به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، یک تلسکوپ رادیویی در مکانی دورافتاده در استرالیای غربی، عمیق ترین و گسترده ترین جستجو را در فرکانسهای پایین برای یافتن نشانه هایی از فناوری های بیگانه انجام داده است و طی آن یک بخش از آسمان را که شامل حداقل ۱۰ میلیون ستاره است، بررسی کرده است.
ستاره شناسان از تلسکوپ "آرایه مورچیسون وایدفیلد"(MWA) برای اکتشاف صدها برابر گستردهتر از هر جستجوی قبلی برای حیات فرازمینی استفاده کردند.
این مطالعه که امروز در مجله انجمن نجوم استرالیا(Astronomical Society of Australia) منتشر شده است، آسمان اطراف صورت فلکی "ولا" را رصد کرده است، اما به نظر می رسد حداقل در این قسمت از جهان، تمدنی وجود ندارد و یا اگر هم وجود دارد، خود را نشان نمیدهند.
این تحقیق توسط دکتر "چنوا ترمبلی" ستاره شناس آژانس ملی علوم استرالیا(CSIRO) و پروفسور "استیون تینگای" از دانشگاه کورتین و مرکز بینالمللی تحقیقات نجوم رادیویی "ICRAR" انجام شده است.
دکتر "ترمبلی" گفت که این تلسکوپ به جستجوی انتشار امواج رادیویی قدرتمند در فرکانسهای مشابه با فرکانسهای رادیوی FM پرداخت که میتواند وجود یک منبع هوشمند را نشان دهد.
وی گفت: تلسکوپ MWA یک تلسکوپ بینظیر است، چرا که دارای یک میدان دید فوقالعاده گسترده است که به ما اجازه میدهد میلیونها ستاره را به طور همزمان رصد کنیم.
وی افزود: ما آسمان اطراف صورت فلکی "ولا" را به مدت ۱۷ ساعت رصد کردیم، یعنی بیش از ۱۰۰ برابر گستردهتر و عمیقتر از هر زمان دیگر و با بدست آرودن این مجموعه از دادهها، هیچ علامت و نشانه ای از زندگی و تمدن هوشمند پیدا نکردیم.
پروفسور "تینگای" گفت اگرچه این جستجو گسترده ترین جستجو تاکنون بوده است، اما از نتیجه آن شوکه نشده است، چرا که فضا واقعاً بزرگ است.
وی گفت: با وجود اینکه این یک تحقیق واقعاً بزرگ بود، اما فضای مورد بررسی ما معادل تلاش برای یافتن حجم آب یک استخر در تمام اقیانوسهای زمین است.
وی افزود: از آنجا که ما واقعاً نمیتوانیم فرض را بر این بگذاریم که تمدنهای بیگانه از فناوری استفاده میکنند، باید به روشهای مختلفی جستجو کنیم. ما با استفاده از تلسکوپهای رادیویی میتوانیم در یک فضای هشت بعدی به اکتشاف بپردازیم.
اگرچه در جستجوی هوش فرازمینی مسیری طولانی وجود دارد، اما تلسکوپهایی مانند "MWA" همچنان به کنار زدن محدودیتها ادامه میدهند و به جستجوی خود ادامه میدهند.
تلسکوپ "MWA" زمینه ساز ابزار بعدی موسوم به "آرایه کیلومتر مربع"(SKA) است که یک رصدخانه ۱.۷ میلیارد یورویی با تلسکوپهایی در استرالیای غربی و آفریقای جنوبی خواهد بود.
پروفسور "تینگای" گفت: تلسکوپ فرکانس پایین "SKA" که در استرالیای غربی ساخته میشود به دلیل افزایش حساسیت قادر به تشخیص سیگنال های رادیویی زمین مانند از منطومه های سیاره ای نسبتاً نزدیک است. با رصدخانه "SKA" ما می توانیم میلیاردها منطومه ستاره ای را بررسی کنیم و به دنبال ثبت نشانه تمدن بیگانه باشیم.
تلسکوپ "MWA" در رصدخانه رادیو-نجوم "مورچیسون" واقع است که یک مرکز نجوم از راه دور و بی صدا است که توسط آژانس ملی علوم استرالیا(CSIRO) ساخته شده و نگهداری می شود. "SKA" نیز در همان مکان ساخته خواهد شد، اما ۵۰ برابر حساس تر و قادر به انجام آزمایش های عمیق تر خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات