به گزارش ایسنا، در پی ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از مبلغ وام و همچنین سپردهگذاری بدون سود برای دریافت تسهیلات، عملکرد بانکها در این راستا و رعایت این بخشنامه مورد بررسی قرار گرفته که در این گزارش به طور نمونه شرایط وامدهی از سوی بانک سپه و چگونگی برخورد این بانک با بخشنامه مربوطه رصد شده است.
بر اساس مشاهدات میدانی از برخی شعب بانک سپه، این بانک برای پرداخت تسهیلات خرد، مبلغی از وام را بلوکه نمیکند اما در مواردی دیده شد که برای ضمانت وام، سپرده را بلوکه میکند یا به سپرده مانده در بانک سودی نمیپردازد.
همچنین طبق بررسیهای صورت گرفته، شرط پرداخت تسهیلات در برخی شعب بانک سپه، سپردهگذاری است و متقاضان باید دو تا پنج ماه سپرده بگذارند که مدل پرداخت وام از طریق سپردهگذاری در شعب مقداری متفاوت است.
در این زمینه، مسئولان یکی از شعب میگوید برای وام گرفتن باید پول در حسابتان بگذارید تا بتوانید وام بگیرید و هر مبلغی که در حساب میگذارید، میتوانید بعد از دو ماه همان مبلغ را بهصورت وام و خود سپرده را بردارید.
مدت بازپرداخت وام از این طریق دو ساله است و اگر پنج ماه سپرده گذاشته باشید، بازپرداخت وام آن پنج ساله خواهد بود و سود تسهیلات مربوطه نیز ۱۸ درصد است. نکته مهم در این زمینه، این است که بانک به سپردهای که در این مدت گذاشتهاید، سود نمیپردازد.
طبق اعلام مسئول اعتبارات شعبه دیگری از بانک سپه، این شعبه از طریق سپردهگذاری تا سقف ۵۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد و یک ضامن وام میدهد.
علاوه بر این، در شعبه دیگری از بانک سپه شرایط پرداخت تسهیلات به این صورت است که باید سه تا پنج ماه سپرده بگذارید و به مبلغ ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرید که سود وام ۵۰ میلیونی قرضالحسنه و بازپرداخت آن نیز یکساله است. سود وام ۱۰۰ میلیونی نیز ۱۸ درصد و برای دریافت آن ضامن نمیخواهد.
همچنین، برخی دیگر از مسئولان اعتبارات بانک سپه درباره شرایط پرداخت تسهیلات شرط سپردهگذاری را اعلام میکنند.
موردی که در روند تسهیلاتدهی بانک سپه مشاهده شده، حاکی از آن است که برای سپردهای که بر اساس آن وام میدهد، سود پرداخت نمیشود و حتی موردی مشاهده شده که سپرده را بلوکه میکند.
این در حالی است که طبق بخشنامه بانک مرکزی، وثیقه هیچ وامی در سال جاری نمیتواند وجه نقد و سپرده باشد و بلوکه کردن سپرده و بخشی از مبلغ وام ممنوع است.
انتهای پیام
نظرات