• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۲۰:۵۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400082621063
  • خبرنگار : 71626

«کتابگردی» وزیر ارشاد چگونه گذشت؟

«کتابگردی» وزیر ارشاد چگونه گذشت؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از کتاب‌فروشی‌های شهر تهران که همزمان با سومین روز از «هفته کتاب» صورت گرفت، گفت: امسال نهضت کتاب‌خوانی در سراسر کشور در قالب یک دستور کار ویژه به عنوان محور اصلی برنامه‌های «هفته کتاب» قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» جمهوری اسلامی ایران، محمدمهدی اسماعیلی در این بازدید که در قالب طرح «کتابگردی» به مناسبت «هفته کتاب» صورت گرفت، گفت: نهضت کتابخوانی به عنوان یک سرفصل اصلی و جدی و با نگاهی گسترده و با همکاری جامع ملی می‌تواند باعث افزایش سرانه کتابخوانی در سراسر کشور شود.

او افزود: نهضت کتابخوانی و فرهنگ‌سازی در این خصوص فقط کار یک نهاد سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر نیست و برای این امر مهم همه بخش‌ها ازجمله مجموعه‌های رسانه‌ای و نهادهای مورد اعتماد مردم، باید فعال شوند و کمک کنند.

اسماعیلی در ادامه گفت: ما در حال حاضر ۲۶ هزار کانون فرهنگی در مساجد داریم و بیش از ۱۰ هزار کانون دارای کتابخانه هستند که  ظرفیت‌های همه این مجموعه‌ها باید در کنار هم قرار بگیرد و بتوانیم با یک هم‌افزایی، عرضه و رواج کتاب‌خوانی را به‌صورت مستمر افزایش دهیم.

رئیس شورای هنر برنامه «کتابگردی» را تجلیل از اهالی فرهنگ در حوزه نشر و چاپ کتاب دانست تا از نزدیک و دیدار رودررو، با مشکلات و موضوعات اهالی نشر آشنا شود. مهم‌ترین عنصری که امروزه ناشران را با تمامی موانع موجود کماکان علاقه‌مند به ادامه این فعالیت کرده است، عشق و علاقه‌شان به فرهنگ ایرانی است و امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم زمینه‌های بیشتری برای حمایت از ناشران و کتاب‌فروشان ایجاد کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد مسئله کمبود کاغذ نیز بیان کرد: موضوع تهیه کاغذ نشر به عنوان کارگروه ویژه‌ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال پیگیری است و بر همین اساس امروز نیز برای رفع کمبودهای موجود این مسئله را از رئیس‌جمهور محترم و معاون اول رئیس‌جمهور پیگیری کردم.

او افزود: در خصوص رفع کمبودهای موجود در حوزه کاغذ اقدامات عاجل در حال انجام است. البته در حوزه کتاب وضعیت بهتری داریم و توانستیم با همکاری قوه قضاییه، نزدیک دوهزار تن کاغذهای موجود را وارد بازار کنیم که این امر می‌تواند نیاز بخشی از بازار را تامین کند. هم‌اکنون مشکل کمبود کاغذ بیشتر در حوزه نشریات و روزنامه‌ها وجود دارد که امیدواریم این مسئله در چند روز آینده مرتفع شود. علاوه بر این، برای حل مسئله کاغذ، اقدامات بلندمدت هم در دستور کار  قرار گرفته که از آن جمله می توان به تشکیل کارگروه مشترکی با مسئولیت معاون اول رئیس‌جمهور و با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت اشاره کرد. قصد داریم ظرفیت‌های موجود برای تولید کاغذ را احیا و در کنار آن ظرفیت‌های جدید را نیز ایجاد کنیم تا بتوانیم در یک بازه زمانی یک و نیم تا دو سال بیشتر نیاز نشر کشور را در داخل تأمین کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به اجرای طرح «پاییزه کتاب ۱۴۰۰» در «هفته کتاب» گفت: همه ایرانیان با شماره ملی خود می‌توانند از کتاب‌فروشی‌های طرح «پاییزه»، ۳۰۰ هزار تومان خرید کنند و ۲۰ درصد تخفیف بگیرند.

بر اساس این خبر، یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» جمهوری اسلامی ایران) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این بازدید همراهی می‌کردند.

همچنین در حاشیه این بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیداری با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یکی از کتاب‌فروشی‌ها داشت.

بیست‌ونهمین دوره «هفته کتاب» جمهوری اسلامی ایران از بیست‌وچهار آبان‌ماه آغاز شده و تا یکم آذرماه ١٤٠٠ با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha