به گزارش ایسنا، یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
جلیل رحیمی جهانآبادی به عنوان طراح این طرح اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد جمعیت کشور مربوط به روستا و ۷۵ درصد مربوط به شهر است، در حالی که در سالهای انقلاب ۷۰ درصد جمعیت کشور روستایی و ۳۰ درصد شهری بودند. ما جمعیت شهری تولید کردیم در حالی که شهر یعنی مصرف، وادادگی فرهنگی و وابستگی و دوری از خودکفایی.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب خدمات زیادی به جامعه روستایی کرده یادآور شد: ۹۹ درصد روستاییان برق، ۹۲ درصد گاز و ۹۰ درصد آب و ۸۵ درصد جاده مناسب دارند، ولی تنها نهاد روستا که جهاد سازندگی بود منحل شد و الان امور روستایی متولی ندارد. پیشنهاد این طرح این است که روستاها متولی داشته باشند.
رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه کشور نمیتواند برپایه اقتصاد مصرفی دوام بیاورد، اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال در شهر میلیونها تومان هزینه میکنید در حالی که روستایی خودش شغل ایجاد میکند. الان جمعیت روستایی به ۲۵ درصد رسیده و حاشیه نشینی در حال افزایش است که میتواند موجب آسیبهای اجتماعی، جرمزایی و هزار مصیبت دیگر شود. بگذارید در کارنامه مجلس انقلابی این کار ارزشمند باقی بماند و روستاها متولی خود را داشته باشند.
محمد تقی نقدعلی - نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی - نیز در مخالفت با یک فوریت این طرح روستاییان را سرمایههای اقتصادی عنوان و خاطر نشان کرد: درست است که محور تولید را باید در روستا متمرکز کرد اما طی سالیان گذشته مرتب روی کوچک سازی دولت تاکید میکنیم. همچنین در مجلس دهم شاهد بودیم که یک روز ازدواج زیر ۱۸ سال و یک روز چند همسری مشکل اول کشور میشد ما هم سخنرانی و انتقاد میکردیم گویا که از مشکل مردم خبر ندارند، حالا امروز بر همین جایگاه تکیه کردهایم.
وی اضافه کرد: حالا که در کشور صحبت از گرانی، بورس و مسائل اقتصادی است این خطای راهبردی است که تشکیل روستا را در دستور کار بگذاریم. حمایت از روستایی این است که راهکاری برای جلوگیری از افزایش قیمت سم و کود پیدا کنیم و برای معافیت مالیاتی کشاورزان کاری کنیم.
مهرداد گودرزوند چگینی - نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی - در موافقت با یک فوریت این طرح اظهار کرد: هربار روستا استقبال داشته باشد مشکلات کشور حل خواهد شد. الان روستا متولی مشخصی ندارد و تشکیل این وزارتخانه میتواند بسیاری از مشکلات روستاییان را حل کند و به استقلال روستا کمک کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات حوزه شهری ناشی از مهاجرت روستاییان به شهرهاست، خاطر نشان کرد: اگر ما در آستانه بودجه ۱۴۰۰ تشکیل وزارت روستا را تصویب کنیم هم زمان خوبی است هم هزینه ندارد، زیرا بسیاری دستگاهها در این زمینه وجود دارند و ما میخواهیم یک جا پاسخگو باشد.
نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: اگر این را اولویت ندانیم باید به کجا اهمیت بدهیم. اهمیت وزارت روستا برای این است که بتوانیم حل مشکل روستاییان را به عهده دستگاهی قرار دهیم که به مجلس شورای اسلامی پاسخگو باشد.
در ادامه یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند براین اساس این طرح به صورت عادی در مجلس پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات