• یکشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1401081510461
  • منبع : معاونت زنان ریاست جمهوری

در جلسه‌ای با حضور بانوی اول زیمبابوه عنوان شد

بانوان ایرانی در حوزه محصولات دانش بنیان در سطح بالایی قرار دارند

 بانوان ایرانی در حوزه محصولات دانش بنیان در سطح بالایی قرار دارند

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، گفت: اهمیت به خانواده، زنان، رشد و شکوفایی بانوان در بخش‌های اقتصادی، وجه اشتراکی است که هردو کشور ایران و زیمبابوه دارند.

به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی در نشستی با حضور زنان کارآفرین و زنان مشاوران وزرای دولت که میزبان همسر رئیس جمهور زیمبابوه بودند، با بیان اینکه اولین وجه اشتراک ما با زیمباوه مقاومت و پایداری این کشور است که توانسته مقابل استعمار بایستد و کشور خودش را از دست مستعمران رها کند، اظهار کرد: تجربه‌ای مثل برجام ما و زیر میز زدن طرف قرارداد، دقیقا در زیمباوه تکرار شده است، همچنین فشار تحریمی است که هردو کشور متحمل می شوند؛ وجه اشتراک بعدی اهمیت به خانواده، زنان ، رشد و شکوفایی بانوان در بخش های اقتصادی است.

همچنین همسر رئیس جمهور زیمبابوه، خانم آکسیلیا مانانگاگاوا (Auxillia Manangagawa)، در ادامه این دیدار با تشکر از خانم علم الهدی و میزبانی دولت جمهوری اسلامی افزود: این اولین تجربه من بود که با دیدارهای این چند روزه بویژه دیدار با خانم علم الهدی ظرفیت خوبی در زمینه سیاسی و اقتصادی میان بانوان ایران و زنان زیمبابوه کشف کرده ایم.

وی با بیان اینکه زیمبابوه مانند ایران سالها تحت تحریم های آمریکا،‌ بریتانیا و کشورهای غربی بود و از سال ۱۹۸۰ استقلال پیدا کردیم، اظهار داشت: اگرچه ما در معیشت زنان، آموزش کودکان، اقتصاد خانواده و آموزش زنان برای سلامت بیشتر خانواده ها و توسعه کشاورزی صنعتی تجربه های خوبی داشته ایم اما همچنان عقب ماندگی هایی داریم و نباید تاثیر تحریم را نادیده بگیریم.

بانوی اول زیمبابوه با ابراز خوشحالی از نقش موثر بانوان ایرانی در همه حوزه‌های کشور تصریح کرد: زنان و مادران شخصیتهای مورد احترامی هستند که باید نمونه و الگوی سخت کوشی و شکل دادن به نهاد خانواده باشند برهمین اساس ما در مسیر سلامت، زیمبابوه کمبود امکانات و دارو داریم اما ظرفیت تولید دارو نداریم و همین دلیلی برای آمدن به ایران شد تا تز تجربه های بانوان ایرانی در این مسیر الگو بگیرم.

وی با بیان اینکه اگرچه فاصله زیادی بین کشور ایران و زیمبابوه است ادامه داد: اما بنیاد ها با حضور زنان کشورهای آفریقایی که مشکلات یکسان دارند میتوانند از حضور کارشناسان و متخصصان بانوی ایرانی حتی به شکل مجازی بهره مند شوند.  و اگر میتوانید به عنوان زنان به همدیگر کمک کنید تفاهم نامه هایی امضا کنید به توسعه کشورتان کنید.

وی با اشاره به اینکه زنان زیمبابوه در بحث کشاورزی و گردشگری بسیار قوی هستند اما ما در تلاشیم آن ها را در عرصه سیاست هم موفق ببینیم، عنوان کرد: زنان زیمبابوه در نهاد های دولتی، پارلمان و در شغل های مشاوره ای دولتی(مشاوران دولت)حضور فعال دارند و همه تلاشمان را می کنیم که این اختیار برای سایر زنان هم فعال شود تا بتوانند در همه عرصه ها فعال حاضر شوند.

همسر رئیس جمهور زیمبابوه خاطر نشان کرد: از نظر من هر زن یک رکن است چه در یک خانه روستایی و چه در مسند دولتی و اجتماعی . باید به زنان آموزش بدهیم تا بتوانند در جوامع اجتماعی کوچک نیز نقش رهبر و نقش هدایت کننده داشته باشند و دختران و پسران نسل بعد را هم مشارکت دهند.

به گزارش ایسنا، لیلا سادات زعفرانچی، در نشست بانوان ایرانی در دیدار با همسر رئیس جمهور زیمبابوه، با بیان اینکه کشورها باید تلاش کنند تا در زمینه کشاورزی به خودکفایی برسند، اظهار کرد: همچنین در حوزه اقتصادی و امنیت غذایی بخصوص پس از کرونا نیازمند خود کفایی هستیم. همچنین کشورها در حوزه کشاورزی بخصوص در حوزه تولیدات استراتژیک باید کوشا باشند.

زعفرانچی با اشاره به اینکه کشور زیمبابوه در حوزه کشاورزی توانمند است، اظهار کرد: به نظر می آید زیمبابوه با شرایطی که دارد در بحث امنیت غذایی، تغییرات اقلیمی و حتی بحث های بین المللی و تحریم های اقتصادی فرق دارد.

معاون راهبردی امور زنان و خانواده تصریح کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران از همکاری و مشارکت های اقتصادی در حوزه های مختلف و دارای مزیت اقتصادی استقبال میکنیم.

زعفرانچی با بیان اینکه بانوان ایرانی در حوزه محصولات دانش بنیان در سطح بالایی قرار دارند، گفت: تعداد زیادی از بانوان ما در حوزه آکادمیک دارای مدارک بالا و قابل توجهی هستند. ما میتوانیم در حوزه دانش بنیان به عنوان یکی از زمینه های مهم، قابل تامل و موفق دوکشور همکاری های اقتصادی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: زیمبابوه با توان نسبی خود در عرصه امنیت غذایی توانسته بسیار خوب عمل کند

زعفرانچی عنوان کرد: بانوان حوزه سیاسی و اقتصادی زیمبابوه توانسته اند مشارکت خوبی داشته باشند و به خصوص در شرایط پسا کرونا این عرصه بسیار ضروری ست.

زنان و مادران ایرانی برای مبارزه با استکبار از فرزندان خود گذشتند

در ادامه این نشست دکتر عاطفه خادمی مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار کرد: به عنوان نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد میدهم که برای رسیدن به مفهومی به اسم زنان آزادی خواه عالم حاضر هستیم هر آنچه که در صدد پیشینه فرهنگی و تاریخی چند هزار ساله این سرزمین است را با شما به اشتراک بگذاریم. همچنین در حوزه فرهنگ برای تمامی بانوان زیمبابوه ای که قرار است در این مسیر استقامت کنند کنار شما بایستیم.

خادمی با بیان اینکه زنان و مادران ایرانی برای مبارزه با استکبار از فرزندان خود گذشتند، گفت: مادران سرزمین ما از بزرگترین سرمایه خود یعنی فرزندانشان برای رسیدن به استقلال،آزادی و کرامت انسانی گذشتند و خوشحال هستند.امروز نمونه ای از همین بانوان را در سرزمین شما شاهدش هستیم و شما نماینده این بانوان هستید و ما امروز میزبان شماییم‌.

وی همچنین افزود: تلاش شما در مسیر حفظ استقلال و مقاومت بسیار ارزشمند است.

همکاری مشترک ایران و زیمبابوه در زمینه دانش بنیان

همچنین المیرا اصغری عضو بنیان ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه رهبر انقلاب خطاب به جوانان فرمودند هرجا هستید آنجا را مرکز دنیا کنید، گفت: بانوی اول زیمبابوه نیز گفت هرزنی یک رهبر است که این نشان دهنده نزدیکی نگاه و فرهنگ ایران و زیمبابوه است.

وی در ادامه افزود: بنده به عنوان نماینده دانشگاه های فنی ایران میتوانم قول همکاری با دولت شما در زمینه بحث شرکت های دانش بنیان را بدهم. 

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری،اصغری با بیان اینکه ما آمادگی داریم در کارهای عینی با کشور زیمبابوه همکاری کنیم، گفت: در بحث کارهای عینی بخصوص در بحث بسته بندی های نوین که بر پایه نانو هست از نزدیک شاهد این بودم که پروژه هایی در ابعاد دانشگاهی و صنعتی انجام می شود و این می‌تواند برای شما که در کشاورزی فعال هستید مفید بوده و موضوع مهمی برای همکاری های مشترک باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha