با پیگیریهای مستمر چند ساله و با دستور مقامات قضایی استان در سال ۱۳۹۳ مسیر مصرف مازوت در نیروگاه اصفهان مسدود شد. در نیمه دوم سال جاری موضوع مصرف مجدد مازوت در نیروگاههای حرارتی مطرح و باوجود پیگیریهای مستمر، بعد از گذشت بیش از هفت سال از زمان پلمپ، مشعلهای مازوتسوز بدون فیلتر تصفیه هوا باز شدند. در این راستا کارشناسان محیط زیست بارها در خصوص اثرات سوء این تصمیم هشدار دادند، و میگویند مازوتی که در ایران تولید میشود، حدود ۳.۵ درصد گوگرد دارد، بنابراین سوخت مازوت فوقالعاده آلاینده است و هرگونه استفاده از مازوت عملاً باعث بیماریهای قلبی و تنفسی بسیاری در افراد میشود.
در بخشی از این نامه که در اختیار ایسنا قرار گرفته است، مشکل کمبود آب، احیای زایندهرود و عواقب ناشی از آن و آلودگی هوا دو معضل بزرگ استان اعلام شده و با اشاره به استفاده از مازوت در نیروگاههای برق اصفهان و شهید منتظری، فعالیت نیروگاه حرارتی شهید منتظری با ظرفیت تولید ۱۶۰۰ مگاوات در شهرستان شاهینشهر و میمه، یکی از مهمترین منابع آلاینده این شهرستان و شهرهای اطراف آن اعلام شده است.
در ادامه این نامه اشاره به باز شدن مشعلهای نیروگاه پس از هفت سال، آمده است «اگر تنها نیمی از ظرفیت نیروگاه به مازوت اختصاص یابد، روزانه بیش از ۲۷۰ تن دیاکسیدگوگرد(SO۲) و ۴ تن ذرات معلق (PM) خطرناک زیر ۲.۵ میکرون و ۲۲ تن اکسیدنیتروژن(NO۲)به آلایندههای قبلی اصفهان افزوده خواهد شد، که دهها برابر بیشتر از تمام خودروهای کلانشهر اصفهان است».
این کمیته که شامل ۱۰ متخصص علمی در حوزه هوا است، اعلام کردهاند که پالایشگاهها و پتروشیمیها در این منطقه آلایندگی زیادی ایجاد میکنند و با اضافهشدن مازوت نیروگاه، این منطقه فوق اشباع از انواع مختلف آلایندهها خواهدشد.
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به اینکه از ظرفیت ۲۴۰۰ مگاوات دو نیروگاه اصفهان و شهید منتظری، تنها ۷۰۰ مگاوات آن به مصرف کل شهرستان اصفهان و مابقی بیشتر به مصرف صنایع آلاینده میرسد، اعلام شده که صنایع فولاد، سیمان و آجر اطراف اصفهان نیز سه برابر کل اصفهان گاز مصرف میکنند.
کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی استان اصفهان در نهایت تأکید کرد که شایسته نیست مردم اصفهان که آلایندههای این صنایع و خودروهای بیکیفیت را تحمل میکردند، آلایندههای مازوت برای تأمین برق را نیز تحمل کنند.
در این نامه از استاندار خواسته شد تا برای برونرفت از وضعیت بحرانی فعلی نسبت به قطع مصرف مازوت در نیروگاه یادشده اقدام کند. در این راستا، آمادگی کنسرسیوم برای همکاری علمی و اجرایی با استانداری اصفهان برای رفع چالشهای زیستمحیطی شهر و استان اصفهان و هرگونه مشورت در این زمینه اعلام شده است.
انتهای پیام
نظرات