• شنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401012010203
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

راهکارهایی برای رهایی از سندرم «گردن پیامکی»

راهکارهایی برای رهایی از سندرم «گردن پیامکی»

ایسنا/اصفهان سندرم گردن پیامکی ممکن است موجب پاسچر سر به جلو و شانه گرد و همچنین دردهای مزمن در گردن، شانه‌ها، دست‌ها و انگشتان شود.

در دنیای معاصر، زندگی اکثر افراد جامعه، تحت تأثیر تکنولوژی‌های ارتباطی نوین مانند تلفن همراه و کامپیوتر قرار گرفته است.

ورود تلفن همراه در ارتباطات و استفاده‌های روزانه، منجر به تغییرات جدیدی در دیدگاه‌های پزشکی و سلامتی شده است. در واقع «سندرم گردن پیامکی» که به موجب استفاده زیاد از این تکنولوژی‌ها ظهور یافته یک وضعیت نگران کننده است و پتانسیل آن را دارد که بر میلیون‌ها انسان در سراسر جهان تأثیر بگذارد.

برآوردهای اخیر نشان می‌دهد که حداقل ۷۷ درصد از جمعیت جهان از تلفن همراه استفاده می‌کنند. در پژوهشی که توسط حسین احمدی، علی یلفانی و بهنام غلامی بروجنی انجام شد، اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با سندرم گردن پیامکی: مقاله مروری سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفت.

مطالعه مروری حاضر با جستجوی جامع و استفاده از بانک‌های اطلاعاتی PubMed ،Direct Science و Google Scholar ،انجام شد. برای استخراج مقالات از کلیدواژه‌های مرتبط استفاده و در نهایت ۱۰ مقاله که به بررسی اختلالات اسکلتی-عضلانی در کاربران تلفن همراه پرداخته بودند، انتخاب شد. 

نتایج حاکی از این است که پس از بررسی کامل متن ۱۰ مقاله مرتبط با موضوع مطالعه که برای بررسی نهایی انتخاب شده بودند، نتایج آنها در قسمت بحث به طور کامل تشریح شد.

بین مدت زمان تماس‌های تلفنی، بازی کردن با گوشی همراه، وبگردی و تعداد پیامک دادن در طول روز با اختلالات اسکلتی-عضلانی رابطه مستقیمی وجود دارد.

نتایج نشان داد مدت زمان استفاده از تلفن همراه، وبگردی و تعداد پیامک دادن با آن در طول روز می‌تواند عاملی برای اختلالات اسکلتی-عضلانی باشد. استفاده مداوم از تلفن همراه می‌تواند موجب پاسچر سر به جلو، شانه گرد و همچنین دردهای مزمن در گردن، شانه‌ها، دست‌ها و انگشتان شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان بهداشت حرفه‌ای، فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارگونومی و علوم ورزشی با توصیه به مراجعه کنندگان خود و همچنین رسانه‌های جمعی با آموزش اصول صحیح و پاسچر مناسب در هنگام استفاده از تلفن همراه آگاهی عموم افراد جامعه را بیشتر سازند تا خطرات بالقوه استفاده نادرست سبب اختلالات اسکلتی-عضلانی در ناحیه گردن و سایر نواحی درگیر نشود.

این محققان معتقدند از آنجایی که علائم سندرم گردن پیامکی موارد خیلی شدیدی برای مداخله جراحی نیستند، درمان محافظه‌کارانه پیشنهاد می‌شود.

برخی از تکنیک‌های ساده و کاربردی برای رهایی از سندرم گردن پیامکی به این صورت است:

بعد از هر ۴۰-۳۰ دقیقه استفاده از تلفن‌های همراه، عضلات گردن خود را با برخی از تمرینات کوتاه مدت گرم کنید (چرخش سر، تغییر جهت یا وضعیت)؛ حداقل ۱۰ بار این کار را تکرار کنید، کشش عضلات اطراف گردن، مانند بالابرنده کتف و عضلات قسمت قدامی گردن (۳۰-۱۰ ثانیه)، انجام چینتاک گردن و نزدیک کردن کتف‌ها (۳۰-۲۰ ثانیه نگه داشتن) به تقویت و ثبات عضلات گردن کمک می‌کند، و در نهایت برای رهایی از شر این مشکل، کمتر پیامک بدهید و بیشتر صحبت کنید.

نتایج این پژوهش در دوره ۲۴، شماره ۲ دوماهنامه فیض منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha