• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99042518880
  • خبرنگار : 71565

باقری بنابی: بی‌ثباتی اقتصادی کمر مردم را شکسته است

باقری بنابی: بی‌ثباتی اقتصادی کمر مردم را شکسته است

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از وضعیت قیمت‌ها و مشکلات اقتصادی کشور گفت که بی‌ثباتی قیمت ها و اقتصاد شرطی کمر مردم را شکسته است.

به گزارش ایسنا، محمد باقری بنابی نماینده مردم بناب در مجلس در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس، گفت: در آستانه گام دوم انقلاب که رهبر معظم انقلاب خطوط کلی آن را ترسیم کردند نیازمند طرحی نو هستیم که مشکلات موجود تردیدی در آن باقی نمی‌گذارد. هر انسان و نظام سیاسی نیاز به تحول و تجدید نظر دارد تا بتواند به قول حضرت علی (ع) فرزند زمانه خود باشد؛ در حالی وارد گام دوم انقلاب می شویم که تجربه ارزشمند ۴۰ ساله اداره کشور را پشت سر خود داریم. تجربه‌ای که می‌تواند برای سال‌های آینده درس های ارزشمندی را در اختیار ما بگذارد. در میان این درس‌ها می‌توان به موضوع تصمیم گیری جمعی در اداره کشور توجه کرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: واقعیت این است که تجربه مردم سالاری دینی تجربه‌ای جدید در تاریخ ما است که با درایت و تیزبینی حضرت امام بنیان گذاشته شد و به دست مقام معظم رهبری گسترش پیدا کرد. رکن اصلی این نظام سیاسی تصمیم گیری جمعی بعد از مشورت و رایزنی و بررسی‌های مختلف در داخل حکومت و ارتباط مردم با حکومت است اما اتخاذ این تصمیم‌های جمعی الزام‌های خاص خود را دارد و در کنار اینکه نیازمند توجه به ابعاد مختلف و نیز توجه به نظرات متخصصان است بلکه باید تصمیم درست را در زمان درست اتخاذ کنیم و در آن تعلل و کوتاهی نکنیم.

باقری بیان کرد: تصمیم های مرتبط با معضلات اقتصادی زمانی ارزشمند است که مانع تبدیل معضل به بحران شود. تصمیم صحیح اگر در زمان درست خود اتخاذ نشود نوشدارو پس از مرگ است. همه ما در خانه ملت جمع شده ایم تا به وکالت از مردم هم درست تصمیم بگیریم و هم در زمان مناسب پیش از دست رفتن زمان تصمیم موثری اتخاذ کنیم. ارتباط مستقیم با مردم باعث می شود بدون واسطه مشکلات آنها را درک کنیم. مردم دائما سوال می کنند که آن بالا چه خبر است؟ چرا تصمیم های لازم اتخاذ نمی شود؟ در پس این حرف درس های بزرگی نهفته است. امروز در مجلس یازدهم و در آغاز ۴۰ سالگی دوم انقلاب باید تصمیم های بزرگی اتخاذ کنیم. تصمیم هایی که چه بسا در نگاه اول دشوار و ناممکن جلوه می کند. امروز همه ما می دانیم که با معضلات و مشکلات اقتصادی روبرو هستیم. گرانی و تورم و عدم ثبات قیمت ها و اقتصاد شرطی کمر مردم ایران را شکسته است.

باقری ادامه داد: اما در عین حال می دانیم این مشکلات فقط ریشه در خود اقتصاد ندارد؛ بلکه از حوزه‌های دیگر نیز نشأت گرفته است. منابع تولید نابرابری اقتصادی همچنان وجود دارد و در این شرایط مبارزه با فساد مبارزه با معلول‌ها بوده و نه علت‌ها. اگر تصمیم های مرتبط با اجرای اصل ۴۴ و امر خصوصی سازی به موقع انجام می شد چه بسا بخشی از مشکلات امروز را شاهد نبودیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: نه تنها در امر اقتصاد بلکه در امور دیگر تصمیم های غیر تخصصی دیرهنگام، محدود و بی توجه به مصلحت و خیر جمعی آسیب زا بوده است. سال هاست گفته می شود که قانون فعلی انتخابات مشکل دارد تا جایی که تبعات آن را حتی در بررسی اعتبارنامه نمایندگان شاهد بودیم. اگر همگان به ضرورت اصلاح این قانون اذعان دارند چرا در اصلاح آن تاخیر داریم و مردم و کشور را از این بابت متضرر می کنیم.

نماینده مردم بناب گفت: تا زمانی که قانون انتخابات اصلاح نشود و انتخابات استانی و حزبی نشود مشکلات اقتصادی، اجتماعی حل نخواهد شد. تصمیم گیری در سطوح بالای کشور و در سطح کلان باعث بروز مشکلات در سطح استان ها و شهرستان ها می شود و ما نمایندگان شهرستان‌ها این مشکلات را با تمام وجود درک می کنیم. بحران کرونا نشان داد که تصمیم گیری متمرکز می تواند چه پیامدهای منفی را به دنبال داشته باشد. استان‌هایی در فروردین ماه تعطیل و قرنطینه شدند که در پیک این بیماری نبودند. استان های شمال غربی در این زمان مشکل خاصی نداشتند اما تعطیل شدند ولی حالا که بیماری در آذربایجان به اوج خود رسیده تصمیمی قاطع اتخاذ نمی شود.

باقری گفت: چرا از این تجربه درس نمی‌گیرید تا اختیار بیشتری در حوزه تصمیم گیری به استان‌ها بدهیم؟ یقین بدانید بحران دریاچه ارومیه در سطح استانی بهتر و کم هزینه‌تر مدیریت خواهد شد. حوزه انتخابیه یکی از حوزه‌های متعددی است که از خشکی دریاچه ارومیه آسیب جدی دیده است که زمین‌های حاصلخیز آن سال‌هاست گرفتار این معضل است که این امر خود باعث بیکاری جوانان، کاهش سطح رفاه و افزایش بی رویه نرخ سرطان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha