• جمعه / ۲۳ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401102315522
  • خبرنگار : 71474

اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

پیشنهادهای ۱۰ گانه برای توسعه مناطق محروم کشور

پیشنهادهای ۱۰ گانه برای توسعه مناطق محروم کشور

کمیسیون توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران با انتشار تحلیلی جدید، ۱۰ سیاست پیشنهادی خود برای توسعه مناطق نفت‌خیز و محروم کشور را اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، در این گزارش با اشاره به اینکه پس از سیستان و بلوچستان، بیشترین محرومیت در میان استان‌های کشور مربوط به استان ایلام است، آمده: این در حالی است که استان ایلام یکی از استان‌های غنی از منابع نفت و گاز کشور است که در حوزه نفت با شش درصد منابع نفتی کشور، در جایگاه سوم و در حوزه گاز با ۱۱ درصد منابع گازی رتبه دوم کشور را در تولید صنعت نفت و گاز دارد. علاوه بر آن پالایشگاه گاز ایلام به عنوان بزرگ‌ترین پالایشگاه گاز غرب ایران، بخش مهمی از گاز استان‌های کشور را تأمین می‌کند.

این گزارش، وجود قوانین توسعه مناطق محروم کشور مبنی بر عدالت منطقه‌ای و استفاده متوازن از امکانات برای ارتقای مناطق محروم و نیز تکالیف قانونی تخصیص سه درصد از درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی به توسعه استان‌های نفت‌خیز و گازخیز و شهرستان‌های مناطق کمتر توسعه‌یافته با توجه به احکام دائمی و قوانین برنامه توسعه کشور را یادآوری کرده و تأکید کرده است: با این وجود مناطق محروم بسیاری در استان نفت‌خیز و گازخیز ایلام وجود دارد.

در ادامه این پژوهش اعمال سیاست‌های ترکیبی ۱۰ گانه ذیل برای ایجاد توسعه این استان توصیه شده است:

 ۱-تأمین منابع مالی دولتی و نهادهای عمومی در راستای تأمین زیرساخت‌ها و جذابیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طرح‌های توسعه منطقه‌ای و محرومیت‌زدایی

 ۲-افزایش پاسخگویی و شفافیت در تخصیص منابع دولتی و منابع حاصل از درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به طرح‌های توسعه و محرومیت‌زدایی استان و طراحی سامانه‌های اطلاعاتی کارآمد و انتشار گزارش‌های شفافیت مالی طرح‌های توسعه‌ای

 ۳-سرمایه‌گذاری بر روی فرصت‌های شغلی صنعت نفت و گاز

 ۴-سرمایه‌گذاری بر روی فرصت‌های شغلی کشاورزی

 ۵-سرمایه‌گذاری بر روی فرصت‌های شغلی گردشگری و گمرک مرز بین‌المللی

 ۶-توانمندسازی نیروی کار کشاورزی متناسب با فرصت‌های شغلی در دسترس کشاورزی

 ۷-توانمندسازی نیروی کار صنعت نفت و گاز متناسب با فرصت‌های شغلی در دسترس بخش صنعت نفت و گاز در راستای کاهش استخدام غیربومی

 ۸-توانمندسازی نیروی کار بخش خدمات متناسب با فرصت‌های شغلی گردشگری و گمرک مرز بین‌المللی

 ۹-سرمایه‌گذاری در بهره‌وری منابع آب در راستای مدیریت تقاضای منابع آب در کشاورزی و صنعت نفت و گاز

 ۱۰-افزایش نظارت بر اجرای الزامات و استانداردهای محیطی و اعمال جرائم محیطی برای بهره‌برداران توسعه صنعتی منطقه و الزام به انتشار گزارش پایداری شرکت‌های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان بهترین سیاست‌های فقرزدایی مبتنی بر توسعه پایدار مناطق محروم نفت‌خیز ایلام شناسایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha