• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99022417228
  • خبرنگار : 71523

تکلیف سهام عدالت مشمولان متوفی چه می شود؟

تکلیف سهام عدالت مشمولان متوفی چه می شود؟

از میان حدود ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت، بیش از دو میلیون مشمول، دیگر در قید حیات نیستند و طبق قانون، سهام عدالت این افراد به ورثه قانونی آن‌ها تعلق می‌گیرد. این موضوع در این روزها که بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح است، اهمیت بیشتری یافته و ورثه متوفیانی که مشول سهام عدالت بودند باید حتما نکاتی را در این راستا بدانند.

به گزارش ایسنا، طبق آخرین آمار ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول سهام عدالت هستند که از این تعداد ۴۶ میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۴۹ نفر در قید حیات هستند. بر این اساس وراث مشمولینی که در قید حیات نیستند در صورتی می‌توانند از این طرح استفاده کنند که فرایند انتقال را انجام داده باشند. درواقع سهام عدالت مانند سایر دارایی‌ها بر اساس ورقه انحصار وراثت به نام وراث خواهد شد.

این مباحث درحالی مطرح می شود که چندی پیش اعلام شد براساس تصمیم‌گیری جدید سازمان خصوصی‌سازی، انتقال سهام عدالت افراد متوفی به وراث متوقف شده است. توضیحی که در مورد این توقف داده شد این بود که  از زمانی که بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح شد لازم بود تا در یک مدت زمان معین تعداد مشمولین را به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار اعلام شود و شرکت مذکور براساس تعداد اعلام شده باقی اقدامات را در دستور کار قرار دهد.

بنابراین اگر  انتقال سهام عدالت افراد متوفی متوقف نمی شد،   زمانی که وارث افراد متوفی به سامانه مراجعه می‌کردند تعداد افرادی که به شرکت سپرده گذاری اعلام شده بود تغییر می کرد. به همین دلیل برای جلوگیری از مشکلات احتمالی این اقدام به صورت موقت متوقف شد  تا پروژه آزادسازی سهام عدالت به اتمام برسد و بعد از آن وراث می‌توانند ظرف یک یا دو ماه آینده اقدامات قانونی را با مراجعه به دفاتر پیشخوان انجام دهند و بعد از طریق شرکت سپرده‌گذاری انتقال سهام آنها انجام خواهد شد.

البته افرادی که در حال حاضر نمی توانند روش مدیریت خود را از طریق سامانه انتخاب کنند به صورت اتوماتیک روش غیرمستقیم برای آنها انتخاب می‌شود اما بعد از انجام اقدامات مربوط به آزادسازی، وراث متوفی می‌توانند به میزان سهم‌الارث خود سهام عدالت را به نام بزنند.

به عبارت دیگر روش غیرمستقیم آزادسازی سهام عدالت برای مشمولان متوفی که کار انحصار وراثت آن ها انجام نشده است انتخاب می شود و وراث می توانند اقدامات انحصار وراثت را بعد از نهم خرداد انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۴ ۱۰:۳۸

آیا وراث با وکالتی که خواهند داد،می شود به اسم یکی از ورثه ها انتقال داد،تا آن فرد کارهای اداری آنرا هم انجام دهند و همه وراث دنبال یک کار نروند؟

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۴ ۱۲:۳۲

بذاریدیهویی همه وراث بمیرندحالا چه عجلییه!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۵ ۰۳:۴۷

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوستان گرامی پس تکلیف آنهایی که موفق به ثبت نام سهام عدالت نشدند چه میشود لطفا راهنمایی کنید ممنون

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۵ ۰۸:۴۷

سلام.وارث باید خودش هم سهامدارباشد تاازسهام والدین متوفی ارث ببرد؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۶ ۱۷:۵۲

لطفا راهنمایی کنید یکی از ورثه ها فوت شده تکلیف سهام متوفی چه میشود

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۵ ۲۰:۵۶

اگر یکی از چند ورثه فوت کرده باشد سهام عدالت متوفی بلا تکلیف است. چرا در این مورد کاری نمیشود؟

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۷ ۰۹:۵۱

سلام . مدتی پیش گفتند وراث انحصار را انجام دهند ولی وقتی به دفاتر پیشخوان مراجعه میکردیم می گفتند 3 ماه هست که سایت مربوطه بسته است و الان که صحبت آزاد سازی سهام هست بعیده به این زودیها باز هم بشود.وقتی هماهنگی و برنامه ریزی وجود ندارد و هر سازمان سرخود تصمیم میگیرد سبب سردرگمی مردم میشوند