ۲۲:۵۰

تهران جای سه شهرک و یک شهر جدید دیگر هم دارد؟؟؟ بگذارید شهرهای جدید قبلی ساکن پیدا کنند بعد بروید سراغ دیگر منابع طبیعی!

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۱۰ ۰۰:۳۹

با یک کار غیر کارشناسی سرمایه مملکت رو به باد میدن