• سه‌شنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۱ / ۰۷:۳۴
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1401102012856
  • خبرنگار : 50599

نبود تصفیه‌خانه و کیفیت پایین آب شرب روستا نشینان پایین دست سد زیردان چابهار

نبود تصفیه‌خانه و کیفیت پایین آب شرب روستا نشینان پایین دست سد زیردان چابهار

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: تسریع در ساخت تصفیه خانه آب برای ۴۰۰ روستای حوزه پایین دست سدزیردان چابهار ضروری است تا مردم بجای آب خام و غیرقابل شرب، از آب بهداشتی بهره‌مند و شاهد رضایتمندی قشر محروم جامعه باشیم چون کیفیت آب فعلی مصرفی بدلیل عدم تصفیه و کلرزنی روستاهای چابهار فرقی با هوتگ ندارد.

معین الدین سعیدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: خط انتقال آب از سد زیردان به ۴۰۰ روستای پایین دست شهرستان چابهار از جمله بخش‌های پلان، پیرسهراب و تلنگ قصرقند از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و حدود سه سال قبل فقط آب خام و بدون هیچگونه تصفیه‌ای و کلرزنی تحویل مردم شده است یعنی آب مستقیم از سد به روستاها هدایت و مورد مصرف قرار می گیرد آیا نباید بعد از سالها فکری برای تامین آب آشامیدنی که نخستین نیاز هر مردم روستایی است، بشود.

وی بر حل مشکلات مردم حوزه انتخابیه چابهار و به ویژه بخش محروم پیرسهراب تاکید کرد و افزود: آسفالت راههای روستایی، تامین آب سالم و بهداشتی بیش از ۶۰۰ روستا، اجرای طرح هادی در ۷۵۰ روستا، ساخت حداقل ۵۸۰۰ کلاس درس جدید و توسعه فضای آموزشی بر اساس استاندارد کشوری سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز هشت مترمربع، تکمیل سیل بند گرگرو عورکی، تکمیل صدها طرح های عمرانی نیمه تمام و اضافه کردن ۱۶۰۰ تخت بیمارستانی جدید،   از مهمترین درخواست های مردم است.

نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: اینکه مردم بعد از گذشت ۴۳ سال از انقلاب همچنان مشکلات راه خاکی، بی آبی و عدم اجرای طرح هادی دارند جای تاسف است.

وی افزود: مردم بیش از ۴۰ سال در انتظار آب سالم و بهداشتی بودند و در ۱۰ سال اخیر با اجرای خط انتقال آب از سد زیردان بارقه امیدی بود که دیگر با گرفتاریهای بی آبی و انواع بیماریهای ناشی از استفاده آب بی کیفیت نجات پیدا می کنند، با این وضع اعتبارات و نبود توجه به حل مشکلات بنظرم شاید سالهای سال دیگر مردم در رویای احداث تصفیه خانه باشند و خدا می داند که چه زمانی تامین اعتبار و اجرایی و شاهد افتتاح آن باشیم چون تا امروز فکری برای تامین آب سالم و بهداشتی نشده است و مردم مجبورند سالها آب گل آلود و لجن که از عمق سد زیردان به لوله ها هدایت می شود بدون کلرزنی و تصفیه بنوشند.

مردم 400 روستای چابهار در انتظار ساخت تصفیه خانه آب

وی بیان کرد: هم اینک مردم آب موجود را فقط برای شستشوی لباس و ظروف، استحمام، احشام و سایر مصارف استفاده و برخی‌ها حتی مجبورند به دلیل نبود آب آن را بخورند و مجبور نباشند مجددا به هوتگ(گودال حفر شده برای جمع آوری آب باران) مراجعه کنند با این حساب بیشتر مردم آب برای مصرف آشامیدنی را خریداری و یا از آب معدنی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی برای خط انتقال آب از سد زیردان تلاش و زحمات زیادی را متحمل شده است امیدوارم مسوولان کار را با ساخت سیستم تصفیه خانه تکمیل کنند و برای جذب نیرو برای نگهداری خطوط آب و تعمییرات و انجام شکستگی اقدام کنند.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از استفاده برخی روسای کشورهای عربی در استفاده از لفظ "خلیج عربی"  به جای "خلیج همیشه فارس" گفت: به جای دریای عمان از کلمه زیبای "دریای مکران" استفاده شود.

سعیدی گفت: در جلسه علنی اخیر در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی از به وزیر بهداشت عنوان کردم که به وضعیت فاجعه بار بیمارستان‌های استان‌های چابهار و نیکشهر رسیدگی کنید و نسبت به تجهیز بیمارستان نیروی دریایی کنارک به قید فوریت اقدام شود.

وی با انتقاد از وزیر نفت گفت: مردم حوزه انتخابیه چابهار برای دریافت سوخت ساعت ها در صف هستند و این موضوع امان مردم را بریده است لذا باید چاره ای اندیشیده شود و وزیر نفت پاسخگوی صف های طولانی سوخت در ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، زرآباد و کنارک  باشد و باید در این رابطه چاره اندیشیده شود.

وی افزود: متاسفانه دوستان دولتی همیشه ساده ترین راه را  فکر می کنند بهترین راه است و انگ قاچاق به مردم حوزه انتخابیه چابهار می زنند. این در حالی که کسانی که قاچاق سازمان یافته سوخت را انجام می دهند مشخص هستند و این خیلی غیرمنصفانه است که اگر کسی هم قاچاق کند چوبش را مردم بخورد. امیدواریم که دوستان در وزارت نفت تدبیر کنند و موضوع کمبود سوخت در حوزه انتخابیه را برطرف کنند.

مردم 400 روستای چابهار در انتظار ساخت تصفیه خانه آب

بخشدار پیرسهراب از توابع شهرستان چابهار نیز گفت: خط اصلی لوله انتقال آب از سد زیردان چابهار به ۴۰۰ روستای پایین دست نواقص زیادی دارد و هر چند وقت دچار شکستگی می‌شود که از جمله آن هم اینک در محدوده روستای هوشمب و نیامبیت بیش از ۲ ماه است که شکسته و آب بصورت یک جوی روان رها شده و پیگیریهای برای رفع مشکل بی نتیجه بوده است.

عبدالصمد پناد افزود: ترمیم شکستگی خط اصلی انتقال آب پایین دست سد زیردان چابهار به حدی دیر شده که آب رها شده حتی جلبک زده است از مسوولان درخواست ویژه دارم برای جلوگیری از هدر رفتن آب اقدام کنند.

وی با شاره به اینکه بخش پیرسهراب ۱۲۱ روستا، ۳۵ هزار نفر جمعیت، ۸۳ روستا دارای شورای اسلامی و ۶۹ روستا دارای دهیاری دارد، گفت: خوشبختانه با تلاش خادمان نظام جمهوری اسلامی  ایران تمامی روستاها آب خام از سد زیردان منتقل شده ولی به دلیل نبود تصفیه و کلرزنی غیر قابل شرب است و برای سایر مصارف مردم استفاده می‌کنند.

وی افزود: یکی از مشکلات مهم و عمده مردم پایین دست سد زیردان و ۴۰۰ روستا عدم ساخت تصفیه به دلیل کمبود شدید اعتبارات است، امید می رفت همزمان با خط انتقال سیستم تصفیه خانه هم آغاز و همزمان بهره‌برداری می شد و مردم از آب سالم و بهداشتی بهره‌مند می‌شدند. باید عنوان کنم چرا مردم بعد از سالها انتظار نتوانند از آب آشامیدنی بهداشتی بهره مند شوند.

وی خواستار افتتاح دفتر مستقل در مرکز بخش برای انجام امورات آب و فاضلاب و استخدام و بکارگیری نیرو برای نگهداری و رفع شکستگی خط انتقال آب سد زیردان در بخش پیرسهراب شد.

بخشدار پیرسهراب با بیان اینکه از مجموع ۱۲۱ روستا فقط در حد ناچیزی به تعداد ۱۱ روستا طرح هادی نیمه تمام و در حد آسفالت خیابان اصلی انجام شده و ۸۳ روستا بالای ۲۰ خانوار سالها در انتظار اجرای طرح هادی هستند.

پناد افزود: راه خاکی روستاها از مهمترین مشکلات مردم است که هر چه پیگیری می کنیم کسی به داد مردم نمی رسد و در مواقع بارندگی حداقل راه بیش از ۵۰ روستا مسدود و لغزنده و تا چندین روز امکان تردد وجود ندارد و حتی چشم انتظار یک گیریدر و لودر هستیم که در این باره مسوولان پاسخگو نیستند.

مردم 400 روستای چابهار در انتظار ساخت تصفیه خانه آب

وی بر اختصاص حداقل یک دستگاه گریدر، یک لودر و یک کامیون و سایر تجیهزات حوزه راهداری تاکید کرد و افزود: پل روستای هوشمند از سال ۱۳۸۵ در طوفان گونو شکسته شده و مردم ۱۰ روستا با سه هزار نفر در رویای ساخت پل جدید و یا ترمیم و بهسازی ۲ دهنه پل موجود هستند ولی می گویند اعتبار نداریم و اداره راه می گوید پل مال من نیست و باید امور آب منطقه ای که از آن مسیر به سد زیردان تردد می کنند پل را بسازند و آب منطقه ای هم می گوید اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای و وزارت راه آن را درست کند چون متصل کننده ۲ شهرستان چابهار و بخش ساربوک قصرقند است اینجا متضرر اصلی مردم هستند که هر روز گرفتار و چندین روز پشت سیل می مانند و کسی پاسخگو درد و مشکلات آنها نیست.

بخشدار پیرسهراب خاطرنشان کرد: واقعا دولت طی ۱۶ سال برای ساخت یک پل کوچک روستایی در محدوده بخش پیرسهراب اعتبار ندارد که به آن توجهی نکرده و پیگیریهای مردم را پاسخ نمی دهد آیا برای مسوولان مهم نیست مادران باردار و بیماران و دانش آموزان و دانشجویان و قشرهای مختلف مردم در پشت سیل بمانند چرا حداقل دو طرف پل یعنی دو دهنه باقیمانده پل را خاکریزی نمی کنند تا مشکلات کمتر شود و تردد صورت گیرد آیا برای خاکریزی هم اعتبار وجود ندارد؟

وی ادامه داد: اعتبار برای شن ریزی راه به باغات کشاورزی نیست و کشاورزان همیشه گرفتار هستند و در زمان بارندگی گرفتار گل و لای و بعد از آن نیز طوری راه غیر قابل تردد است که نمی توانند محصولات کشاورزی را جابجا کنند درخواست دارم حداقل در حد ۵۰ کیلومتر راه به زمین های کشاورزی را شن ریزی و زیرسازی کنند تا مشکلات بیش از ۱۰۰ کشاورز مرتفع شود.

وی عدم ادارات در بخش پیرسهراب را خواستار شد و افزود: برای تمامی ادارات زمین واگذار می شود تا ساختمان اداری را احداث کنند و برای مشکلات مردم با مستقر شدن نیروی انسانی و آوردن تجهیزات در مرکز بخش تلاش کنند.

مردم 400 روستای چابهار در انتظار ساخت تصفیه خانه آب

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha