”قلعهي اميرمجاهد“ رامهرمز بهار سال آينده را خواهد ديد؟ صاحب عمارت: كل ساختمان با نخستين بارش پاييزي در معرض خطر جدي فرو ريختن قرار ميگيرد
”قلعه اميرمجاهد“ يا ”عمارت بهبهاني“ در رامهرمز 152 سال قدمت دارد و متعلق به دوره قاجاريه است. اين بنا با 5000 متر وسعت 1000 متر زيربنا و 4000 متر باغچه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اين بنا در سال 79 به شماره 3771 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. در زمان رضا شاه اين بنا پادگان سربازان شده است.
اردشير بهبهاني (صاحب عمارات بهبهاني) اظهار كرد: خانه مسكوني اينجانب از معماري دوره قاجار بوده كه آنرا در سال 1379 جزو آثار ملي به ثبت رساندم. مسؤولان ميراث فرهنگي استان جهت همكاري وعده و قول و قرارهاي زياد داده بودند؛ ولي متاسفانه اداره كل ميراث فرهنگي استان هيچگونه همكاري با اينجانب نكرد. تا زمانيكه اين بنا جز آثار ثبت شده نبود، شخصا خودم از آن نگهداري و مرمت ميكردم؛ ولي چون قرار نشد تحت نظارت آنها بازسازي ميكنم تامل كرده، در انتظار اقدام آنها نشستم؛ ولي در اين مدت كوچكترين اقدامي به عمل نياوردند كه اين امر باعث فروريختن قسمتهايي از ساختمان شد و هم اكنون رو به ويراني كامل است و مسؤوليت اين خرابي متوجه اداره كل خوزستان ميباشد.
بهبهاني گفت: خانه اينجانب واقع در شهرستان رامهرمز از ابنيه به جامانده از معماري دوره قاجار است كه از حدود سال 1379 به شماره 3771 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. وجود باغي به مساحت 5000 متر مربع در كنار اين بناي تاريخي زيبايي آن را مضاعف كرده و نمادي از هنرنمايي معماران و باغبانان علاقهمند به درخت و گل گياه را به تماشا ميگذارد. از سالي كه اين بنا جزو آثار ملي به ثبت رسيده اينجانب به علت علاقهمندي به حفظ آثار و ابنيه تاريخي آمادگي خود را جهت هر گونه همكاري در جهت ترميم و مرمت و بهسازي آن اعلام داشته حتي حاضر به اخذ وام با هزينه شخصي شدم.
وي اظهار داشت: در سال 80 مدير كل سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان متعهد به همكاري شدند. حاصل اين تعهد و اعلام آمادگي اينجانب قرار داد شماره 15894 -129 به تاريخ 84/11/21 جهت مرمت بنا شد. براساس قرارداد يادشده در تاريخ 83/12/19 كارگاه جهت تجهيز تحويل اينجانب شد كه كارشناسان و كارمندان اداره كل از بنا بازديد نموده دستورالعملهايي دادند. كارگاه آماده شد و عمليات خاكبرداري، پاكسازي و غيره طبق دستورالعمل توسط اينجانب و با هزينه شخصي انجام شد. اين كارها در شرايطي عملي شد كه اينجانب از نظر مالي در وضعيت مطلوبي نبودم و صرفا به خاطر علاقهمندي خود و بعضي از نهادهاي فرهنگي شهرستان رامهرمز، انجمن دوستداران ميراث فرهنگي و تبليغاتي كه به وسيله شبكه سراسري سيماي جمهوري اسلامي ايران و مطبوعات محلي كه در معرفي آن از هيچ كوششي دريغ نورزيدند مرمت آن را آغاز كردم.
بهبهاني اضافه كرد: متاسفانه عليرغم تعهدات، قولها، تشويقها و قرارداد منعقده سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان تا به حال هيچگونه اقدام مالي و عملي در راستاي بهسازي و مرمت اين بناي پرارزش تاريخي به عمل نياوردند. با توجه به فصل بارندگي كه عنقريب آغاز ميشود به طور حتم با اولين بارش پاييزي كل ساختمان در معرض خطر جدي فروريختن قرار ميگيرد. در صورت وجود چنين امري چه كسي مسؤول و پاسخگو خواهد بود؟
به گفته وي: در مهرماه سال 81 قسمتهايي از ساختمان تخريب گرديد و طبق دستور رياست محترم سازمان آقاي بهشتي طي نامه شماره12/6390 در تاريخ 81/11/20 به مديريت بافتهاي تاريخي ارجاع شد و قرار شد خارج از نوبت نسبت به بازسازي و ترميم آن اقدام گردد كه متاسفانه تاكنون هم هيچ اقدامي صورت نگرفته و با توجه به عملكرد اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان در سال جاري نسبت به بازسازي اين بنا كه اقدامي صورت نگرفته نابودي آن به خصوص در اين فصل كه بارندگي شروع ميگردد، حتمي است و بدون شك مسؤوليت و عواقب وخيم از بين رفتن اين اثر تاريخي متوجه اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات