تاپ سه گردشگری و میراث
-
معرفی یک اثر باستانی ناشناخته در استان ایلام
قلعه باستانی کلاوه اسلامیه سیروان بازمانده از قرون اولیه اسلامی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: مجموعه آثار موجود قلعه باستانی کلاوه اسلامیه در شهرستان سیروان شامل قلعه، تپه و محوطه نشانگر یک مکان حکومتی در دوران تاریخی و قرون اولیه اسلامی است.
-
حکم صالحی امیری برای سعید خال
سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، «سعید خال» را به عنوان مدیرکل پشتیبانی و رفاه این وزارتخانه منصوب کرد.
-
رئیس صندوق حفظ و احیا و بهرهبرداری اماکن تاریخی تغییر کرد
رئیس صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با حکم سیدرضا صالحی امیری تغییر کرد.
-
ایرانیها جای روسها را در ترکیه گرفتند
دادههای رسمی منتشر شده از سوی ترکیه از افزایش قابل توجه سفر گردشگران ایرانی به ترکیه و جابهجایی رتبه آنها در فهرست گردشگران ورودی به این کشور حکایت دارد.
-
«اقامتگاه رزیدانس» تهران در کشمکش
میراث میگوید ممنوع است مالک میخواهد تخریب کند
روی سازه اقامگاه رزیدانس تهران که به نام «هتل کارلتون» شناخته میشود پوشانده شده است. برخی از انگیزه مالک برای تخریب این بنای دوره پهلوی سخن میگویند. با این حال میراث فرهنگی استان تهران میگوید «تخریب و بازسازی» این بنا را «ممنوع» کرده است.
-
رئیس موزه های گیلان مطرح کرد
کشف نشانه های مادرسالاری در گیلان باستان
رئیس موزه های گیلان، نشانه های مادرسالاری در گیلان را شامل مجسمه های الهه های مادر در قبور کشف شده تپه مارلیک و کلورز و شهران و... دانست و گفت: در گورهای باستانی کشف شده متعلق به زنان، ابزارهای جنگ و شکار نیز وجود داشت.
-
گفتوگوی ایسنا با بهروز وجدانی
درباره این ساز محبوب که ثبت جهانی شده، چه میدانید؟
رباب که اخیرا در میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است، سازی است که در بین بلوچها رواج دارد و به نوعی ساز محبوب این مردم است. حال گفته میشود هر جا که بلوچها باشند، این ساز هم نواخته میشود. تفاوتی هم ندارد که آنجا ایران است، افغانستان، تاجیکستان یا ازبکستان!
-
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا:
ادامه کاوشها در معبد آناهیتا ۲ میلیارد تومان اعتبار میخواهد
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا از پیگیری برای اجرای فصل دوم کاوشهای باستان شناسی در معبد آناهیتا خبر داد و گفت: اجرای این مرحله از کاوشها به حدود دو میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا بتوانیم یک برنامه منسجم را اجرایی کنیم.
-
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری:
ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر هویت تربتحیدریه را تغییر خواهد داد
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: مدیران شهرستان تربتحیدریه باید به دنبال ثبت جهانی مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر در سازمان یونسکو باشند؛ چرا که با این اتفاق هویت شهرستان تغییر خواهد کرد و این بزرگترین اتفاق برای این شهر است.
-
معرفی جاذبههای گردشگری ایران در سنگال
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سنگال به منظور معرفی جاذبههای گردشگری و هنرهای سنتی ایران در نمایشگاه این کشور شرکت کرد.
-
بازداشت ۳حفار غیر مجاز و کشفو ضبط یک دستگاه فلزیاب در شهرستان بابل
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران از دستگیری ۳حفار غیر مجاز و کشف و ضبط فلزیاب در شهرستان بابل، خبر داد.
-
کشف تازه در مقبره امپراتور
باستانشناسان مجسمهای سفالین از ارتش سفالینی را که به منظور محافظت از مقبره اولین امپراطور چین ساخته شده بودند، کشف کردند.
-
رییس مرکز میراث ناملموس تهران:
یلدا فراتر از جشن است
رییس مرکز میراث ناملموس تهران گفت: یلدا فراتر از یک جشن بوده و تنها محتوای غنی و انسانمدار و صلحپرورانه آن مطرح نیست، اهمیت فرهنگ یلدایی در حیات اجتماعی و پویایی این فرهنگ متعالی است تا جامعه را به داشتههای خود دغدغهمند سازد و فرآیند زیستپذیری آن را به درستی محقق سازد.
-
موزه ملک برگزار میکند
تجلیل از ۵ بانوی تأثیرگذار در میراث تمدنی ایران
همزمان با برگزاری آیین میلاد حضرت فاطمه (س) بر پایه وقفنامه مرحوم حاج حسین آقا ملک، بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه ملی ملک در این مجموعه فرهنگی در تهران، از پنج بانوی تأثیرگذار در حفظ و معرفی میراث تمدن ایران اسلامی تجلیل میشود.
-
بازدید از موزههای بنیاد مستضعفان یکشنبه برای بانوان رایگان است
بازدید از موزههای زیرمجموعه بنیاد مستضعفان به مناسبت تولد حضرت فاطمه (س) و بزرگداشت روز زن، برای بانوان رایگان شد.
-
خطر بیخ گوش بافت جهانی یزد
یکی از کنشگران میراث فرهنگی استان یزد درباره وضعیت بافت تاریخی این استان، که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و همچنین درباره اوضاع تکیه «امیرچخماق» هشدار داد و گفت: اگر بارزسان یونسکو از بافت تاریخی بازدید کنند، ثبت جهانی آن را ملغی خواهند کرد.
-
یک پژوهشگر تاریخ:
«یلدا» جشن مهرورزی، صلح و دوستی جهانی است
یک پژوهشگر تاریخ گفت: یلدا جشن مهرورزی، صلح و دوستی جهانی است که به صورت همگانی و غیررسمی در خانوادههای ایرانی و برخی دیگر از کشورها، از هر قشر و با هر دین و مذهب برگزار میشود.
-
روایت شهزاده ایگوآل از کوچندگان لهستانی به ایران
نشست نقد و بررسی رمان «نام او مرجان» نوشته شهزاده ایگوآل که درباره مهاجران لهستانی به ایران است، برگزار شد.
-
بررسی یک پیشنهاد و پاسخ به چند پرسش
چرا روز پس از «شب چله» را تعطیل نکنیم؟
یک مردمشناس و پژوهشگر میراث ناملموس با توضیح درباره تحولات آیین یلدا در گذر زمان و نام درست بلندترین شب سال، به واکاوی پیشنهاد تعطیلی روز پس از شب یلدا (شب چله) پرداخت و گفت: در طول سال به دلایل مختلفی چون برودت هوا، آلودگی هوا و صرفهجویی در انرژی با تعطیلیهای مختلف مواجهیم، چه اشکال دارد که در این مورد به بهانه بها دادن به یک آیین کهن که مظهر خانواده و شادی است، روز پس از آن را تعطیل کنیم؟
-
پادکست/ یلدا؛ فرصتی برای پاسداشت آیینهای ملی
ایرانیان در گذشته «شب یلدا / شب چله» را تا طلوع اولین پرتوهای سپیدهدم به انتظار باز زاییده شدن خورشید مینشستند و روز پس از آن شب یعنی اولین روز ماه دی که «خور روز» و «دی گان» نامیده میشد و تعطیل عمومی بود، به استراحت میپرداختند. حالا سالهاست این آیین باستانی توسط مردم ایران و همسایگان ایرانی که وامدار این آیین هستند با آداب و رسوم مختلف هر شهر و با تفال به حافظ گرامی داشته میشود. به واسطه اهمیت این شب باستانی، پرونده این رسم کهن ایرانی توسط کشورمان و با مشارکت افغانستان در هفدهمین نشست میراثفرهنگی ناملموس در آذر ۱۴۰۱ در مراکش در فهرست یونسکو به ثبت رسید.