این را فرماندار خوسف به ایسنا گفته و آن را یکی از نقاط ضعف توسعه معادن بخصوص معادن طلا در خراسان جنوبی دانسته است و البته تاکید کرده که میتوان با جذب سرمایهگذارهای بومی و غیربومی و راهاندازی کارخانههای فرآوری، درآمدهای معدنی و سود حاصل از آن را به چندین برابر رساند.
محمد شفیعی به وجود پنج معدن طلا در شهرستان اشاره کرد و گفت: ایجاد کارخانههای فرآوری در معادن طلای کودکان، شادان و معدن قلعه زری در حال اجراست.
وی، سرمایهگذاری در معدن طلای شادان را بیش از 2000 میلیارد ریال با ذخیره معدنی ۲۷ میلیون تن اعلام کرد و گفت: تامین زمین برای کارخانه فرآوری این معدن در دست اقدام است و با راهاندازی آن برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد میشود. معدن شادان از لحاظ ذخایر یکی از بزرگترین معادن شرق کشور است که غنای طلای آن ۰.۵۵ ppm است.
فرماندار خوسف با اشاره به معدن طلای کودکان به عنوان دیگر گنج طلایی شهرستان خوسف، گفت: مراحل راهاندازی کارخانه فرآوری و همچنین استحصال طلا در این معدن در حال انجام است که با راهاندازی آنها برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی خواهد شد. اعتبار این طرح، ۲۹۶ میلیارد ریال است و با توجه به پیشرفت کاری ۵۰ درصدی و طبق برنامه زمان بندی شده کارخانه فرآوری طلای کودکان تا پایان سال به بهرهبرداری می رسد.
شفیعی با بیان اینکه پروانه بهرهبرداری معدن طلای خونیک در حال صدور بوده و ذخایر آن ۵۰۸ هزار تن است، افزود: معدن طلای کانسنگ مهرآباد نیز ۶۹۸ تن ذخایر دارد.
فرماندار خوسف با اشاره به ظرفیتهای معدنی شهرستان خوسف، از تهیه طرح توسعه معدن مس قلعه زری به عنوان بزرگترین معدن زیرزمینی خاورمیانه خبر داد و گفت: با راهاندازی طرح توسعه معدن قلعه زری با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی میشود. امیدواریم عملیات اجرایی کارخانه دوم تغلیظ معدن قلعه زری طی ۱۸ ماه آینده به بهرهبرداری برسد تا به ظرفیت اشتغالزایی شهرستان افزوده شود.
فرماندار خوسف، به وجود بزرگترین معدن دولومیت خاورمیانه در شهرستان خوسف اشاره کرد و ادامه داد: کار استحصال از این معدن نیز آغاز شده است.
وی با انتقاد از برخی سختگیریها نسبت به سرمایهگذاران گفت: با توجه به ظرفیتهای سرشار معدنی و طبیعی خراسان جنوبی اگر روند اخذ مجوز در استان آسانتر شود، میزان سرمایهگذاری نیز افزایش دو برابری خواهد داشت.
فرماندار خوسف ادامه داد: این شهرستان با داشتن ذخایر بسیار خوب دارای رتبه اول کانیهای فلزی استان را دارد.
وی با انتقاد از نوع نگاه برخی دستگاهها به معادن بخش دولتی و خصوصی، گفت: مجوزهای برخی از معادن دولتی در کوتاهترین زمان اخذ میشود، اما سرمایهگذار بخش خصوصی برای دریافت مجوز با مشکلات زیادی روبرو هستند و این موضوع سبب فرار سرمایهگذاران بخش خصوصی میشود.
فرماندار خوسف یادآور شد: در مجموع شهرستان خوسف ۳۷ معدن دارد که به عنوان قطب معادن خراسان جنوبی لقب گرفته است و توجه هر چه بیشتر به این ظرفیت خدادادی میتواند در توسعه این شهرستان زرخیز اثرگذار باشد.
انتهای پیام
نظرات