به گزارش ایسنا، بر اساس این گزارش از در سال ۱۳۹۸ تعداد ۸۲ مورد طرح/ واحد به ارزش ۸۵۴ میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور با مشارکت سرمایهگذاران خارجی به تصویب رسیده است. از ۸۲ شرکت ثبت شده ۳۳ شرکت با ۱۰۰ درصد سهام دار خارجی و ۴۸ شرکت به صورت مشارکتی با شرکای داخلی و یک مورد به عنوان ترتیبات قراردادی است.
همچنین بیشترین حجم از این سرمایه گذاری معادل ۸۳۷ میلیون دلار (۹۸ درصد) در بخش صنعت انجام شده و در بخش تجارت و معدن نیز به ترتیب ۱۶ میلیون دلار (۱.۸۸ درصد) و یک میلیون دلار (۰.۱۲ درصد) سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۳۹۸ صورت گرفته است.
بیشترین سرمایهگذاری بر اساس حجم در پنج استان زنجان، خراسان رضوی، کرمانشاه، هرمزگان و تهران بوده که به ترتیب ۱۸، ۱۵، ۱۳، ۸ و ۷ درصد از حجم سرمایهگذاری خارجی در سال گذشته را به خود اختصاص دادند و در استانهای خراسان جنوبی، گیلان، آذربایجان غربی، قم، سمنان و سیستان و بلوچستان هیچ سرمایهگذاری انجام نشده است. تعداد طرح/واحد سرمایه گذار خارجی نیز در این مدت در استان خراسان رضوی ۲۰ طرح/ واحد. در استان تهران ۱۱ طرح/ واحد، استانهای قزوین، آذربایجان شرقی و خوزستان هر استان پنج طرح/ واحد بوده است.
همچنین بیشترین حجم سرمایهگذاری از سوی پنج کشور امارات متحده عربی، هلند، چین، ترکیه و آلمان بوده که به ترتیب ۳۰، ۲۲، ۲۰، ۱۰ و ۹۰ درصد از کل ۸۵۴ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی از سوی این کشورها انجام شده است. البته سهم تعداد سرمایهگذاریها به ترتیب توسط کشور افغانستان با ۱۴ طرح/ واحد، ترکیه با ۱۳ طرح/ واحد، چین با ۱۱ طرح/ واحد، امارات متحده عربی و اتریش هر یک با ۶ طرح/واحد، عراق و هند هر یک با پنج طرح/واحد انجام شده است.
در این میان بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی در این بازه زمانی در پنج گروه "محصولات از توتون و تنباکو"، "محصولات غذایی و آشامیدنی ها"، "سایر محصولات کانی غیرفلزی"، "ساخت مواد و محصولات شیمیایی" و "کک و فراورده های حاصل از نفت" انجام شده است. همچنین حوزه های معدنی جذاب برای سرمایه گذاران هندی و هنگ کنگی، استخراج و فرآوری منیزیت و تولید کنسانتره نفلین سینیت بودند. سرمایهگذاری در حوزه تجارت نیز شامل ساخت رستوران، سفارش کالا در فضای مجازی از طریق تارنما و نرم افزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی با مجوز صنعتی و تولیدی بوده است.
انتهای پیام
نظرات